Bu bilgisayarda doğru düzgün oyun oynamak için ne yapmalıyım?

kingofm2

Asistan
Reaksiyon puanı
0
selam arkadaşlar, pc min özellikleri
ekran kartı amd hd6670
işlemci amd fx 6100 3.30 ghz
kingston 4gb ram
Anakart Asus M5A78L-M LX V2
windows 7 32bit

düzgün oynuyordum pcyi yeni değiştim 7.3 küsür puan alıyor işlemci ram felan. dedim kaliteli görüntü alayım artık low felan bıktım! ekran ayarlarından oyun ayarlarına gırdım goruntu performans kalitesini kaliteye çektim aliasngi 8x yaptım oyuna bi girdim. donmaktan oyunu göremiyorum! daha ne yapayım ya daha pc için ne alayım düzgün oyun oynamak için çıldırtcak bu pc beni!

K /\ /\ N

Profesör
Reaksiyon puanı
84
Ekran kartını güncelle, sonra oyunun üzerine sağ tık yönetici olarak çalıştır sonra aç kapa sonra söyle bakalım sorunlar çözülmek içindir

Oqunes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle windowsun 32 bit onu derhal 64 bit yapmalısın.
Driverların tam olduğundan emin ol,yeni pc miş nasıl olsa.
Core temp adlı programı indir.Eğer sıcaklıklar 60-70 i geçiyorsa;
Kasanın içini aç işlemci soğutucu tam oturmuş mu bir bak.
Bakalım neler değişecek.

kingofm2

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartını güncelle, sonra oyunun üzerine sağ tık yönetici olarak çalıştır sonra aç kapa sonra söyle bakalım sorunlar çözülmek içindir

şuan ekran kartı güncellemesini indiriyorum bakalım .

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Öncelikle windowsun 32 bit onu derhal 64 bit yapmalısın.
Driverların tam olduğundan emin ol,yeni pc miş nasıl olsa.
Core temp adlı programı indir.Eğer sıcaklıklar 60-70 i geçiyorsa;
Kasanın içini aç işlemci soğutucu tam oturmuş mu bir bak.
Bakalım neler değişecek.

64 bit olunca ne değişecek dostum. 64 bit yaptım kasıyordu bende birşey anlamadım geri 32 bite döndüm :(
speedfan programı var sıcaklıklar 40 ı geçmiyor. anakart ın cdsinden zaten bütün driverleri yüklüyor onu kurdum. ve ekran kartı driverinide netten indirdim :/

Ekran kartını güncelledim oyuna girdim. İnanırmısınız eski pc den daha fazla kasıyor ya arkadaşlar napcam ben lütfen !!!!

[MENTION=110932]Oqunes[/MENTION] [MENTION=332512]Kaand12[/MENTION] İşin garibi ekran ayarlarını performans yapınca kasmıyor, kalitede kasıyor. Bu pc özellikleri kaliteliyi kaldırmayacaksa napayım daha?? yardımcı oluverin

Oqunes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Üstad 64 bite geçince 4 gb ramin hepsini kullanabileceksin.Şu an sadece 3.5 kullanabiliyorsun.Zaten bilgisayarıma sağ tıkladığında ram kısmında görebilirsin.

Peki sistem derecelendirmeye ne veriyor hocam ve sizin denediğiniz oyun hangi oyun ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ekran kartın yanlış,hd 6670 ile üst kalitede 8x aa imkansız.Öyle bişey için en az hd 7850 lazım.

K /\ /\ N

Profesör
Reaksiyon puanı
84
Aynen hangi oyun oda önemli

şuan ekran kartı güncellemesini indiriyorum bakalım .

64 bit olunca ne değişecek dostum. 64 bit yaptım kasıyordu bende birşey anlamadım geri 32 bite döndüm :(
speedfan programı var sıcaklıklar 40 ı geçmiyor. anakart ın cdsinden zaten bütün driverleri yüklüyor onu kurdum. ve ekran kartı driverinide netten indirdim :/

Ekran kartını güncelledim oyuna girdim. İnanırmısınız eski pc den daha fazla kasıyor ya arkadaşlar napcam ben lütfen !!!!

@Oqunes @Kaand12 İşin garibi ekran ayarlarını performans yapınca kasmıyor, kalitede kasıyor. Bu pc özellikleri kaliteliyi kaldırmayacaksa napayım daha?? yardımcı oluverin

ram ve bit takviyesi ve ayrıca şyi soğutul ması lazım pc nin

kingofm2

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Üstad 64 bite geçince 4 gb ramin hepsini kullanabileceksin.Şu an sadece 3.5 kullanabiliyorsun.Zaten bilgisayarıma sağ tıkladığında ram kısmında görebilirsin.

