Blog dünyasına dair birkaç soru

onur25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar kendime ait bir websitesi yapmak istedim ve sonunda kafama en yatkın gelen bir blog açmak oldu.Fakat sanırım blog ların da bazı kısıtlamaları var.Bir kere sağ sol kenarlar boş ve bir şey ekleyemiyorum.Kullanabileceğim alan kısıtlı.Bu sağ ve sol kenarlar bir şey eklememim bir yolu yok mu?
İkincisi ben eklediğim bir haberin sürekli en başta kalmasını istiyorum.Takdir edersiniz ki başka bir konu post ettikçe sayfanın aşağısına doğru gidiyor.Buna bir çözüm var mı?
Üçüncüsü de yaptığım flash banneri ben ekleyemiyorum.Buna bir çare biliyor musunuz?
Şimdiden teşekkür ederim?

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
1. sol kenarlara reklam gibi birşeymi eklemek istiyorsun bilmiyorum ama mightadsense ye benzer bir eklenti vardı istedigin yerlere istedigin seyi yerlestirebiliyordun.

2. Sayfanın sabit kalmasını istiyorsun sanırım. wp-admin/options-reading.php den en üstte sabit kalmasını istedigin sayfayı seç.

3. en üste eklemek istiyorsan admin panelinden Görünüm/tasarım bölümünden tema editörü kısmına gir ve sağdaki listeden üst kısım header.php yi ac ve <head> tagının başladıktan sonra
HTML:
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width="760" height="120">
  <param name="movie" value="flash adresi">
  <param name="quality" value="high">
  <embed src="flash adresi" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="760" height="120"></embed></object>
flash adresi bölümüne kendi flashını eklersin.
Kolay gelsin.

onur25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sol kenara reklamı da olabilir resim banner falan da olabilir.O eklentiyi şu an araştırıyorum da reklam değil de başka bir şey eklemek mümkün mü acaba?
Ayrıca tavsiyelerin için teşekkürler....

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Kullanılacak blog yapısına bağlı bilidiğim kadarıyla hangi blogu kullanıyorsun ???

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149

onur25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben blogger kullaıyorum umarım yukarıda söylediklerin blogger da geçerlidir...

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Hmm blogger da eklenti eklenebiliyormu bilmiyorum bu blogger koşullarında ancak sayfanın sabit kalmasını sağlayabilirsin.Ben full wordpress kurulu sandım ona göre anlattım. Blogger da en fazla Yerleşim den HTML düzenle bölümünden flash ekleyerek yapabilirsin.