Blogum Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ümitt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Merhaba :) Daha öncede kuzenim ile blog denemelerim olmuştu (Hatta bunun konusunuda açmıştım) pek başarılı ve azimli olamadık. Bende daha karalı ve azimli bi şekilde kişisel blog denemesinde bulundum. Fakat bu konularda biraz cahilim blogum hakkında eleştirilerinize ve önerilerinize ihtiyaçım var.
1- Tasarımı sizce nasıl daha iyi bi tasarım için önerileriniz nelerdir ?
2- Yazılarım hakkında genel olarak ne düşünüyorsunuz ?
3- Daha iyi bi blog için önerileriniz nedir? (Bu benim için çok önemli :) )
4 - Başka sitelerden mesela SDN'den kaynak belirterek abartılı olmayacak şekilde alıntı yapmalı mıyım ? :)
5 - İnsanların yazılarımı okuyup okumadıklarını nasıl nasıl anlarım iyi bi okuyucu nasıl elde ederim ?
6- Genel olarak olmuş mu sizce ? (Yaşıma göre büyük şeylere mi kalkışıyorum ? :) :D

Blog : https://umitindefteri.wordpress.com/
Not: Eleştirilere açığım yanlışlarımı öğrenirsem doğru şeyleri yapbilirim :)

Promethium

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Beğenmedim çünkü devamını gör butonu vs. yok her şey ortada karman çorman olmuş.

Absolut Milk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
46
yukaru çık butonu da olsa iyi olur ve sana tavsiyem Tumblr a üye ol en azından kod mod ayarlarsın oradan da bir şeyler :P

S

SDN Okuru

SDN Okuru
çöp sitelerden girenin 3sn bile durmadan sekme kapatmasi gereken sitelerden tabi bilinçli bir kullanıcı asla girmez oda ayri bir şey

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Beğenmedim çünkü devamını gör butonu vs. yok her şey ortada karman çorman olmuş.
Bilgim çok fazla olmadığı için çok kullanışlı bi tasarım yapamadım. Fakat eleştirinizi göze alarak iyileştirmeler yapacağım. Teşekkürler :)

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
yukaru çık butonu da olsa iyi olur ve sana tavsiyem Tumblr a üye ol en azından kod mod ayarlarsın oradan da bir şeyler :P
Tavsiye için teşekkür ederim :) Tumblrı denedim fakat beğenmedim yinede öneriniz için teşekkür ederim

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Wordpress tartışmasız en iyi blog uygulaması, iyi bi seçim yapmışsın ancak arkadaşların dediği yazının sadece atıyorum 100 kelimelik giriş cümlesi gözükmeli ve DEVAMINI OKU gibi ibare ile yazının tamamı okunmalı. Bunun <more> tagı ile yapabilirsin. Nette araştır yüzlerce örneği var.

Ayrıca tasarım sadeden öte sade. Çok iyi ücretsiz wordpress temaları var. Deneyebilirsin. Son olarak çok kuvvetli bi içeriğin yoksa kendi alan adını almalısın. ümit.com gibi, yoksa yazdıklarını senden ve google botlarından gayri okuyan olmaz.

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Wordpress tartışmasız en iyi blog uygulaması, iyi bi seçim yapmışsın ancak arkadaşların dediği yazının sadece atıyorum 100 kelimelik giriş cümlesi gözükmeli ve DEVAMINI OKU gibi ibare ile yazının tamamı okunmalı. Bunun <more> tagı ile yapabilirsin. Nette araştır yüzlerce örneği var.

