Bu prgramlar hangi dil ile yazılmış?

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
S.a arkadaşlar ben şimdi verceğem programların hangi dil ile yazıldığını merak ediyorum bileniniz varsa bi yardımcı olsun
1)msn ve msn gibi anlık konuşma yazılımları
2)microsoft office
3)limewire ,imesh gibi arama yazılımları
4)antivirüs programları(hatta virüsler de)
5)adobe nin photoshop gibi yazılımlar

daha vardı ama şimdi aklıma gelmiyo bildiklerinizi yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler:

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
MS genellikle programlarını VB desteği ile sunar yani VB ile geliştirilmiştir. Ancak sadece VB ile geliştirilmezler, genelde kütüphaneler (DLL) C,C++ ile hazırlanır ve kullanılır. Bu soruya cevap verebilecek fazla kimse olacağını sanmam, çünkü hepsi kapalı kaynak kodludur ve çalışan binary halini bize kullandırırlar. Açık kaynak olsaydı çok rahat cevap verilebilirdi. Antivirüs ve virüsler içinse, her hangi bir dil ile yazılabilirler. Önemli olan dilin güçlü olması ve uygulamanın fazla yer kaplamamasıdır.

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
aralarında c#la yazılabileck programlar varmı peki

selfishloop

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ms office olsun , msn olsun , adobe photoshop olsun çoğu c/c++ türevi kullanıyor zaten başka kullanacak fazla bişeyde yok native derleme için

limewire java kullanır ama

antivirus programlarıda yüksek performans gerektirdiğinden yine c/c++ ve yeri geldiğinde programın bazı noktalarında assembly kullanırlar.

aralarında c#la yazılabileck programlar varmı peki

teorik olarak hepsini c# da yazabilirsin ama performans konusunda sıkıntı çekebilirsin.

ayrıca peid diye bi program var exe lerin hangi compiler'da derlendiğini gösterir örneğin firefox.exe yi peid le bakarsan ms visual c++ da derlendiğini görebilirsin.tabi hepsinde sonuç vermeyebiliyor.

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
yani temel c diyosunuz

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
ben şu peide bi bakıyım hacı saolsın

bunu nasıl kullacaz ben bi tane buldum ama

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Peid packlenmiş exelerin dilini göstermez göstermesi için unpack etmeniz gerekir kullanımına gelince sadece exe yi peidle açmanız yeterlidir packsız ise gözükür.

furkandamar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ms genelde c,c++ dillerini kullanır. çünkü işletim sistemleri bu dillerle yazılmıştır.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Aa [MENTION=55423]knightx[/MENTION] editör olmuş.