Bu sistemde kasmalar normalmi sorun ne olabilir?

oski53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle sistemim ozellikleri şunlar ASUS P8Z77-V PRO INTEL Z77 SOKET 1155 DDR3 2560MHZ SATA 3.0 USB 3.0 hdMI&DVI Mainboard ZOTAC GTX590 GDDR5 3GB 768BIT (384BIT-2) NVIDIA GEFORCE DX11 GPU CORSAIR 16GB (4X4GB) VENGEANCE DDR3 1600MHZ CL9 ÇIF KANAL KIT RAM INTEL CORE I7 3770K SOKET 1155 3,5GHZ 8MB CACHE 22NM CPU WD 3,5" 500GB CAVIAR GREEN INTELLIPOWER SATA 3.0 64MB CACHE HARDISK xigamatek 1200w fakat bu sistemde sorun var soyleki bu parçalarin hepsi yeni alinmiş psu hariç...fakat oyunlarda olsun videolarda olsun atalmalar oluyor kasmlar oluyor pc orjinal win home pre x64 bütün güncelleştirmeler yüklü keza oyunlarim orjinal...fakat dedigim gibi bu kasma söz konusu..araştirdim biraz ve psu amper degeri az gelme ihtimali bu sonucu yapabilirmi benim ekran kartim sanirsam 50a deger istiyor 12v kanalindan..benim psu bu konuda yetersiz geliyor olabilir diye düşünüyorum yada micro stuttering sorunu mu var bir türlü karar veremedim psu dan şüpheleniyorum ben....yardimci olabilirseniz çok mutlu olurum

tolgacem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Sorun Güç Kaynağından dolayı gözüküyor. GTX 590 gibi bir canavara yeterli gelmiyor

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
:) prince giderken bulgurdan olmuşsun resmen.

oski53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorun Güç Kaynağından dolayı gözüküyor. GTX 590 gibi bir canavara yeterli gelmiyor
çok tşkler boyle net bir cewap veren biri daha olmadi :):) sorunu şak diye bulmaniz şaşirtici....en güzel soruyu sorsam size :):) ne oneriyorsunuz alişverişimi vatan pcden yapicam ona gore bir oneri verseniz.??

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ekran kartını çıkartıp deneyin sorun çözülürse emin olursunuz psudan olduğundan.

oski53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ekran kartını çıkartıp deneyin sorun çözülürse emin olursunuz psudan olduğundan.
şu anda pc açtim ve pc açilişi 30 saniyeden 15 saniyeye indi şaşirdim bu kadar hizli açilmasina....ve anakartin vgasinin driverini asus driverden indirip kurup denicem beklemede kalin....bide bu sisteme sdd alsam heralde uçar pc :):)

oski53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şöyle açikliyim güncel driverini yükledim ve dogal olarak oyunlarda destek vermiyor düşük ayarlarda dahi oyunda yawaşlama söz konusu ama deidigim şekilde kasma frame atlamasi ani kasilmalar olmuyor....sanirsam psudan.......ne oneriyorsunuz cihaz vatan pcden alinicak.....orda her marka yok ordakilerden bir oneri olabilirse sevinirim tşkler

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
şu anda pc açtim ve pc açilişi 30 saniyeden 15 saniyeye indi şaşirdim bu kadar hizli açilmasina....ve anakartin vgasinin driverini asus driverden indirip kurup denicem beklemede kalin....bide bu sisteme sdd alsam heralde uçar pc :):)
o sisteme ssd almayarak hakaret ediyorsunuz bence.ben bilgisayarın yerinde olsam hiç çalışmazdım gene seninki insaflıymış :)

oski53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
edd hocam dedigim gibi oneriniz varmi ozellikle psu ve ssd onerinleriniz ama ozellikle psu...

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
gtx590 700w 80 plus bir psuyla çalışacak kapasitede.. ki 80 gold x.1200w bu sisteme hayli hayli yeter.. Güç kaynağı problemi gibi gözükmüyor.. Güç kaynağı kaldıramaz durumda olsa pc resetlenir, ekran kararır (güçten kesilir ama pc kapanmaz) aşırı derecede ısınma, bu sebepten soğuyana kadar pc nın açılmama sorunlarıyla karşılaşır..

İlk olarak ramleri çıkarark başka ramlerle denerdim.. aynı sonuç devam ediyorsa HDD ki derinlemesine bir incelemek lazım.. HD tune tarzı programlarla,bad sector vs sonuçlarda çıkabilir..

