Bu pc için bu ekran kartı alınırmı

EFEKARASU

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar Merhaba..
Elimde daha önceki ofisimden kalan bir masa üstü bilgisayar var.
ÖZELLİKLERİ AŞAĞIDAKİ GİBİ.

İşlemci: ıntel(r) core i5 CPU M 520 @2.40 GHz-2.40 GHz

ram: 8.00 GB

sistem 64 bit.

fakat pcden çok anlamama rağmen ekran kartı olmadığını anlamış ve ekran kartının ana kart üzerindeki olduğunu fark ettim.

Pc'den çok anlamadığım için size sormak istedim.

ASUS AMD RADEON R7 240 OC 4 GB BELLEK 128 bit DDR3 DX 12 PCI-E 3.0 Ekrn kartı diye geçen bir ekran kartını kendi çabalarımla beğendim buldum..

GTA 5 PUBG VB gibi oyunları Güzel bir grafik ayarı ve FPS 'de bu sistemle oynaya bilirmiyim yorumlarınız için şimdiden teşekkürler saygılar.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Gta 5'i en düşük ayarda çok zor oynarsın ama PUBG unut.

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Arkadaşlar Merhaba..
Elimde daha önceki ofisimden kalan bir masa üstü bilgisayar var.
ÖZELLİKLERİ AŞAĞIDAKİ GİBİ.

İşlemci: ıntel(r) core i5 CPU M 520 @2.40 GHz-2.40 GHz

ram: 8.00 GB

sistem 64 bit.

fakat pcden çok anlamama rağmen ekran kartı olmadığını anlamış ve ekran kartının ana kart üzerindeki olduğunu fark ettim.

Pc'den çok anlamadığım için size sormak istedim.

ASUS AMD RADEON R7 240 OC 4 GB BELLEK 128 bit DDR3 DX 12 PCI-E 3.0 Ekrn kartı diye geçen bir ekran kartını kendi çabalarımla beğendim buldum..

GTA 5 PUBG VB gibi oyunları Güzel bir grafik ayarı ve FPS 'de bu sistemle oynaya bilirmiyim yorumlarınız için şimdiden teşekkürler saygılar.
Merhaba;
Gigabyte'nin GT 1030 ekran kartını almanızı öneririm. ;)

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
bilgisayarı satıp yeni bi tane alman gerekir bence o dediğin oyunları oynaman için :)

EFEKARASU

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Son düzenleme:

Emre Gökgedik

Asistan
Reaksiyon puanı
44
İşlemci soketiniz eski(BGA1288, PGA988). Haliyle anakartta öyle.

Burada bir yükseltme yapmaya kalksanız o anakarta takılacak daha iyi işlemci bulmanız imkansız. Bu yüzden anakart değişecek, anakart değişince bellek(ram) de değişmesi gerekecek. Kısacası sıfırdan bir bilgisayar toplamanız gerekecek.

Genel olarak belirttiğiniz beklentinize göre, 2000 TL fiyat skalasında bir sistem toplamanız gerekiyor. Aşağıda ben bir alternatif belirttim fakat, yine de daha ucuz ortalama bir sistem bulursanız(İşlemci olarak, Ryzen 3 1200 veya G4600, 7100 gibi; ekran kartı olarak RX 460, RX 550, 1050 TI gibi). Satın alabilirsiniz.

Satın Alma Linki:
Intel Kaby Lake G4600 3.6 GHz, GTX1050Ti EX OC 4GB, 8GB DDR4, 1TB HDD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu PC - KAMPANYA
Vatan Bilgisayar gibi mağazalardan da satın alabilirsiniz. Size en yakın şubesine gidip bu linkteki bileşenleri gösterip fiyat isteyebilirsiniz. En fazla 200 lira civarı bir fark olacaktır.
Oyun Testleri:
Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=lEEgdE2P2V8

Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=yAD8cn5q_ik

EFEKARASU

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Tüm parçaları upragede etmene gerem yok. Bütçeni söylersen sana anakart, işlemci, ram tavsiyesi yapabilirim. ;)

açıkcası 2000 tl gibi bir parayı masraf edebilirim.

---- Mesajlar birleştirildi ----

İşlemci soketiniz eski(BGA1288, PGA988). Haliyle anakartta öyle.

Burada bir yükseltme yapmaya kalksanız o anakarta takılacak daha iyi işlemci bulmanız imkansız. Bu yüzden anakart değişecek, anakart değişince bellek(ram) de değişmesi gerekecek. Kısacası sıfırdan bir bilgisayar toplamanız gerekecek.

