Bu meyvenin çiçeklerini kaynatın

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,603
Reaksiyon puanı
493
Puanları
7,263
B ve C vitaminleri ile potasyum açısından zengin bir meyvedir.A vitaminiyle kalsiyum, magnezyum, demir ve fosfor minerallerini de barındırır
kisin_sert_gecmesi_seftaliye_yaradi_h884534.jpg


Şeftali taze olarak tüketilmesinin yanında komposto, reçel ve meyve suyu olarak da tüketilir.
Çiçekleri kaynatılıp suyu içilirse bağırsak solucanlarını düşürür.
Şeftali soyulup ezildikten sonra yüze maske yapılırsa özellikle kuru ve yorgun ciltlere iyi gelir.


İşte şeftalinin faydaları;



  • Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır.
  • Bağırsakları yumuşatır.
  • Hazmı kolaylaştırır.
  • İdrar söktürür ve kabızlığı giderir.
  • Basur şikâyetlerini azaltır.
  • Kanı temizler. Ateşi düşürür.
  • Sinirleri yatıştırır ve uykusuzluğa iyi gelir.
  • Kansere karşı koruyucudur.
  • Kalp krizi riskini azaltır.
  • Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve böbrek taşlarını eritir.
  • Ağız kokusunu giderir.
  • Cildi nemlendirir ve canlandırır.


Haber7
 
Üst