Bu Dershanede Aşk Yasak..!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan spybot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Dershanede aşk yasak

Ankara'da bir dershane, aşık öğrencilerin kaydını sildi...

Ankara’da faaliyet gösteren Pİ dershanesi, “öğrenciler arasında filizlenen aşkı” affetmeyerek, kayıt silmeye varan bir uygulama yaptı.

Öğrenci kayıt belgesinde de “Dershane içerisindeki kız-erkek arkadaşlık ilişkisini duygusal boyuta taşıyan öğrencilerin sorgusuz-sualsiz dershane ile ilişiği kesilir” ifadesine yer verildiği ortaya çıktı.
Pİ Dershaneleri’nin Genel Müdürü Tülay Sorgunlu, “duygusal ilişki” dolayısıyla 28 öğrencinin kaydının silindiğini belirterek, “Burası eğitimde bilgi artırma yeridir. Pastane veya kafe değil” dedi. Öğrenci kayıt belgesinde “duygusal ilişkiyle” ilgili şu ifadelere yer verildi: “Dershanemiz öğrencileri, kılık, tavır ve davranışları ile öğrenciye yakışır şekilde hareket etmek ve Ortaöğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliği hükümlerine uymak zorundadır. İlişkiyi duygusal boyuta taşıyan öğrencilerin sorgusuz-sualsiz ilişiği kesilir.

28 öğrenci atıldı
Ankara’da 6 şubesi olan dershane, 2009-2010 eğitim döneminde bu gerekçeyle 28 öğrencinin kaydını sildi. Bu nedenle velilerden olumsuz tepki almadıklarını söyleyen Sorgunlu, şöyle konuştu:
“Aileler, çocuklarını onlara en iyi eğitimi vereceğimize güvenerek bize emanet ediyor. Bunu sene başında velilerle konuşuyoruz. Tepki göstermedikleri gibi teşekkür ediyorlar. Para alıyoruz diye bu güven duygusunu istismar etmek vicdansızlık olur. 2009-2010 eğitim dönemi sırasında 28 öğrencimizin kaydını sildik. Hatta kaydı silinen birçok öğrencimizin ailesi gelerek bizi kutladı.”

‘Birinci olsa da atılır’
Sorgunlu, şöyle devam etti: “Çocukların birbirine âşık olduğunu; birbirlerinden ayrılmamalarından, kavga edip, küsüp ders sırasında birbirlerine trip yapmalarından, diğer arkadaşlarından kıskanmalarından, netlerinin düşmesinden anlayabiliyoruz. Duygusal ilişkileri olduğu zaman konsantrasyonları bozuluyor. Bu derslerine yansıyor. Hatta bazen dışarıdaki arkadaşlıklarına bile tepki gösteriyoruz ama bizi bağlamadığı için orada susuyoruz. Çocukların izleme dosyaları var. Etütlerini, genel girişlerini, netlerini işlediğimiz dosyalar var. Veliyle yapılan sözleşmede bu madde yer aldığı için öğrenci başarılı da olsa dershane birincisi de olsa o madde uygulanır.”

‘Erkekler daha âşık’
Pİ Dershaneleri’nin Genel Müdürü Tülay Sorgunlu, “Kaydı silinenler arasında erkekler sanırım çoğunlukta. Kızlar üniversite sınavında daha disiplinli ve bilinçli. Erkeklerin tam ergenlik çıkışı dönemine geliyor. Geçen sene kaydı silinenlerin sayısı sanıyorum 10 veya 15” dedi, Sorgunlu, “Cezalandırmış olmuyor musunuz?” sorusuna da şu yanıtı verdi: “Bunu kayıt belgesinde imzalıyorlar zaten. Önce öğrenciyle konuşuyoruz. Sonra velisini çağırıyoruz. Yapacak bir şey kalmamışsa kaydını siliyoruz. Okuduğu günlerin ücretini alıyoruz, gerisini iade ediyoruz.” Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, dershanelere devam eden lise öğrencilerinin MEB Disiplin Yönetmeliği’ne tabi olduklarını belirterek, “Dershaneye devam eden öğrenciler hakkında, öğrenciliğin gerektirdiği tutum ve davranışları sergilememesi halinde dershane yönetimince soruşturma açılabilir. Soruşturma sonucunda kayıtları silinebilir” dedi.

Milliyet

http://haber.kanald.com.tr/haber.aspx?haberid=2346&catid=34

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Mantıklı. Aşk olunca mevzu ne dershane kalır nede okul.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Saçmalığa bak. Sen nesin, devlet misin? Adamlar sana para ödüyor, paranı al ve kapa çeneni. Duygusal ilişki yaşamak yasak mı ya? Nasıl bir mantıktır, kaçıncı çağda kaldınız siz?

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Saçma sapan bir dersane işte.Madem böyle bir uygulama peşindesin git o zaman Fem de olduğu gibi erkek ve kızlar için ayrı dersaneler aç.Sanane insanların özel hayatlarından !

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Saçmalığa bak. Sen nesin, devlet misin? Adamlar sana para ödüyor, paranı al ve kapa çeneni. Duygusal ilişki yaşamak yasak mı ya? Nasıl bir mantıktır, kaçıncı çağda kaldınız siz?

