Bu konuyu okuyanlar

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
Bursluluk sınavı sonuçları 2018 için artık sayılı saatler kaldı. Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) ya da yeni ismiyle ismiyle İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nın (İOKBS) sonuçlarının ne zaman açıklanacağı yoğun bir şekilde araştırılıyor. Bursluluk sınavı sonuçlarını merak eden öğrenciler, bir yandan da ne kadar burs ücreti alacaklarını merak ediyorlar. Peki, bursluluk sınavı sonuçları (İOKBS) ne zaman ve saat kaçta açıklanacak? Burs ücreti ne kadar? İşte detaylar...


597

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 3 Haziran tarihinde 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik uygulanan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları öğrenciler ve velileri tarafından büyük bir merakla araştırılmakta. MEB'in takvimine göre, bursluluk sınavı sonuçları 18 Temmuz 201 tarihinden itibaren ..::T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI::.. ve Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adreslerinden duyurulacak.
BURSLULUK SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
MEB, bursluluk sınavı 2018 sonuçlarının açıklanacağı saate ilişkin henüz bir açıklamada bulunmadı. Saat bilgisi duyurulduğu taktirde haberimizden bulabilirsiniz.
OKUL MÜDÜRLÜKLERİNDEN ALMAK DA MÜMKÜN!
Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde, "Sınav Sonuç Belgesi" ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecek.
BURSLULUK SINAVI 2018 (İOKBS) BURS ÜCRETİ NE KADAR?
Bursluluk ücretleri bir sene içerisinde toplamda 4 defa ödenir. 3 aylık zaman aralığıyla bursluluk paraları alınır. Bursluluk ücretleri yaklaşık olarak, Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim aylarında ödenmektedir.
2018 İOKBS burs ücreti ise, 648.04 TL olarak belirlenmiştir.


Kaynak: Sabah
 
Üst