Kabağın yararları

michuozawa

Guru
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
493
Puanları
7,263
Konum
Kepler-1649c
Kabak, lif açısından oldukça varlıklı ve aynı zamanda basit sindirilebilen bir sebzedir. İşte faydaları...

kabagin-yararlari.jpg

Meyveleri bol lifli bir bitki olan kabak, bağırsakları tembel olanlar için tercih edilmesi gereken yiyeceklerdendir. Kabak potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Kabak bedeni temizler, sinirleri yatıştırır. Besin değerinin kaybolmaması için kabağı buğuda pişirmek önerilir. Kabak çiğ olarak rendelenip salatalara da katılabilir.


Faydaları :


İdrar söktürür ve idrar tutukluğunu giderir.


Böbrek ve mesane iltihaplarını temizler.


Prostattan doğan şikayetleri giderir.


Mide ve bağırsaklara yumuşaklık verir, kabızlığı giderir.


Basuru olanlar için faydalıdır.


Yüksek tansiyonu düşürür.


Helvacıkabağının çekirdekleri bağırsak kurtlarının düşmesine yardımcı olur.


Lapası dıştan tatbik edilecek olursa boğaz ağrılarını ve kadınlarda görülen akıntıyı keser.


Şeker ile yapılan murabba'sı tatlılar içinde en iyisidir. Sevdayı giderir. Dimağa ve sevdavi marazlara faydalıdır.


İyi kan peyda eder.


Çekirdeği yenildiğinde öksürüğü keser.


Göğsü yumuşatır.


Helvacı kabağının çekirdekleri sağlık bakımından işe yarar. Bu çekirdekler bağırsaklardaki tenya denilen şerit şeklindeki kurtları düşürür. 50-100 gram taze kabak çekirdeğinin kabukları çıkarılarak havanda dövülüp bal ile karıştırılarak yenecek olursa şeritleri bağırsaklardan kolaylıkla dışarıya atar.

Lezzetvadisi
 

Nemre

Profesör
Katılım
26 Nisan 2011
Mesajlar
2,581
Reaksiyon puanı
29
Puanları
218
Peygamber Efendimiz (SAV) çokça sevdiği ve tavsiye ettiği bir yemektir.
 

honline

Profesör
Katılım
3 Ocak 2009
Mesajlar
4,744
Reaksiyon puanı
296
Puanları
263
Genelde millet burun kıvırır ama ben yemeğinide kızartmasınıda dolmasınıda seviyorum
 

Mg.

Profesör
Katılım
18 Ocak 2010
Mesajlar
2,070
Reaksiyon puanı
24
Puanları
218
Yerim ama sevemedim gitti :)
 

Halkulvad

Profesör
Katılım
20 Mayıs 2014
Mesajlar
3,027
Reaksiyon puanı
53
Puanları
228
Yaş
24
Konum
Konya
Kabak falan ayırt etmeden bütün sebzeleri yerim. :D
 

Drangleic

Profesör
Katılım
21 Eylül 2012
Mesajlar
1,333
Reaksiyon puanı
263
Puanları
263
Kızartması güzel oluyorda diğer türlü pek yemem.
 
Üst