Bu laptopa aynı anda HDD ve SSD takılır mı?

bismark97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar şimdi http://www.pcdepo.com/msi-nb-ge60-0nd-412tr-notebook-urun9126.html bu laptopa hem SSD hem HDD takılır mı?Vede SSD sistem diski yaptığımız zaman nasıl performans artışı sağlıyor.64gb bir SSD alıp taksam vede 1tb HDD taksam oyunları yüklerken HDD ye yüklesem SSD nasıl performansı arttırırki yani oyunu HDD üzerinden açmicak mı ??? Şimdiden teşekkürler:D:D:D

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Yalnızca birini takabilirsiniz.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Sadece bir HDD veya SSD takabilirsin ancak;
DVD-RW sini söküp oraya alacağın 20-30$ lık bir aparat ile, sürücü yerine SSD takabilirsin.

Yani orjinal HDD yi söküp SSD takıcaksın, DVD-RW yi söküp yerine aparat ile birlikte HDD takacaksan.

SSD ne yapar? Sistem açılışını hızlandırır.
Bilgisayarımı falan tıkladığında zınk diye açılır vs şu bu.

SSD + HDD kullanıp oyunları vs HDD ye yüklersen oyunlarda herhangi bir performans artışı gözlemleyemezsin.
SSD ye bile koysan (oyundan oyuna göre değişsede) yinede bir performans artışı sunmaz.
Oyunlardan performans bekliyorsan ekran kartına bakacaksın HDD ye falan değil.

bismark97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@eSa Çok teşekkürler.:D:D:D
@sebastiantr Çok teşkkürler.Peki sence sistemin çabuk açılması için dvd -rw 'yi iptal etmeye değermi vede kopyalama yaparken önce SSD ye atıp sonra HDD ye mi atsam daha çabuk olur yoksa direk HDD ye kopyalasam mı daha çabuk kopyalar.Yine çok çok teşekkürler.:D:D:D

Yani

Kopyalanacak dosya -> SSD -> HDD

Kopyalanacak dosya -> HDD hangisini yapmak daha kısa sürer.Sonuçta HDD 200-250mb ile kopyalama yaparken SSD 500-550 mb/sn de yapıyor.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Şimdi şöyle düşün usb den hdd ye veya sssd farketmez atarken; disklerin süper hızlı olsa da usb okuma yazma hızı ile sınırlı kalacaksın. Yani usb hızında atılacak.

Aynı şekilde önce ssd ye atıp sonra hdd ye atmak ta; toplam süre yine hdd nin yazma hızıyla sınırlı olacak.

Karar senin yap hesabını.

Karışık mı oldu? :)

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
herikisinide aynı anda takabilirsiniz..netten biraz araştırırsanız hdd ye gömülü ssd ler var..sizce uygunsa işinizi görüyorsa takabilirsiniz...

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
bence 2 tane ssd tak biraz daha maliyetli ama faydasını görürsün :) ben de şuan 1 ssd var seneye garantisi bitince 2. ssdyi dvd sürücüsünü çıkarıp takacağım :) 18 saniyede açılıyor şuan sistem :D o zmn 8-9 saniyelre düşecek :) (tabi raid-0 yapınca) böyle olunca kapasiteleri toplamı disk alanım olucak :)

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
yer müsait olsa takılırda yer yok...ancak dvd rw yi söküce yer oluyor amma hdd ye entegre ssdler var..yanlış hatırlamıyorsam 500-600 GB-hdd 60 GB de ssd..ssdye sistem rahatlıkla kurulur.diğeride depo.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Kim diyor 2 si takılamaz diye ? takılır :) En basitinden bir kanıt size Intelin çıkardığı 1tb HDD 128gb Lik SSD / hbrid olarak var Docklar mevcut /aparatlar oyunu HDD YE atarsan ssd nin hiç bi oyunu hızlandırıcı etkisi olmaz . 64 gb lik ssd ne işe yarar söyleyim , Çok önemi dosyaların vardır , hızlı açılmasını istiyorsundur , İnternetten br oyun indireceksindir SSD nin içine atarsın ki etkileşim daha fazla olsun , Sen şimdi diyeceksinki 64 gb çok az ama 5 oyun yükleyince biter , İndirdikten sonra HDD ye taşıcaksın zaten SSD de durmucak

SSD => hızlandırıyor Diskleri okuma hızını bende var hbrid

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
abi kimse de dememiş teknoloji yavaşa göre çalışır diye.

sisteminde ne yavaşça onun darboğazını yaşayacaksın.

yalnız ssd alırsan kapasiteden taviz vermek zorunda kalırsın.
yalnız hdd alırsan hızdan taviz vermek zorunda kalırsın.
hibrit diskler var ki bunların ufak bir kısmı ssd kalanı hdd. ssd buffer cache olarak kullanılıyor ve akıllı erişim öğrenme sistemi sayesinde sık kullandığın dosyalar ssd'de saklanıyor. bu demek oluyor ki işletim sisteminin büyük bir kısmı burda tutuluyor çünkü en fazla OS dosylarına erişim sağlanıyor.