Peki sistem derecelendirmeye ne veriyor hocam ve sizin denediğiniz oyun hangi oyun ?

oyun mstar online bir oyun. ama blur da denedim aynısı. sistem derecelendirme işlemci ve rame 7.3 veriyor grafikler 6.9 en düşük o harddiske 5.9 veriyor...

Aynen hangi oyun oda önemli

ram ve bit takviyesi ve ayrıca şyi soğutul ması lazım pc nin

ram ve bit zaten iyi değilmi? sıcaklıık 35 lerde geziyor düşük zaten...

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ekran kartı güncellenir,ve ram 8 GB'a yükseltilir.

kingofm2

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartı güncellenir,ve ram 8 GB'a yükseltilir.
ya zaten ekran kartı güncelledim ve daha yeni degıstım pcyi tekrar mı alayım ram zaten bu ozellıklerle haylı haylı rahat oynamam lazımken garip degil mi...

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ya zaten ekran kartı güncelledim ve daha yeni degıstım pcyi tekrar mı alayım ram zaten bu ozellıklerle haylı haylı rahat oynamam lazımken garip degil mi...

6670 yeterli bir ekran kartı günümüze göre,HD7850,HD7870 alınabilir.

Ram 8 GB idealdir.

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
@kingofm2

2011de toplamışsın sanırım.. Verdiğin bütçeye göre alabileceğin en iyi kartı almışsın. (150tl)
http://forum.shiftdelete.net/donanim-tavsiyesi/236019-bilgisayar-toplucam-yardim-edin.html

http://forum.shiftdelete.net/donanim-tavsiyesi/316778-arkadaslar-onerileriniz-neler.html

Daha sonra 400tl bütçe ile işlemci ram vs istemişsin. 6100 almışsın. onun yerine 4100 gibi işini görecek işlemci ile en kötü 6850 ( o zamana göre) alman oyunlarda sana sıkıntı çıkarmazdı. ama verdiğin bütçe neyse o önerilmiştir. yani alacağın en iyi kartı değil, bütçenin yetiştiği en iyi kartı almışsındır.

RAM ler aslında yeter ama sistemin 64 bit olsun. 512mb ram boşa gitmesin.
Sisteminin en zayıf halkası ekran kartın. Ama yinede bazı ince ayarlar ile orta ayarlarda (medium) oynatır oyunları. Ama son çıkan oyunları low da oynayabılırsın. Yeni sistem olması iyi olacağı anlamına gelmez..

Yüksek çözünürlüklerde akıcılık bekleme bu kartlarda. bunun için en az 7850/7870 yada 660 gibi kartlarla olur.. Ama bütçeside performansı ile paraleldir.

kingofm2

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@kingofm2

2011de toplamışsın sanırım.. Verdiğin bütçeye göre alabileceğin en iyi kartı almışsın. (150tl)
http://forum.shiftdelete.net/donanim-tavsiyesi/236019-bilgisayar-toplucam-yardim-edin.html

http://forum.shiftdelete.net/donanim-tavsiyesi/316778-arkadaslar-onerileriniz-neler.html

Daha sonra 400tl bütçe ile işlemci ram vs istemişsin. 6100 almışsın. onun yerine 4100 gibi işini görecek işlemci ile en kötü 6850 ( o zamana göre) alman oyunlarda sana sıkıntı çıkarmazdı. ama verdiğin bütçe neyse o önerilmiştir. yani alacağın en iyi kartı değil, bütçenin yetiştiği en iyi kartı almışsındır.

RAM ler aslında yeter ama sistemin 64 bit olsun. 512mb ram boşa gitmesin.
Sisteminin en zayıf halkası ekran kartın. Ama yinede bazı ince ayarlar ile orta ayarlarda (medium) oynatır oyunları. Ama son çıkan oyunları low da oynayabılırsın. Yeni sistem olması iyi olacağı anlamına gelmez..

Yüksek çözünürlüklerde akıcılık bekleme bu kartlarda. bunun için en az 7850/7870 yada 660 gibi kartlarla olur.. Ama bütçeside performansı ile paraleldir.

yani ekran kartı değişirsem geçer mi.

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
yani ekran kartı değişirsem geçer mi.

hangisiyle değiştireceğin önemli. 7850/70 gibi bir kart alırsan full ayarlarda akıcı oynayabılırsın. Ayrıca Full HD desteği için monitorununde en az 21.5 inç yani full hd olmalı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya arkadaslar bende ıntel 4 chess family ekran kartı var degıstırılırmı acaba ? :mrgreen:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar lutfen yardim edin bende mstar indiriyorum indirmek icin hersey good diyo ama bitane video : bilmemene kisminda hayir diyor o yuzden indiremiyorum ne yapa bilirim :(