Bu iş sizce karlı mı?

Guvenlik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S.a
Ben araçlar ile ilgili bir ticaret yapmak istiyorum.Bu konu hakkında uzun zamandır araştırma yapıyorum.Yapmak istediğim ticaret anlayışını birde burda anlatıp,konu hakkinda görüşlerinizi almak isterim.

Şimdi işe şu şekilde anlatıyım.

1.Aşama:Türkiye den bir hasarlı araç satın alıyoruz.Bu araç Türk plakalı ve sizin üzerinize kayıtlı olan bir araç,buraya kadar bir sıkıntı yok.Çünkü,T.c vatandaşı olan herkes hasarlı yada çekme belgeli araç alabiliyor.

2.Aşama:Türkiyeden satın almış olduğumuz bu araçı ile çekici yardımı ile Geçici İthalat yöntemi yurtdışına çıkartıyoruz.(Bilgiler tamamen doğrudur,Yeşilköy Gümrük Kapısından bilgi alınmıştır.)

3.Aşama:Bu araçı ucuz işçilik ve ucuz yedek parça ile yaptırabilecegim Bulgaristan yada Gürcistan olabilir.Çekici masrafları ve Gümrük Kapısı tarafından sıkıntı çıkarmayacak 2 ülke sadece bunlardır.Şuanda bu konu hakkında araştırma yapıyorum.2 ülkenin işçilik ve yedek parça fiyatlarını araştırıyorum.Bunlardan birinde bu hasarlı araçı yaptırabiliyorsunuz.Bunun için herhangi bir vergi yada sıkıntı çıkmıyor,arabayı a'dan z'ye yaptırıp çekici ile tekrar Türkiye'ye getirebiliyorsunuz.

4.Aşama:Bundan sonrası kolay,yaptırdınız araçı Türkiyede satıyorsunuz.

Ben bu işi yapmak istiyorum ,şuanda yeterli bilgiye tam olarak sahip değilim.Bu konu hakkında görüşlerinizi alabilirmiyim?

alpacino_34

Profesör
Reaksiyon puanı
497
Normalde yurt dışından bile parça getirtmek zorken bu işlemi ticarete dökmek daha zordur ama imkansız değildir hatta yapanlar çoktur pek hakim değilim konuya iyice araştırmak ve sabır gerekir

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,925
Sonunda bir kazanç kalıyorsa bir dene. Çekicinin fiyatını öğren, Aracın fiyatını öğren, Tamir masrafları ve yedek parçaların toplam maliyetini öğren ve hesapla. Oradaki maliyeti buradaki vergiden düşemeyeceğini de hesapla. Çünkü bir senede (sayıda emin değilim) 6 araç alıp satanları maliye takip ediyor ve gelir vergisi tahsil ediyor. Yeni çıkan veya çıkacak bir yasaya göre de acenta olmak zorunluluğu var yada olacak.

Guvenlik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende şuan bunların hesaplamalarını yapıyorum ve yurtdışından türk ustalar yada bana yardımcı olabilecek birilerini ayarlamaya çalışıyorum.Eger yurtdışından bir tamirci ustası bulabilirsem,oturup adam akıllı bir hesaplama yapıcaz.

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,925
İstersen önce tek bir araç ile bir deneme yap ve gerçek koşullarda sonuç ne oluyor görmüş ol. (biraz maliyetli bir yöntem olabilir ama gerçekçi bir sonuç alırsın)