Hemen alayım sorun budur demeden önce ben diğer ihtimalleri denemenizi öneririm. 20-30tl vererek bir serviste hepsinin tstini yaparlar..Psu takarlar denerler, ram takarlar denerler.. Sorundan emin olmadan almayın derim .. az para değil :)

Sisteminizede 120 gb x2 tane Team s3 SSD öneririm.. iki SSD yi raid0 ile birleştirerek okuma yazma hızınıda 1000mb üstüne çıkararak 1gb 64 bellek 7200 rpm bir HDDin 10 katı daha üstü performansa çalışması demek olur..

oski53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gtx590 700w 80 plus bir psuyla çalışacak kapasitede.. ki 80 gold x.1200w bu sisteme hayli hayli yeter.. Güç kaynağı problemi gibi gözükmüyor.. Güç kaynağı kaldıramaz durumda olsa pc resetlenir, ekran kararır (güçten kesilir ama pc kapanmaz) aşırı derecede ısınma, bu sebepten soğuyana kadar pc nın açılmama sorunlarıyla karşılaşır..

İlk olarak ramleri çıkarark başka ramlerle denerdim.. aynı sonuç devam ediyorsa HDD ki derinlemesine bir incelemek lazım.. HD tune tarzı programlarla,bad sector vs sonuçlarda çıkabilir..

Hemen alayım sorun budur demeden önce ben diğer ihtimalleri denemenizi öneririm. 20-30tl vererek bir serviste hepsinin tstini yaparlar..Psu takarlar denerler, ram takarlar denerler.. Sorundan emin olmadan almayın derim .. az para değil :)

Sisteminizede 120 gb x2 tane Team s3 SSD öneririm.. iki SSD yi raid0 ile birleştirerek okuma yazma hızınıda 1000mb üstüne çıkararak 1gb 64 bellek 7200 rpm bir HDDin 10 katı daha üstü performansa çalışması demek olur..
ramlari yeni aldim eski ramlerde 8 gb corsair 1333mhz vardi bunlari yeni aldim ramden degil sorun hdd yeni aldim bu sistemi yeni aldim yazdigim gibi hd tune bad taramasi yaptim hiçbişy çikmadi ramler degiştirdigim halde ram aldim az gelir diye sorunludur diye gidip 16 yaptim yine ayni ve hdd de yeni aldim deedigim gibi bu sistemde tek degiştirmedigim psu....psu yetmeme wat olarak degilde amper olarak sorun çikartiyor sanirim amper eksikligi bu tip sorunlar yapar diye okumuştum

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bu tip bi psu alabilirsin,tak çıkar kablolu.bende 1200 wattlık bir psunun böyle sorun çıkarmasına şaşırdım,ama inşallah boşuna almassın psuyu sorunun hallolur.
ssdyi de daha önce denemediğin için herhalde bu sisteme almadın ben olsam ram almadan direk ssd alırdım gerçekten inanılmaz performans artışı sağlıyor.
http://www.vatanbilgisayar.com/Güç ...ikart-kablolu)/productdetails.aspx?I_ID=60477

oski53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu tip bi psu alabilirsin,tak çıkar kablolu.bende 1200 wattlık bir psunun böyle sorun çıkarmasına şaşırdım,ama inşallah boşuna almassın psuyu sorunun hallolur.
ssdyi de daha önce denemediğin için herhalde bu sisteme almadın ben olsam ram almadan direk ssd alırdım gerçekten inanılmaz performans artışı sağlıyor.
http://www.vatanbilgisayar.com/Güç ...ikart-kablolu)/productdetails.aspx?I_ID=60477
hocam bir yanlişlik oldu sanirsam.....bu psu benimkinden kotu tek kanal çkiş ariyorum ben bu 12v 18a weriyor benimkisi 50a istiyor benimkinden beter olur bu :):)

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
tamam yeni almak sorunsuz yada uyumludur anlamına gelmıyor işde. hepsi sıfırda olsa arızalı yada uyumsuz olabılıyor sisteme.. daha bu forumda pc topladığımız bazı arkadaşların ramleri uyumsuz yada arızalı geldiği için performans sorunları yaşamışlardı ve deneme yanılma ile sorunun ramlerden yada hdd den olduğunu anladılar.. Kaçtane sıfır hdd i yollamak zorund kaldım ben hayatım boyunca bad sectorlu olduğu için.. Sorun illa bunlardır demiyorum,elbette psuda olabılır ama ben bu seçenekleride aklında tut diyorum. yeni aldığın için sorun olmaz diye düşünme :)

oski53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ramlarin uyumluluguna baktim aldim asusuun sitesinden...ve şu anda sizin için bidaha bad sector taramasi yaptiriyorum....bu ssd olayindan pek anlamiyorum 1 tane sdd alirim psu alirkende bana şunu söyleyin sdd alip direk pcnin sata 6gb yerine bagladiktan sonra herhangibir işlem yapilmasi gerekiyormu?we bendeki hdd kullanamicakmiyim?bu konulara açiklik getirebilirmisiniz?

