Boot sorunu. EasyBCD ve Ubuntu da işin içinde :)

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Uzunca bir müddetten sonra elime bir Win7 DVD'si geçti. Kurayım dedim bari (Ubuntu 10.04'te var tabi sistemde) GRUB'u sonra kurtarırım dedim. Neyse başarıyla kurdum, driverları da falan. Sıra geldi GRUB'a. Ama o da ne? GRUB hata verdi!
Kod:
 /boot/grub/stage1 exists... no
baktım harbiden /boot/grub/stage1 dosyası yokmuş :D

Aradım, taradım, hatta stage1 dosyasını kendim oluşturdum boş olarak :D olmadı. Neyse belki Win7 'nin boot yönetisi ile açarım Ubuntu'yu. Karşıma EasyBCD çıktı. "Vaay" dedim süpermiş. İşte ayarını falan yaptım, oldu.
Açılışta karşıma Ubuntu ve Win7 çıktı. Sevindim, ama sevincim uzun sürmedi. Ubuntu'yu açarken şöyle bir hata:
Kod:
Try (hd0,0): EXT2:
sonra bir şey olmayınca korktum ama uzun sürmedi :) Ubuntu'nun live CD'si ile açtım dosyalar yerinde. Sonra ubuntu'yu mecburen tekrar kurdum. Süper oldu (GRUB, Win7'yi Vista olarak gördü ama olsun) Sonra Win7'yi başlatayım dedim yine
Kod:
Try (hd0,0): EXT2:
hatası. Ya sabır dedim. DVD'den kurtarayım dedim. İşe bak DVD'de
Windows is loading files yazıyor, başarıyla yüklüyor, fare çıkıyor ondan sonrası yok işte herhangi bir pencere falan yok Win7 DVD'si de orada kalıyor.

F8'e basarak yaparım dedim bir şeyler belki. Bastım. Ekranda sadece Ubuntu var :ohmy: Demekki Ubuntu'yu açmaya çalışıyormuş. Ortalıkta Windows falan yok.
Sonuç olarak Windows 7 açılmıyor :) Ubuntu açılıyor.

Yardımlarınızı bekliyorum :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ubuntuyu açtığınızda;

Menü>Yönetim>Başlangıç Yöneticisi>

Benzer satırlar var mı _?

d54b05b9.jpg

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Yönetim>Başlangıç Yöneticisi uygulaması yok paket adını söylerseniz kurabilirm.
O satırların benzeri GRUB ekranında var

---------- Post added at 20:28 ---------- Previous post was at 19:49 ----------

Şöyle çözüldü:
Win7 DVD'sini taktım, önyüklemeyi yaptı. Sonra Windows başlatılıyor dedi ve grafiksel arayüz açıldı. İşte orada takılıyordu. ~10 dk bekledikten sonra olması gereken oldu ve bana ne yapmamı isteyen o pencere geldi. Bilgisayarınızı onarın bağlantısına tıkladım
Sorunları araştırdı Onar ve bilgisayarı yeniden başlat butonuna tıkladım. Oldu. Üstelik GRUB'da sapasağlam! :D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Startup Manager bazı dağıtımlarda beraber geliyor.
Göremediyseniz paket yöneticisinden yükleyebilirsiniz.

69043d7b.png

Hallolduğuna sevindim. Açık söylemek gerekirse ben o kadar bekleyemezdim, basardım formatı :D