BootCamp Hatası ve Çözümü "Boot Camp x64 is unsupported on this computer model"

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BEFEGA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Dün iMac'e Windows 7(x64) kurduktan sonra driverları için MacOS tarafından destek CD'si oluşturdum. Sonra Windows tarafına geçip CD'yi takıp kuruluma geçtiğimde hata ile karşılaştım.

"Boot Camp x64 is unsupported on this computer model"

64 Bit sistem kuran çoğu kişide bu hatanın olduğunu fark ettim ve dün yaptığım 1-2 aşamayı resimleyip konu açayım dedim :)

1.Olarak MacOSX tarafında oluşturmuş olduğumuz ve CD'ye ya da HDD'ye kayıt ettiğimiz "WindowsSupport" klasörünü C: sürücüsünün içine klasör halinde atıyoruz.

2.Aşamada Başlat > Tüm Programlar > Donatılar > Komut İstemci'ye sağ tıklayıp "Yönetici Olarak Çalıştır' deyip aşağıda ki komutları sırasıyla yazıyoruz.

Kod:
cd..

cd..

cd WindowsSupport

cd Drivers

cd Apple

BootCampx64.msi

1-

donatilar1.png

2-

komutistemi2.png

3-

Sağ Tıklayıp

yoneticicalistir3.png

4-

Aşağıdaki kodları sırasıyla yazıp Enter tuşuna basıyoruz.

cmdbootcamp6.png

6-

Kurulum başlıyor ve sorunsuz olarak tüm driverlar kuruluyor.

bootcampkurulum5.png

Keyifli günler.

yazan BEFEGA

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
MacOSX üzerinden BootCamp aracılığıyla yeni indirilen Windows Destek Sürücülerinde dosya isminde bir değişiklik oldu.

cmdbootcamp6.png

Kısmında ki en son satırda yazdığımız "BootCampx64.msi" komutu "BootCamp64.msi" olarak bazı cihazların driverların da değişmiş bulunuyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba , aynı hatayı ben de alıyorum, sorunun windowsta olabileceğini düşünerek 4-5 tane dvd yaktım farklı windowsları deneme adına sorunun windowsta olmadığını anladıktan sonra dediklerinizi uyguladım ama sonuç değişmedi hala aynı hatayı alıyorum?

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
merhaba , aynı hatayı ben de alıyorum, sorunun windowsta olabileceğini düşünerek 4-5 tane dvd yaktım farklı windowsları deneme adına sorunun windowsta olmadığını anladıktan sonra dediklerinizi uyguladım ama sonuç değişmedi hala aynı hatayı alıyorum?

BootCamp driverınızın yanlış olma ihtimali ?

OSX tarafından Windows Destek Sürücülerini indir diyor musunuz ?