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18

oski53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Paraya kıysam bende bundan alacam :D

THERMALTAKETOUGHPOWER GRAND 80PLUS GOLD 1200W GÜÇ KAYNAĞI (TAK ÇIKART KABLOLU)

http://www.vatanbilgisayar.com/Güç ...ikart-kablolu)/productdetails.aspx?I_ID=55941
hocam şöyle bir şey var psu olayini yawaş yawaş fazla araştirmadan çözmüş durumdayim 12v tek kanal olarak satilan psu lar yaziyor ya 100a yada ne bilim 75A 12v için fakat şöyle bir durum var aslinda bu tek kanllarda 12v den bilgisayarin diger yerlerinede kablo çekiliyor...hdd ye ana karta ws ws sadece ekran kartina gelen güç 70a degil teorik olarak....sistem kaç a çeker onu bilmiyorum o yüzden tek almamakta mantikli geliyor bu dedigniz model de ve bunun 1050w da 12v1 ve 12v2 var bu 12v1 i ekran kart dişindaki herşeye takiliyor 12v2 yeride sadece ekran kartlarina takiliyor o yonden güzel sanirsam bilmem dogru bir mantikmi

http://www.teknobiyotik.com/donanim...gold-single-rail-62a-moduler-guc-kaynagi.html psu için önerim

http://www.teknobiyotik.com/donanim...b-sn-sandforce-kontrolculu-2-5-sata3-ssd.html SSD önerim

iki HDD takmış gibi düşünün. biosdtan sistemin yukleneceği boot olacağı diski seçiceksiniz.. SSD yı sistem programalr oyunların olacağı windows diski olucak.. Diğer HDD zaten windows görücek.. kullanıcaksınız. depolama için
teknodan alişveriş yapmiyorum pek güwenmiyorum internet sitelerine ben mali gibip okşayarak alanlardanim :D o yüzden magzadan alma taraftariyim vatan dan birşeyler onerseniz?

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
hocam şöyle bir şey var psu olayini yawaş yawaş fazla araştirmadan çözmüş durumdayim 12v tek kanal olarak satilan psu lar yaziyor ya 100a yada ne bilim 75A 12v için fakat şöyle bir durum var aslinda bu tek kanllarda 12v den bilgisayarin diger yerlerinede kablo çekiliyor...hdd ye ana karta ws ws sadece ekran kartina gelen güç 70a degil teorik olarak....sistem kaç a çeker onu bilmiyorum o yüzden tek almamakta mantikli geliyor bu dedigniz model de ve bunun 1050w da 12v1 ve 12v2 var bu 12v1 i ekran kart dişindaki herşeye takiliyor 12v2 yeride sadece ekran kartlarina takiliyor o yonden güzel sanirsam bilmem dogru bir mantikmi

teknodan alişveriş yapmiyorum pek güwenmiyorum internet sitelerine ben mali gibip okşayarak alanlardanim :D o yüzden magzadan alma taraftariyim vatan dan birşeyler onerseniz?

http://www.vatanbilgisayar.com/guc-...0w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=53664

birde 590 kullanan bir arkadaşımın psu su
http://www.vatanbilgisayar.com/guc-...0w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=53664

oski53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
oo sizde para bolmuş valla yapıştırın o zaman :) bende burada fiyat kasıyorum

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
evet bütçe sorunu olmadığı için bende 2 SSD önermiştim :)

oski53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
plus gold.. gayet iyi. zaten 1000w ı geçmeye gerek yok inanın.. ilerde 690 alırsınız kartı.. onlar 500 serisine göre az ısınan ve az güç harcayan bir kart..
bunda 12Vamper sorunu yaşamam heralde?alriz bide boşuna kalir :D gtx 590 için yeterlidir?ve bide sdd onerseniz vatan pcden? onuda yanliş anlamadiysam..
takip çaliştirabiliyorz ekstra biostan veya başka yerden ayar yapmicaz sadece windows kurarken kurulum ekranina gelice biçimlendirdikten sonra hdd yi...zaten orda ototmatik goruyor olucak ssd yi ve onu seçip windows kurucaz başka bir işlem yok sanirim...ozman 60gb yeterli degilmidir?fazla yüksek almaya gerek warmi?

bu güç kaynagi alincak ve beni baya goturmesi lasim için alincak...o yüzden bir kere werim kafam rahat olsun diyenlerdenim....hazir indirimdeyken 600tl bayilip almak lasim sorun çikarmaszsA?