Ayrıca tasarım sadeden öte sade. Çok iyi ücretsiz wordpress temaları var. Deneyebilirsin. Son olarak çok kuvvetli bi içeriğin yoksa kendi alan adını almalısın. ümit.com gibi, yoksa yazdıklarını senden ve google botlarından gayri okuyan olmaz.
Tavsiye için çok ederim :) Şimdi anlamadığım nokta şu şimdi benim Blogumu kimse göremiyor mu? İndexleme yapmıştım ama ben tam anlamadım :)

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Bir kaç düzenlemelerde bulundum tekrar göz atıp yorumlarınızı bildirirseniz sevinirim :) [MENTION=23713]Karargaht[/MENTION] [MENTION=316962]Orion578[/MENTION] [MENTION=221863]PIKPIK[/MENTION]

Promethium

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Devamını oku butonunu eklemişsin güzel ama bi eksiklik var yani bloguna giren biri kendini rahat hissetmeli tema, renk vs. oturmamış gibi anladığım kadarıyla sadelikten yanasın ama tema hem göz almalı hem sade olmalı yani bir audi gibi olmalı. :)

Albatraoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Çok sade olmuş. Bir de renk düzeni pek olmamış gibi :) Ayrıca söylendiği gibi yukarı tuşu iyi olabilir. Bir de her yazıya ''Merhaba'' diye başlamak bana soğuk geldi. Hani daha farklı girişlerde yapılarbilir :)

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Kimse göremez değil, görür ama nerden görür? yani sen burdakli link vermen dışında ben senin blogunu nasıl bulurum?

Yani popüler içerik olması laızım sitede. Atıyorum, ümit yazında google da ilk sayfada senin siten olmalı ki gireyim.

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Kimse göremez değil, görür ama nerden görür? yani sen burdakli link vermen dışında ben senin blogunu nasıl bulurum?

Yani popüler içerik olması laızım sitede. Atıyorum, ümit yazında google da ilk sayfada senin siten olmalı ki gireyim.
Yani içerik popüler olursa daha kolay bulunur sitem doğru mu anladım :)? Peki ilk sıralarda yer almak için ".com" şart mı yolda içerik daha çok ve popüler olursada olur mu?

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Devamını oku butonunu eklemişsin güzel ama bi eksiklik var yani bloguna giren biri kendini rahat hissetmeli tema, renk vs. oturmamış gibi anladığım kadarıyla sadelikten yanasın ama tema hem göz almalı hem sade olmalı yani bir audi gibi olmalı. :)
Evet sadelikten yanayım fakat bu blog için pek olmamış :D daha farklı temalar deneyim :) Teşekkürler

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Çok sade olmuş. Bir de renk düzeni pek olmamış gibi :) Ayrıca söylendiği gibi yukarı tuşu iyi olabilir. Bir de her yazıya ''Merhaba'' diye başlamak bana soğuk geldi. Hani daha farklı girişlerde yapılarbilir :)
Yukarı tuşu aklımdaydı unutmuşum onuda eklerim :) Renklere gelince ise tema değişikliği yaparak daha iyi hale getirmeye çalışırım :) Merhaba konusunda uyarmanız iyi oldu bende biraz Merhaba takıntısı var galiba :D Teşekkürler :)

byarslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tasarım bir yana yazılarında kullandığın dil bana pek sıcak ve kontrollü gelmedi. Biraz daha samimi cümleler seçmen daha iyi olacaktır. Birde orası senin dünyan eğer sen suan kı halını begendıysen gerisı pek önemli değil. Unutmamak gerekir kı milyonlarca blog var bunlar arasında yer edinmek uzun ve çokça emek isteyen bir iş.

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Tasarım bir yana yazılarında kullandığın dil bana pek sıcak ve kontrollü gelmedi. Biraz daha samimi cümleler seçmen daha iyi olacaktır. Birde orası senin dünyan eğer sen suan kı halını begendıysen gerisı pek önemli değil. Unutmamak gerekir kı milyonlarca blog var bunlar arasında yer edinmek uzun ve çokça emek isteyen bir iş.
Kontrollü kısmını çok anlamadım yazım hatalarından mı bahsediyorsunuz ? Samami cümleler yazarken çok fazla ileriye gidiyormuşum gibi geliyor tam tutturamıyorum galiba :) Şuandada bi tasarım değişikliğine gittim bu daha güzel geldi gözüme sizinde bi bakıp yorum yapmanızı isterim. Evet çok fazla blog var emek isteyen bi iş ama bazen boş zamanım çok oluyor uğraşmak vakit geçirmemi sağlıyor :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -
[MENTION=411658]Ecem.[/MENTION] [MENTION=316962]Orion578[/MENTION] [MENTION=23713]Karargaht[/MENTION] Sizide rahatsız ediyorum kusura bakmayın ama yeni tasarım hakkında yorumlarınızı alabilir miyim ? :blushing: :)

Albatraoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
[MENTION=283352]Ümitt[/MENTION] Bu daha iyi olmuş. Tabii zamanla daha da gelişecektir :) Tekrar baktığımda sayfada bir eksiklik olduğunu hissettim. Renkli ve konu ile ilgili fotoğraflar, resimler olabilir. Mesela ana sayfada bir çok konu başlığı var. Devamını gör butonundan önce koyulabilir..

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
@Ümitt Bu daha iyi olmuş. Tabii zamanla daha da gelişecektir :) Tekrar baktığımda sayfada bir eksiklik olduğunu hissettim. Renkli ve konu ile ilgili fotoğraflar, resimler olabilir. Mesela ana sayfada bir çok konu başlığı var. Devamını gör butonundan önce koyulabilir..
Yorumunuz için teşekkür ederim :) Sayfada ki eksiklikten kastınız yukarı tuşu galiba fakat onu eklemeyi başaramadım :D Konular ile ilgili resimler var fakat her konu için çok resim gerektiğini düşünmediğim için çok resim eklemeyi düşünmedim. Devamını gör butonundan önce neyi koymam gerek o kısmı anlayamadım ? :)

byarslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tam olarak yazım hatalarından bahsetmiyorum. Yanı suan sana bir Türkçe öğretmeni edasıyla yaz demek pek doğru olmaz çünkü bloguna hangi türden vatandaşların takıp ettiğini bilemezsin. Bazısı çok kayı ve kurallı cümleleri sever bazısıda özgünlükten yanadır. Lafın özü; aşırıya kaçmadan bir kaç noktalama (bu soru işaretini ve diger noktalamalar için boşluk bırakmadan yazman daha doğru olacaktır.) biraz samimi bir üslup -teknoloji hakkında yazıyorsun be kardeşim :D eleştirel cümlelerin illa kı samimi ve sıcak olmalı degil mi?- bloguna ayrı bir hava katacaktır. Eski arayuz bana daha yakın gelmişti. :D

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Tam olarak yazım hatalarından bahsetmiyorum. Yanı suan sana bir Türkçe öğretmeni edasıyla yaz demek pek doğru olmaz çünkü bloguna hangi türden vatandaşların takıp ettiğini bilemezsin. Bazısı çok kayı ve kurallı cümleleri sever bazısıda özgünlükten yanadır. Lafın özü; aşırıya kaçmadan bir kaç noktalama (bu soru işaretini ve diger noktalamalar için boşluk bırakmadan yazman daha doğru olacaktır.) biraz samimi bir üslup -teknoloji hakkında yazıyorsun be kardeşim :D eleştirel cümlelerin illa kı samimi ve sıcak olmalı degil mi?- bloguna ayrı bir hava katacaktır. Eski arayuz bana daha yakın gelmişti. :D
Dediklerinizi uygulayacağım :) Tasarım hakkında bende çok kararsız kaldım tam olarak ne secicen bilemiyorum bu iyi gibi geldi eskiside güzeldi buda güzel kararsızım :)

byarslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dediklerinizi uygulayacağım :) Tasarım hakkında bende çok kararsız kaldım tam olarak ne secicen bilemiyorum bu iyi gibi geldi eskiside güzeldi buda güzel kararsızım :)

Bi tabii tasarım önemli hemde fazlasıyla. Ama deniz olmayan bir yerde milyon dolarlık bir yatının olmasıda pek bir işe yaramaz. :D

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Diğerlerinden daha iyi. Com uzantısı konusunda ise şimdi burda devam et, çok içerik olur, siteye girende olursa com'a geçersin.

Albatraoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Yorumunuz için teşekkür ederim :) Sayfada ki eksiklikten kastınız yukarı tuşu galiba fakat onu eklemeyi başaramadım :D Konular ile ilgili resimler var fakat her konu için çok resim gerektiğini düşünmediğim için çok resim eklemeyi düşünmedim. Devamını gör butonundan önce neyi koymam gerek o kısmı anlayamadım ? :)

Orada şey demek istemiştim. Devamını gör butonundan önce yazılar var ya orada bir cümle yazıp sonra bir fotoğraf resim koyarsanız daha dikkat çekici olur. Bu haliyle (en azından) beni çekmedi pek. Tabii karar sizin :)

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Orada şey demek istemiştim. Devamını gör butonundan önce yazılar var ya orada bir cümle yazıp sonra bir fotoğraf resim koyarsanız daha dikkat çekici olur. Bu haliyle (en azından) beni çekmedi pek. Tabii karar sizin :)
Anladım :) Dikkate alacağım :)

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Mobil versiyonda gayet iyi görünüyor. Bu işlere girmiştim okuldan dolayı bıraktım. Sana tavsiyem şu olacak:
İnsanlar zaten klasik yazıları teknoloji sitelerinden okuyor. Sen bir fark yaratmak istiyorsan daha çok eğlendirici, komik biçimde -abartmadan- yazarsan daha güzel olur. :)
Bide neden cümleden sonra smiley kullandığında noktalama işaretlerini kullanmıyorsun? Örnek:
"Gayet basit fakat bazı insanlar bilmiyor :)"

Absolut Milk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
46
bak bu renkler daha iyi olmuş birde şunu söyleyebilirim bazı yazılar silik ,
tamam alt metin olabilir açıklama anlamında küçük de yazılmış olabilir ama çok silik olmaması lazım :)

Tumblr aslında senin için çok iyi bir yer olabilirmiş bak ben benimkini atayım foto blog genelde :D

http://kibahinata.tumblr.com/

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Mobil versiyonda gayet iyi görünüyor. Bu işlere girmiştim okuldan dolayı bıraktım. Sana tavsiyem şu olacak:
İnsanlar zaten klasik yazıları teknoloji sitelerinden okuyor. Sen bir fark yaratmak istiyorsan daha çok eğlendirici, komik biçimde -abartmadan- yazarsan daha güzel olur. :)
Bide neden cümleden sonra smiley kullandığında noktalama işaretlerini kullanmıyorsun? Örnek:
"Gayet basit fakat bazı insanlar bilmiyor :)"
Tavsiyeler için çok teşekkür ederim. :) Smiley koyunca noktalama işaretleri aklımdan gidiyor sanki Smiley tamamlamış gibi :D bundan sonra dikkate alırım teşekkürler. :)

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
bak bu renkler daha iyi olmuş birde şunu söyleyebilirim bazı yazılar silik ,
tamam alt metin olabilir açıklama anlamında küçük de yazılmış olabilir ama çok silik olmaması lazım :)

Tumblr aslında senin için çok iyi bir yer olabilirmiş bak ben benimkini atayım foto blog genelde :D

http://kibahinata.tumblr.com/

Yazılar bende silik gözükmüyor veya ben görmedim bi bakarım. Tumblr bana çok karışık geldi fakat bi süre sonra Tumblr hesabı açabilirim fotoğrafçılık üzerine Tumblr fotoğraf konusunda iyi diye biliyorum. :) Sizinkinede göz atarım teşekkürler :)

Absolut Milk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
46
Yazılar bende silik gözükmüyor veya ben görmedim bi bakarım. Tumblr bana çok karışık geldi fakat bi süre sonra Tumblr hesabı açabilirim fotoğrafçılık üzerine Tumblr fotoğraf konusunda iyi diye biliyorum. :) Sizinkinede göz atarım teşekkürler :)

rica ederim :)