Bomba - 13 Mb' lık Windows Xp, Gerçek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ikxan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
MojoPac ile harici harddisk, ipod, cep telefonu veya usb flash belleklerde Windows Xp' yi çalıştırabilirsiniz. Bu ücretsiz yazılımı ile artık her gittiğiniz yerde kendi uyglumalarınızı,ayarlarınızı ve dosyalarını kullanabilirsiniz.

Bu emülatör ile tek ihtiyacınız Windows Xp Pc. Program çalıştığında çalıştığı pc 'deki donanımı (Cd/DVD-Rom, Ram, internet bağlantısı, yazıcılar vb. gibi) kullanıyor. Böylece donanımların sürücülerini yükleme sorunu olmuyor. En güzel özelliği kurduğunuz programlar ve ayarları sadece flash sürücüde depolanıyor olması ve burdaki ayarları kullanıyor olması, kesinlikle pc'ye herhangi bir ayar veya program kaydedilmiyor.

Programı çalışması için gereken sistem ;
Windows XP (32-bit version ONLY)
Home/Pro (sp1, sp2)
Media Center Edition (2003, 2005)
Tablet PC
ve en az 128 depolama alanı (Flash bellekte)

Bazı kişiler ne gerek var diyebilir. Ben programı kurdum, içine Ms Office 2007, Live Messanger, Winamp kurdum. Gittiğim yerde office yoksa flash sürücüyü takıp kendi office programımı çalıştırıyorum. Winamp açılırken bana ait ayarlarla birlikte açılıyor. İçine istediğim bütün windows programlarını kurup kullanabiliyorum daha ne isteyeyim.

Ekran Görüntüsü :

mojo_experience2.jpg

Ayrıntılar :

megaman

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Enteresan. Sırf anlatılan özellikler için deneyeceğim. Teşekkürler.

afterdinner

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kurdum parmak belleğime çok hoşuma gitti. Yalnız dikkat !!! okuma/yazma hızı düşük bir belleğiniz varsa tavsiye etmem ;)

megaman

Doçent
Reaksiyon puanı
0
USB 2.0 bağlantıyla kayıtın ne alakası var yaw :D

afterdinner

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Şöyle özetleyeyim. Aslında parmak belleğe kurduğumuz program bir nevi Windows XP için yeni bir kullanıcı hesabı yaratma programı. Tek farkı yeni kullanıcının -kendi kurduğu programlar da dahil- tüm ayarları ve kişisel dosyaları parmak bellekten çalışması.

Program belleğe kurulurken bir takım ayarlar yapıyoruz. Bu ayarlardan biri de kullanıcı parolası ayarı. Normalde Windows başlarken nasıl kullanıcı parolası ister aynı durum burda da söz konusu. Ayrıca kurulum yaparken karşımıza çıkan bir diğer olay da Mojopac'ın zorunlu site üyeliği. İşte "USB 2.0 ile kayıtın alakası" bundan ibaret.

edit: Ayrıca programın kurulum dosyası 13 MB olsa da belleğe kurulduktan sonra normal Windows'tan kopyaladığı dosyalarla (sistem dosyaları vs.) beraber 75 MB gibi bir yer işgal etmekte.

megaman

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ben PSP' ye kurmayı denemiştim, aygıtımın hızının yetersiz olduğunu söyledi, anlatmaya çalıştığım buydu... Neyse açıklamalar için teşekkürler...

karakartal71

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şimdi benim anlamadığım bu programınnormal xpden farkı ne

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
megaman dedi ki:
Ben PSP' ye kurmayı denemiştim, aygıtımın hızının yetersiz olduğunu söyledi, anlatmaya çalıştığım buydu... Neyse açıklamalar için teşekkürler...

Ben sadece kendi Usb belleğimde kurdum, o yüzden program diğer aygıtlarda ne tepki veriyor bilmiyorum. Üyeliktede bana bir problem çıkarmadı. Ayrıca program, kullandığınız aygıtın ayarlarını "performans için en iyi duruma getir" olarak değiştirmenizi öneriyor.

adszup9.jpg

karakartal71 dedi ki:
şimdi benim anlamadığım bu programınnormal xpden farkı ne

Aynı Xp, ama çalışması için Xp kurulu pc istiyor. Sadece bu programı kullandığında ayarlarını ve programlarını istediğin her yere götürebilmen ve kullanabilmen.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Bunun gibi bir çok xp biliyorum ama dikkatli olmak lazım çoğuna trojan entegre edilmiş....

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
usb disklere kurulan windows xp var :) bu mojo boş iş

sersiler

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sistem usb disklere kurulan xp lerle aynı değil arkadaşlar.Belleğe yeni bir xp kurmuş olmuyorsunuz bu sadece kendi belleğiniz üzerine sizin kişisel bilgisayarınızdaki kullandığınız programları kopyalıyor zaten kurduğunuzda fark edeceksiniz tıkladığınız zaman kullancı adı ve şifre ile giriş isteyecek,gerçekten değişik bir sistem denemekte fayda var.Aslında en önemli özelliği sisteminize virus trojan gibi zararlıları sızdırması olası değil ama diğer usb belleklere kurulan windows xp dosyaları zararlı olabilir bilginize...

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ilginç bir çalışma denemekte fayda var diye görüyorum özellikle benim gibi müşteri temsilciliği yapıp müşteriye teklif sunma aşamasında takıp diski anında bilgilere ulaşmak faydalı olacaktır tşk ederim

GurenGursel

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Çılgın görünüyor. Zaten hiçbir zaman anlayamadım bu kadar Gigabyte tutan nedir bu Microsoft'un işletim sistemlerinde?

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
evet bi ara kullanmıştım kingston dt1 bile çok güzel çalışıyo :D

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
ARKADAŞLAR BEN BURDA KALDIM NASIL OLACAK BUNDAN SONRASI BİRİ BANA YARDIM ETSİN

tertunc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
21
kırmızı ve beyaz yerleri doldur.

tsk08

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler,deneyelim ve bakalım nasılmış !!!!