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
yalnız yeni gördüm ekran kartı 590mış ben 580 sanmıştım,uyumam lazım

60 alma yeteceğini sanmıyorum 120 ideal
ssd olarakta ocz vertex 3 120gb öneririm

oski53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yalnız yeni gördüm ekran kartı 590mış ben 580 sanmıştım,uyumam lazım

60 alma yeteceğini sanmıyorum 120 ideal
ssd olarakta ocz vertex 3 120gb öneririm
http://www.vatanbilgisayar.com/Güç ...ikart-kablolu)/productdetails.aspx?I_ID=55940
hocam bu güç kaynagi sorunumu cozer sanirsam dimi bi amper sorunu yaşmam bu psuylada?
diger sorum ise sudur..windowsu kurduktan sonra bütün driverleri filan bu ssd ye kurduk...fakat oyunlari crakliyse partlariyla degilse orjinal olarakta direk hdd yemi kurucaz bu ayni şekilde resimler müzükler içinde geçerli ve vidoalar içinde...o hdd ye kurdugumzdan bir performans artişi saglanabilcekmi bu ssd sadece windows açilişi içnmi iyi?

aa unutmadan sorim biostan bunu takinca bir ayar yapilmacigindan eminmisiniz yorumlari okuyormuda boyle bir yorum var achi modu nedir nasil açilir?açmak gerekmlimi?
Arkadaşlar 120 GBlık alın 60 gblığa hiç bakmayın derim ilk aldım son sistem makinamda 350 Mb/s geçemedm bir türlü meğersem BIOStan ACHI moduna getirmek gerekiyormus OKuma hızı 555 Göremesemde 500 ü görüyorum. gayet menunum parası olan herkese tavsiye ederim.

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
http://www.vatanbilgisayar.com/Güç ...ikart-kablolu)/productdetails.aspx?I_ID=55940
hocam bu güç kaynagi sorunumu cozer sanirsam dimi bi amper sorunu yaşmam bu psuylada?
diger sorum ise sudur..windowsu kurduktan sonra bütün driverleri filan bu ssd ye kurduk...fakat oyunlari crakliyse partlariyla degilse orjinal olarakta direk hdd yemi kurucaz bu ayni şekilde resimler müzükler içinde geçerli ve vidoalar içinde...o hdd ye kurdugumzdan bir performans artişi saglanabilcekmi bu ssd sadece windows açilişi içnmi iyi?

aa unutmadan sorim biostan bunu takinca bir ayar yapilmacigindan eminmisiniz yorumlari okuyormuda boyle bir yorum var achi modu nedir nasil açilir?açmak gerekmlimi?
Arkadaşlar 120 GBlık alın 60 gblığa hiç bakmayın derim ilk aldım son sistem makinamda 350 Mb/s geçemedm bir türlü meğersem BIOStan ACHI moduna getirmek gerekiyormus OKuma hızı 555 Göremesemde 500 ü görüyorum. gayet menunum parası olan herkese tavsiye ederim.

ahcıı modu kolay açılan birşey hemen yapabilirsin,ben zaten açmadan da kullanabileceğini kastetmeye çalışmıştım.diğer soruya gelirsek ssd içindeki dosya için performans artışı sağlar işletim sistemini içine kurarsan o hızlanır oyun kurarsan o hızlanır.dediğin gibi windowsu ssdye oyunu hddye kurarsan ufak performans artışı alırsın tek hddye göre o da işletim sisteminden kaynaklı olur.diğer türlü dediğin performans artışını alamazsın kullanmak istediğin dosyanın ssd içinde olması lazım.ssd aldıktan sonra windowsu kur ve içine en çok kullandığın dosyaları at müzik resim video birkaç oyun.power da güzelmiş ben beğendim :)
zaten benim ssdnin sevdiğim yanı dosya yazma hızı değil rastgele erişim süresi,hemen farkedebileceğin birşey dosyaya tıkladığın anda açılışını göremiyorsun bile,bu arada bende ssd yok almadım dizüstüm sata2 destekliyor yeni bilgisayar aldığımda alıcam inş.