Bu sisteme ne yapabilirim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cilloo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cilloo

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Arkadaşlar 4 5 yıl kadar önce pc topladım o zamandan beri format görmeden çok güzel geldik bu zamana artık bişeyleri güçlendirmem lazım özellikleri yazıyorum akıl verirseniz sevinirim. Birde pc bu haliyle nasıl sizce?
GPU: GeForce GTX 550 Ti
CPU: İntel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30 GHz
Bellek: 8 GB RAM
İşletim Sistemi: win 7 ultimate

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Arkadaşlar 4 5 yıl kadar önce pc topladım o zamandan beri format görmeden çok güzel geldik bu zamana artık bişeyleri güçlendirmem lazım özellikleri yazıyorum akıl verirseniz sevinirim. Birde pc bu haliyle nasıl sizce?
GPU: GeForce GTX 550 Ti
CPU: İntel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30 GHz
Bellek: 8 GB RAM
İşletim Sistemi: win 7 ultimate
bence şu anlık idare eder :D

cilloo

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Birde yazmayı unuttum 60 gb ssd 150 gb hdd var şu an ancak HDD bozuldu galiba pc açılırken fln bişeyler yazıyor f1 basıp hiçbişeyi ellemeden devam et diyince pc açılıyor. Windows 10 u ancak yaza kurdurabilirim. Kısa vadede bir çözüm söyleyebilir misiniz? HDD aşırı kötü durumda içindeki klasörleri bile açması 2 dakika sürüyor.

cilloo

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Birde yazmayı unuttum 60 gb ssd 150 gb hdd var şu an ancak HDD bozuldu galiba pc açılırken fln bişeyler yazıyor f1 basıp hiçbişeyi ellemeden devam et diyince pc açılıyor. Windows 10 u ancak yaza kurdurabilirim. Kısa vadede bir çözüm söyleyebilir misiniz? HDD aşırı kötü durumda içindeki klasörleri bile açması 2 dakika sürüyor.
Windows 10 yükleyebilirsin. Uçar.

bence şu anlık idare eder :D

irde yazmayı unuttum 60 gb ssd 150 gb hdd var şu an ancak HDD bozuldu galiba pc açılırken fln bişeyler yazıyor f1 basıp hiçbişeyi ellemeden devam et diyince pc açılıyor. Windows 10 u ancak yaza kurdurabilirim. Kısa vadede bir çözüm söyleyebilir misiniz? HDD aşırı kötü durumda içindeki klasörleri bile açması 2 dakika sürüyor.

Windows 10 x64 bit kullan daha iyi performans elde edersin.

ByDost

Asistan
Reaksiyon puanı
21
@cilloo Hard Disk Low Level Format Tool yazılımını kullan. Yavaş formatlar, TAMAMEN siler (her hangi bir kurtarma yazılımını kullansan dahil veri bulunamaz), yedeklerini al (çok önemli belgeler, resimler, ıvır, zıvır) sonra bu program ile harddiskini biçimlendir. ;)

cilloo

Asistan
Reaksiyon puanı
9
hocam sorun muhtemelen diskin ömrünün bitmesinden çünkü eski masaüstünden çıkma diskti yani 10 seneden eski:D
Zaten kablosunu söktüm sadece 55gb SSD ile kullanıyorum ama oyunlar hep HDD ye yüklüydü oyun oynayamıyorum ssd'de 6 gb boş yer var:D
@cilloo Hard Disk Low Level Format Tool yazılımını kullan. Yavaş formatlar, TAMAMEN siler (her hangi bir kurtarma yazılımını kullansan dahil veri bulunamaz), yedeklerini al (çok önemli belgeler, resimler, ıvır, zıvır) sonra bu program ile harddiskini biçimlendir. ;)

Burak_TR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Madem öle SSD ve HDD takviyesi yapabilirsin sistem 1 sene daha rahatça götürür SSD olarak Kingstone Hyperx Fury alabilirsin Mekanik disk olarakda 7200rpm olmak şartıyla herhangi bir disk alabilirsin 1TB almak şuan en mantıklı seçim.