Soru Bluetooth Bağlanmıyor, Kayboldu

KontYasAk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bugün her zaman yaptığım gibi Xbox Gen9 Kolunu Bluetooth ile bağlayıp Pcde oyun oynamak üzereydim. Lenovo Ideapad Gaming 3 3060'lı laptopuma monitörü bağladım ve God of War Ragnarok'u açtım. Kolu da açıp bağladım. Oyun ekranı geldi oyuna giriş yaptığım anda bi işim çıktı, koldan oyunu duraklatıp 15 dk menüde bekledi pc. Geldiğimde kol açık olmasına rağmen pcde tepki yoktu. Kolu kapattım açtım. Kol bağlanınca oyunda müthiş bir FPS düşüşü yaşandı. Kolun ışığı sabit yanıyo o sırada. Bağlı yani. Fakat 20sn sonra kol kapandı. FPS düşüşü durdu. Normale döndü oyun. Bi daha denedim. Aynısı oldu. Pil bitti sanıp kolun pilini değiştirdim. Gene aynı. Oyunu kapattım. Oyun dışında bağlantısını yapayım dedim. Gene aynı. Bluetoothu kapatıp tekrar açayım dedim. Ama Bluetooth tuşu açık gri oldu. Windows 11 kullanıyorum bu arada. Kapalı olan hizmet normalde koyu gri oluyo. Açılınca mavi oluyo. Ama Bluetooth açık gri oldu. Pcyi yeniden başlatınca bi baktım evde kimse yok. Bluetooth tamamen yok. Ayarlardan girince de yok. Yeni cihaz ekle diyince sorun var diyo. Aygıt yöneticisinde Bluetooth hiç gözükmüyor. Gizli ayıtları açınca "intel Bluetooth vs" aygıtı gene gözükmüyor. Diğer seçenekler ve daha önce bağlanan Bluetooth cihazları sıralı orda. Gizli aygıtları açınca yani. Asıl aygıt HİÇ yok pcde. Lenovonun sitesinden driver güncellemesi yaptım fakat gene evde kimse yok. Sistem geri yükkemesi işe yarar mı bilmiyorum ama denemedim daha. Regeditten ayarlarla oynadım. O da çözüm olmadı. Anakart üstündeki Bluetooth direk bu şekilde bozulabilir mi? Bunun için başka nasıl bir çözüme gidebilirim?
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.