Bu kez Parasız Yatılı sınavında skandal

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mila12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Kahramanmaraş’ta, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’nda (PYBS) 6’ıncı sınıflar için yanlışlıkla 9, 10 ve 11’inci sınıf kitapçığı gönderildiği ortaya çıktı.

Öğrenciler bunun üzerine 1.5 saat sınıftan çıkartılmadı ve yeni kitapçık getirilerek sınav yapılabildi.

Bu sabah Yüzüncü Yıl İlköğretim Okulu’nda PYBS için gelen 6’ıncı sınıf öğrenciler sınav salonlarında yerlerini alıp, kitapçıkların dağılmasını beklemeye başladı. Saat 10.00’da başlayacak sınav için göreviler kitapçıkları, açtıklarında 6’ncı sınıf öğrencileri olmalarına karşılık, 9,10 ve 11’inci sınıf öğrencilerinin kitapçıklarının gönderildiği anlaşıldı. Bunun üzerine öğrenciler sınıflardan dışarı çıkartılmadı, okula giriş çıkışlar da yasaklandı. Yaklaşık 1.5 saat bekleyen öğrenciler, kendilerine uygun kitapçıkların getirilmesi ardından sınava başladı. 100 sorunun sorulduğu sınav 100 dakika sürdü.

VELİLER BAYILDI, AMBULANS ÇAĞIRILDI

Öğrencilerin 1.5 saat gecikmeli sınava başlamaları dışarıda bekleyen velileri de öfkelendirdi. Tepki gösteren bazı öğrenci velileri baygınlık geçirince, 112 Acil Sağlık ekibi çağrıldı. Fenalık geçiren öğrenci velilerine ambulansta müdahale edildi.

bayiltan-sinav.jpg

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas da okula gelerek gelişmeler hakkında inceleme yaptı.

Kaynak

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
gel vatandaş gel skandala gel.herkese yetecek kadar var

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Ehh yetti ama bu haberler artık! Heryerden bir skandal çıkıyo, kasıtlı yapıyorlar bunları tam seçim zamanı ya, çamur at izi kalsın birine bile inanmıyorum!

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
İlk başlarda inanıyordum.Artık inanmıyorum.Bencede kasıtlı yapıyorlar.Nedense seçimler yaklaştı birden bunlar hemde her gün çıkmaya başladı...

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
hahaha. heralde velilerde bayılacak yer arıyor. neeee, skandalmı, ay bana bişeyler oluyor :D

redoano

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bu kadar yanlış da istemeden olmaz heralde. Çok güzel korku senaryoları geliyor aklıma nedense. ÖSYM kötülenebildiği kadar kötülenir, seçimler geçer, sonra KPSS'de bir skandal daha ortaya çıkar ve meclis toplanır ve hızlıca bir kanun çıkarılır, YÖK ve ÖSYM'nin yetkileri Milli Eğitim Bakanlığı'na ya da yeni oluşturulacak bir kuruma devredilir. Bu kurumun bütün yetkilileri de cumhurbaşkanı tarafından atanır. Bir daha da hiç hata olmaz. Her şey rayına konulmuş olur, skandal falan olmaz artık. Her şey gizliden kolayca yapılabilir.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Bu kadar yanlış da istemeden olmaz heralde. Çok güzel korku senaryoları geliyor aklıma nedense. ÖSYM kötülenebildiği kadar kötülenir, seçimler geçer, sonra KPSS'de bir skandal daha ortaya çıkar ve meclis toplanır ve hızlıca bir kanun çıkarılır, YÖK ve ÖSYM'nin yetkileri Milli Eğitim Bakanlığı'na ya da yeni oluşturulacak bir kuruma devredilir. Bu kurumun bütün yetkilileri de cumhurbaşkanı tarafından atanır. Bir daha da hiç hata olmaz. Her şey rayına konulmuş olur, skandal falan olmaz artık. Her şey gizliden kolayca yapılabilir.

ve bunların hiç biri olmazsa redoano çıkıp özür diler.