İyi yanı parayı geri veriyorlarmış:D

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
reklam kokan hareketler diye bir laf varya işte tam bu gibi durumlarda söylenir :D

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
helal... cok dogru bır uygulama...
orası ders calısma yerı ask yerı degıl....

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Trajikomik bir olay..:)

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44

Devlet yapsa bunu daha mı iyi ?Sonuçta orası öğrencilerin ders çalışmaları gereken sınavlara hazırlanmaları gereken bir yer.Öğrenci sınava hazırlanmayıp başka işler peşindeyse ve veliler destekliyorsa dershane ne yapsın?Ayrıca dershaneler parasını alıp çenesini kapatsaydı dingonun ahrına dönerdi.Siz hangi çağdasınız?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Devlet yapsa bunu daha mı iyi ?Sonuçta orası öğrencilerin ders çalışmaları gereken sınavlara hazırlanmaları gereken bir yer.Öğrenci sınava hazırlanmayıp başka işler peşindeyse ve veliler destekliyorsa dershane ne yapsın?Ayrıca dershaneler parasını alıp çenesini kapatsaydı dingonun ahrına dönerdi.Siz hangi çağdasınız?

Ergenlik çağındaki insanların duygularını bastırmaya kalkınca ne olur, haberin var mı? :) Bu resmen saçmalık. Alıp karşılarına konuşabilirler ama iş kayıt silmeye gittiğinde ve sebebi de aileye bildirildiğinde, kusura bakma ama herkesin ailesi altın çağda yaşayan modern insanlardan oluşmuyor bu devirde.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Bu dershane bizim burada galiba.:)

murat250

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Yuhh ya. duygularına zincir mi vuracaklar şimdi.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Doğru bir uygulama. Orası cafe yada sinema değil. Öğrenciye de baştan söylemişler. Nihayetinde bu durum bi bakıma öğrencinin menfaatine. Lise 3'te bu yüzden leyla bir sene geçirmiştim ben :wub:

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Kişi ister sınava hazırlanır ister hazırlanmaz. Hazırlanmak istemeyip yine dersaneye gidebilir. O öğrencinin ve ailesinin bileceği iş. Sana ne milletin duygusal ilişkisinden? Ne kadar gereksiz insanımsılar var şu dünyada.

AdReNaLiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
3
tamam dersaneye giden insan mutlaka kendini ders çalışmaya kitlemesi gerekir...ama adam sevmiş aşık olmuş kendını tutamamış duygularını yok edememiş insanlık halidir gönül otada konar b.... konar demişler ne zaman ne olacağı belli olmaz bu hayatta sen kalkıp bu cocuğu dersaneden atman ne kadar mantıklı ? gören zannedecekki bedavaya almışta keyfiyen atıyor...daha mantıklı bir yolla çözüme gidilmeliydi kesinlikle kınıyorum bu hareketi...

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
keşke bizim dersanede de böyle bir uygulama olsaydı:D bu sene mezun olurdum üniversiteden :D

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Kayıt yaparken bunun olabileceğini söylüyorlarmış. Söylemeseler de atsalar, edecek çok küfür var.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
anne babasinin bir tarafindan ter aksin parayi ödemek icin adam pembe rüyalarda yüzsün

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145

Yapacağım yorumun aynısını yazmışsın :) Haklısın.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Bu uygulamayı koyanlar hiç mi genç olmadılar acaba!!

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
ama bazen bu sevgili durumları pozitif pekiştirici olabilir. her duygusal ilişki zararlı olmayabilr. ben çok gördüm sevglisi olduktan sonra hayatı düzene giren,ders çalışmaya başlayan,sorumluluk duyguları kabaran insanları.... gerçi benim bu saydıklarım üniversitede oldu aama olsun

ben hep isterdim doktor sevgilim olsun anlamadığım bilmediğim yerleri bana anlatsın ben ona sorayım onun yanına gideyim hastaneye bir şeyler öğreneyim diye :)

ama mühendis sevgilim var şimdi :)

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
tv de izlemiştim japonyada bazı okullarda kız erkek ayrı okuyor başarı ortalamaları karışık okulları katlıyormuş

kızlara soruyorlar bu başarı neden diye makyaj yapmaktansa ders çalışıyoruz diyorlar

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
iyiki bu dershaneye gitmemişim zamanında..

Fox.

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Cüneyt Özdemir hala aşık olupta dershaneden atılan genç arıyor :) varsa aranızda hemen görüştürelim 5n1k'da olun :)

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
böyle dersane yönetiminin eli öpülür.
önce para değil ilke demiş
çoluk çocuğun ders yerine böyle işlerle uğraşması başlıbaşına saçmalık zaten

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Yerinde bir uygulama olmuş. Sıksınlar dişlerini 5-6 saat çalışsınlar sonra tüm gün onların olsun. Bütün günü dershanede geçirmiyorlar ya. Ayrıca pazartesi günleri de tatil.

Bizim dershanede de kız erkek yanyana oturmak disiplin suçu. Başlangıçta çok tepki gördü ama dershane müdürü öyle bir çene yapıyor ki herkesi ikna etti. Sonuna kadar destek veriyorum.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Güzel bir uygulama.