NP300e5z-s01tr mavi ekran hatası?

KadirGenc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle burada yeniyim konu açma acemisiyim bir yanlış yaparsam şayet mazur görün :) Bilgisayar (pc kullanmamaya çalışıyorum bs onun yerine)

Samsung np300e5z-s01tr serisinin D.Bilgisayarını dan aldım 2 sene oldu hemen hemen. D.Bilgisayarıma su,çay,kahve,soda,vişne suyu sıcak ve soğuk olmak üzere bir çok şey döküldü yada döktüm hatırladıklarımı yazdım.Bunun haricinde bir şeyler atıştırırken bs başındayken bir tuzluğu boca etmiştim klavye'ye.

Bunlar başıma geldi ancak iki senedir gayet güzel çalışıyordu sadece bundan 5,7 ay filan önce arada bi kapanıyordu evrenkent(üniversite) yurt odamda masa olmadığı için yatağımda kullanıyordum fan ı kapanıyordu ısınıyordu galiba neyse ama mavi ekran verdiğini hatırlamıyorum.Sonra kendi evime dönünce bi oyuna sardım Mount&Blade indirdim oynadım filan deli gibi neyse mavi ekran hatası aldım bi kaç kere hatta bi keresinde oyunumun kaydedilmiş dosyasını boş yazmış yada silmiş neyse.Bu böyle devam edince bir zaman sonra "b,n,m,ö,ç ve . " yazmıyor arada bi de "f4 ile f5" gibi rakamlar yazmıyor sonra düzeliyor bir kaç kere klavyenin sürücüsünü kaldırıp tekrar kurdum ama değişen bir şey olmadı.Sonra klavye tuşlarını tek tek çıkarıp temizlemeye çalıştım sonra çok yorucu ve uzun olacağını gördüm çünkü her bir tuş için nereden baksan 5,8 dk uğraşıyordum yongaya oturması için yada çıkarmak için bilmiyorum belki de ben beceriksizim :D tam emin değilim belki oyunla ilgili değildir sorun o kadar şey dökülmüş,harap ve pislik haldeyken belki de bu zamana kadar davrandı

Kendi dizüstü bilgisayar klavyesi alayım dedim sonra vazgeçtim garanti süresi de geçmiş die bsimi açmaya karar verdim.Sabit diskin üstünde az biraz kahverengi bi renk gördüm biraz kızarmış gibi geldi bana :D Fanı bi güzel ellerimle temizledim sildim her yerini soğutucu macunu sürdürmüştüm bi ara Samsun da orayı da açtım soğutucu macunu sürülmesi gerektiğini düşündüğüm den faklı geldi ve etrafında kalmıştı macun olması gereken yerde değil diye düşünüyorum ama bir bilgim yok ve temizledim her iki yere sürülen tarafı da neyse klavye tarafını da açtım ve yapışmış iğrenç bi halde buldum sadece 6 tuşun çalışması bile mucizevi geldi bana elimden gelince temizlemeye çalıştım sonra usb li olanın da değil kendi klavyesini alırım die düşündüm her yerini tek tek açtım çırılçıplak oldu en alt tarafını da açmadan bi kablo gördüm beyaz bi kablo onda da hafif kahverengi bi renk vardı onun da yanma tehlikesi atlattığını düşünüyorum sonra o kablonun aşağıya en alta takılan yerinde tüp mü diyorlar her neyse onda da yanık gördüm kızarmış yada sipsiyahtı çünkü sonra hepsini topladım sadece 2 vidayı yalama yaptım yada yalama olmuştu soğutucu süren kişi tarafından neyse.Ablamın bi Dell bs vardı onu bir açayım filan dedim açtım 2 tane 2 gb ram buldum benimki 4 gb dı 2 tane 2 gb olan ram 1 , 2 die numaranlandırılmıştı benim bs ram takılan yerde ilk açtığım da ram aşağı takılmıştı takılan yeri 2 kabul ettim 2 gb olan ramden 1 olanı 1 taktım ve bsmi topladım tamamen ve 6 gb gördü açtığımda windows deneyimi dizinini de tekrardan derecenlendirdim taban puanlarım yükseldi.

işlemcim = Intel (R) Core (TM) İ5 - 2450M CPU - 2.50GHZ 2.50GHZ

Ram = 6 gb (önceden 4 dü)

İşletim sistemi = Win7 Ultimate / 64 bit

windows deneyimi dizinini derecelendirmem ;

işlemci : alt puan 6,8.
Bellek(Ram) : alt puan 7,4.
Grafikler : alt puan 4,7.
Oyun grafikleri : alt puan 6,5.
Birincil sabit disk : alt puan 5,9.

Özet geçmek gerekirse napmam gerektiğini bilmiyorum parçamı değiştirmem gerekiyor ve bu parça ne olmalı hangisini değiştirmem gerek.Yeni bs mi alsam diye düşünüyorum usb li klavye aldım ama sorun bs de mavi ekran hatalarını da yakalayamıyorum ne zaman geleceğini de bilmiyorum bilgisayar kursuna gidiyorum yani bir an önce bir şey yapmam gerekiyor halletmem gerekiyor yardım eden etmeyen şimdiden herkese teşekkürler :) !

ali80

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iyi çalışmış başına gelmeyen kalmamış

KadirGenc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
topladığıma şükrediyorum :D öyle öyle üstad sence ne yapmam gerek ?