sarsıntı
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 3
Uzunca bir müddetten sonra elime bir Win7 DVD'si geçti. Kurayım dedim bari (Ubuntu 10.04'te var tabi sistemde) GRUB'u sonra kurtarırım dedim. Neyse başarıyla kurdum, driverları da falan. Sıra geldi GRUB'a. Ama o da ne? GRUB hata verdi!
baktım harbiden /boot/grub/stage1 dosyası yokmuş 
Aradım, taradım, hatta stage1 dosyasını kendim oluşturdum boş olarak
olmadı. Neyse belki Win7 'nin boot yönetisi ile açarım Ubuntu'yu. Karşıma EasyBCD çıktı. "Vaay" dedim süpermiş. İşte ayarını falan yaptım, oldu.
Açılışta karşıma Ubuntu ve Win7 çıktı. Sevindim, ama sevincim uzun sürmedi. Ubuntu'yu açarken şöyle bir hata:
sonra bir şey olmayınca korktum ama uzun sürmedi
Ubuntu'nun live CD'si ile açtım dosyalar yerinde. Sonra ubuntu'yu mecburen tekrar kurdum. Süper oldu (GRUB, Win7'yi Vista olarak gördü ama olsun) Sonra Win7'yi başlatayım dedim yine
hatası. Ya sabır dedim. DVD'den kurtarayım dedim. İşe bak DVD'de
Windows is loading files yazıyor, başarıyla yüklüyor, fare çıkıyor ondan sonrası yok işte herhangi bir pencere falan yok Win7 DVD'si de orada kalıyor.
F8'e basarak yaparım dedim bir şeyler belki. Bastım. Ekranda sadece Ubuntu var
hmy: Demekki Ubuntu'yu açmaya çalışıyormuş. Ortalıkta Windows falan yok.
Sonuç olarak Windows 7 açılmıyor
Ubuntu açılıyor.
Yardımlarınızı bekliyorum
Kod:
/boot/grub/stage1 exists... no
Aradım, taradım, hatta stage1 dosyasını kendim oluşturdum boş olarak
Açılışta karşıma Ubuntu ve Win7 çıktı. Sevindim, ama sevincim uzun sürmedi. Ubuntu'yu açarken şöyle bir hata:
Kod:
Try (hd0,0): EXT2:
Kod:
Try (hd0,0): EXT2:
Windows is loading files yazıyor, başarıyla yüklüyor, fare çıkıyor ondan sonrası yok işte herhangi bir pencere falan yok Win7 DVD'si de orada kalıyor.
F8'e basarak yaparım dedim bir şeyler belki. Bastım. Ekranda sadece Ubuntu var
Sonuç olarak Windows 7 açılmıyor
Yardımlarınızı bekliyorum