Genel olarak belirttiğiniz beklentinize göre, 2000 TL fiyat skalasında bir sistem toplamanız gerekiyor. Aşağıda ben bir alternatif belirttim fakat, yine de daha ucuz ortalama bir sistem bulursanız(İşlemci olarak, Ryzen 3 1200 veya G4600, 7100 gibi; ekran kartı olarak RX 460, RX 550, 1050 TI gibi). Satın alabilirsiniz.

Satın Alma Linki:
Intel Kaby Lake G4600 3.6 GHz, GTX1050Ti EX OC 4GB, 8GB DDR4, 1TB HDD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu PC - KAMPANYA
Vatan Bilgisayar gibi mağazalardan da satın alabilirsiniz. Size en yakın şubesine gidip bu linkteki bileşenleri gösterip fiyat isteyebilirsiniz. En fazla 200 lira civarı bir fark olacaktır.
Oyun Testleri:
Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=lEEgdE2P2V8

Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=yAD8cn5q_ik
bana parça önerisinde bulunursanız çok sevinirim eve 2000-2200 tl kadar çıkabilirim.

Son düzenleme:

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Bir adamda çıkıp dememişti o bilgisayar laptopmu o mobil işlemci ne? (Bende dahil)

Hocam 3000 Mhz sizce fazla olmamışmı? :D 2133 Hyperx Fury Black tercih edilebilir :) Ayrıca Hepsiburada gibi sitelerden değil bu işin ehli olan sinerji.gen.tr teknobiyotik itopya gibi sitelerin oldukça fazla indirimli sihirbazları tercih edilmeli :)

Son düzenleme:

EFEKARASU

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
çok teşekkür ederim kasa falan hepsi var zaten onlarla birleştirirm sipariş vereyim hatta forumda paylaşırım son halini

Bir adamda çıkıp dememişti o bilgisayar laptopmu o mobil işlemci ne? (Bende dahil)

Hocam 3000 Mhz sizce fazla olmamışmı? :D 2133 Hyperx Fury Black tercih edilebilir :) Ayrıca Hepsiburada gibi sitelerden değil bu işin ehli olan sinerji.gen.tr teknobiyotik itopya gibi sitelerin oldukça fazla indirimli sihirbazları tercih edilmeli :)
onada bir bakıcam sinerji yi daha önce bende duymuş kargo konusunda kimden iyi muhattap alacaksam ondan sipariş vermem daha iyi olur

son bir sorum olacak bu alışverşleri taksitli yapabileceğim bildiğiniz siteler varmıdır çok sordum ama en azından aklından öyle geçenlerde öğrenmiş olsun

Son düzenleme:

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
çok teşekkür ederim kasa falan hepsi var zaten onlarla birleştirirm sipariş vereyim hatta forumda paylaşırım son halini
Almadan önce biraz piyasa araştırması yapmanızı öneririm. Başka bir yerde daha ucus olabilir.

Bir de kasanızın ve PSU'nun tam adını söylermisiniz?

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Böyle zayıf kartı alacağınıza İkinci el sitelerinden Bunu alacağınız fiyata Dahada yüksek modellerini bulabilirsiniz. En köte GTX 750 Veya GTX 950 baya işini görecektir.

EFEKARASU

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
son bir sorum olacak bu alışverşleri taksitli yapabileceğim bildiğiniz siteler varmıdır çok sordum ama en azından aklından öyle geçenlerde öğren
Almadan önce biraz piyasa araştırması yapmanızı öneririm. Başka bir yerde daha ucus olabilir.

Bir de kasanızın ve PSU'nun tam adını söylermisiniz?
Aslında kasada alabilirm yani bu cyi ofiste bırakıp elimde 1 ay önce aldığım bi laptop var 1.400 tl falan aladım onu 400-500 tlye 2. el satıp onunla kasa alabilirim.

Emre Gökgedik

Asistan
Reaksiyon puanı
44
son bir sorum olacak bu alışverşleri taksitli yapabileceğim bildiğiniz siteler varmıdır çok sordum ama en azından aklından öyle geçenlerde öğren

Aslında kasada alabilirm yani bu cyi ofiste bırakıp elimde 1 ay önce aldığım bi laptop var 1.400 tl falan aladım onu 400-500 tlye 2. el satıp onunla kasa alabilirim.
Teknobiyotik, Sinerji, İtopya gibi sitelerde, 3-4-6 taksit seçenekleri mevcut. Tabii fiyat biraz yükseliyor. Benim önerim Teknobiyotik.