Aynı oyunu çok fazla oynuyorsan da oyunun statik dosyaları bu alanda saklanır ve sana daha akıcı oyun performansı sağlar.

yok ben çok acayip hız istiyorum diyorsanız ramdisk olayını araştırın :)

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ssdler yapıları gereği sığası yükselince performansı artıyor(okuma-yazma hızı)..sata 3 sata 2den çok daha performanslı..ahcı mod performansı etkileyen başka bir olgu...ve w7-w8 kurulması öneriliyor "trim"desteğinden dolayı..bende ssd sata 2 makinede..w7 kurulu.diğer makine yine sata2 w8 kurulu ve hdd..açılış ve kapanışta w8 hep önde..
demem şu:ssd başlıbaşına anlam ifade etmiyor.mutlaka bileşen desteği olmalı.....

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bana bir soru sorulmuş ama sanırım fazlası ile bilgi verilmiş, ayrıca benim vermemi gerektiren bir durum yok sanırım.

nefret_s

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi geceler arkadaş ben yeni kingston 120 gb ssd disk aldim daha önceden pc de 2 hdd vardi bi 320 gb biri 2 tb isletim sistemi 320 Kurulu idi diğerini arsiv olarak kullanıyordum 320 gb li sokup ssd yi taktik 2tb ligide cirattim ve Win 7 yi güzel bi şekil de kurdum ve cok stabil şekilde çalışıyor ama 2 tb ligi taktigim zaman pc gormuyor bios a baktığım zaman 2 tb ligin ismi geçiyor bağlantıların da bi sıkıntı yok yani ama pc açıldığında gorukmuyor ne yapmam gerekiyor yardım ederseniz çok sevinirim

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
İyi geceler arkadaş ben yeni kingston 120 gb ssd disk aldim daha önceden pc de 2 hdd vardi bi 320 gb biri 2 tb isletim sistemi 320 Kurulu idi diğerini arsiv olarak kullanıyordum 320 gb li sokup ssd yi taktik 2tb ligide cirattim ve Win 7 yi güzel bi şekil de kurdum ve cok stabil şekilde çalışıyor ama 2 tb ligi taktigim zaman pc gormuyor bios a baktığım zaman 2 tb ligin ismi geçiyor bağlantıların da bi sıkıntı yok yani ama pc açıldığında gorukmuyor ne yapmam gerekiyor yardım ederseniz çok sevinirim
bilgisayarım sağtık > yönet> sol aşağıda disk yönetiminden bu 2tblik alanı isimlendirmeniz gerek :)

nefret_s

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarım sağtık > yönet> sol aşağıda disk yönetiminden bu 2tblik alanı isimlendirmeniz gerek :)

Orda da 2 tb ligi goremiyorum pc acildiginds hic bir yerde goremiyorum bios ta gore biliyorum ama disk yonetiminde yok kardesim deli oldu napicam bilmiyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
WD’nin türünün tek örneği olan ve SSD ile mekanik diski birleştiren diski Black 2′yi inceliyoruz. 128 GB SSD ve 1 TB diski birleştiren sürücü sayesinde, sadece tek disk takabileceğiniz sistemlere hem hız hem depolama alanı kazandırabiliyorsunuz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yeri olmayan arkadaşlar neden sata çoğaltıcı kullanmazlar...

Reaksiyon puanı
0
Yeri olmayan arkadaşlar neden sata çoğaltıcı kullanmazlar...
çünkü diski takacak yerin yok o yüzden...
arkadaşlar bu SSD ilk çıktığı zamanlarda ben sistemim için 1tb lık bir hdd aldım ama aldığım hdd nin üzerinde bütünleşik SSD vardı 16 gb lık ve laptopum epey bi eski olmasına rağmen o dönemde ve hızda büyük artış yaşamıştım. şu anki laptopumda da yine aynı HDD yi kullanıyorum orjinalde üzerinde olan HDD yi buna klonlayarak diskleri değiştirdim üzerinden çıkan HDD yi de formatlayıp bir kutuya koydum taşınabilir olarak kullanıyorum. sizde bu tür bir tercih yapablir yada HDD nin yerine büyük depolama kapasiteli bir SSD koyarak sorununuzu giderebilirsiniz ...

batuokudan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Takabilirsin yerin varsa neden olmasın yoksa da tak çıkar yaparsın :D