Blackberry kullanımında püf noktalar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xyunusx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
40
arkadaşlar bir blackberry kullanıcısı olarak etrafımda çevremdeki kişilerin blackberry kullanımında sıkıntılı olduklarını ve bir kısmının kullanamayarak geri sattıklarını gördüm bende burda sdn deki arkadaşlarıma elinmden geldiğince yardımcı olmak istiyorum blackberry e alıştıktan sonra rahatlığından kopamassınız benden söylemesi :biggrin:

önemle belirtmek isterim herşeyden önce blackberry inizi güncelleyin türksell in internet sitesinden bunu rahatlıkla yapabilirsiniz malesef blackberry ler güncellemeden iyi bir kullanım sunmuyor

1.sim rehberimi telefona kopyaladım fakat göremiyorum

1.menü tuşundan filtre bölümüne gelin ve orda gördüğünüz kişisel ve iş kutucukları içi boş olsun

2.gelen aramalar gelen mesajlar arananlar gelen mesajlar cevapsız aramalar hep iç içe bu karşıklığı nası düzeltebilirim

2.arama günlüğüne gelin menüden seçeneklere tıklayın üçüncü seçenek olan arama günlüğü tutma kısmına gelin ve en alttaki yok kutucuğunu işaretlerin

3.gelen aramalarda trackball neden yanıp sönmüyor

3.yine arama günlüğünden menü ve ardından seçeneklere tıklayın genel seçeneklere gelin en alttaki zil sesi ışığı seçeneğinde hareket topunu seçin

4.mesajlarda gelen ve giden mesajları neden ayrıntılı göremiyorum

4.mesajlara gelin menu den klasörleri göster seçeneğine tıkladığınızda mesajlarınız ayrıntılı bir şekilde seçebilirsiniz

5.telefonum çaldığında neden titreşim ve zil aynı anda çalmıyor zil+ses seçeneğini seçmeme rağmen

5.malesef eski versiyonda önce belirlediğiniz kadar titreşim sayı ile ardından zil sesi çalıyor cihazı güncellediğinizde ise aynı seçenekte bir titreşim bir zil sesi olarak çalıyor malesef ikisi aynı anda yok

6.mesaj yazarken klavyede çok sıkıntı çekiyorum neden (örnek:8100/8120/7100)

6.ayarlar dili seçin kısmından giriş yöntemine tıklayın akıllı sözlük için türkçe normal klavye düzeni içinde türkçe multi tab ı seçmelisiniz

7.bu tuş kilidi beni deli ediyor ne yapmalıyım kitlediğim halde yes tuşu ile arama yapıyor artı kullanımıda zor

7.arkadaşlar eski versiyonlarda çok sıkıntılı bir tuşkilidi var kitlesenizde arama tuşu faliyette oluyor öncelikle son versiyona yükseltmeniz tavsiye ederim ardından ayarlar ekran/klavye seçeneğine tıklayın sağ/sol çok işlevli tuş şunu açar: kısmına tıklayın ve klavye kilidini seçin artık o atadığınız tuş sayesinde cihazınız tek tuşla kilitlenecek

8.blackberry im hafıza kartını görmüyor

8.ayarlardan ortam kartı seçeneğine gelin harici hafıza desteğini tıklayıp açık olarak ayarlayın

9.track ball ve sinyal ışığının rengini nasıl değiştirebilirim

9.color flash light adlı uyglamayı yükleyere istediğiniz renge ayarlayabilirsiniz

10.blackberry de uygulamaları neden klasöre taşıyamıyorum

10.cihazınızı güncellediğinizde bu sıkıntınında bittiğini göreceksiniz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Slm bir problemim var sorunumu çözerseniz sevinirim
msj bölümünde msj yazarken normal telefonlardaki t9 gibi birleşik yaziyor bunu nasil tek harf yapabilirim . Teşekkürler

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
şöyle bir soru ekliyeyim örneğin ben wp7 li bir cihaz kullanıyorum rehberim int üzerinde hotmaille eşleşmiş durumda yani bb de bu durmda cihaza rehberi alabilme imkanım varmı ? Teşekkürler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba, bb 9320 kullanıyorum. beni aradıklarında zil sesi sadece bir kez çalıyor. fakat 1 hafta önce sınırsız çalıyordu. bir türlü düzeltemedim. yardım edin lütfen

Tuo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba, bb 9320 kullanıyorum. beni aradıklarında zil sesi sadece bir kez çalıyor. fakat 1 hafta önce sınırsız çalıyordu. bir türlü düzeltemedim. yardım edin lütfen

Öncelikle su yolu takip et : Seçenekler > Sesler ve Zil sesleri > Telefon Zil Sesi ... Çıkan sekmelerde ses yüksekliği, titreşim , tekrar v.b ayarlaayabilirsin. Mutlu dakikalar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Telefonum surekli kapaniyor sarji bu yuzden cabuk bitiyor ne yapmaliyim:sneaky2::mad:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Aynı sorun bendede vardı . Eğer telefonunuz ingilizce ise mesj yama kısmına geldiğinizde menü işaretine basın ve orada ' ENABLE MULTİTAB ' seçeneğini bulun . Eğer türkçe ise tuşları üst olraka kullan gibi bir şecenek vardı . kolay gelsin :)

sulugoz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
paylaşımın için teşekkürler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
tuş kildini kilitlıyorum fat ışık açık kalıyor ne yapmalıyım bold blacbery ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba ben bileberide hotmail yazısını i

harfini basmıyor yardımcıolursanız sevinirim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ortam kartım gizli ve karttaki fotoğraf müzikler medyada gözükmüyor napabilirim?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ana menü--- uygulamalar--Dosyalar.
Bu yolu izle . Ortam kartına gir . Menü tuşuna bas. Gizliyi Göster butonunu seç. Görünecektir dosyaların.
Ayrıca müziği bilgisayardan almışsan , bilgisayarda gizli de olabilir müziğin:rolleyes:

L'Arnacoeur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ana menü --->Seçenekler---->Yazma ve Giriş---->Yazma
Bu yolu izleyin.
Stili "Doğrudan" olarak değiştirin. :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar z10 var bende hersey normAL OLMASINA RAGMEN dısarıdan biri aradıgında telefon ne calıyoe nede titriyor kafayı yıycem yardım lutfen

S

SDN Okuru

SDN Okuru
blackberyy curvee 9320 var ne yaptıysam telefondaki geri gelme tuşunun sesi kapanmıyo yardımcı olurmusunuz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba bende blackberry 9320 curve var tuş takımı kilitlendi açamıyorum sadece kapatma tuşu işliyor onada bastıgım zaman sadece ışık yanıyor yazılımsal bir problemmi bilen varsa yardımcı olabilir mi acaba

Redkitov

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Blackberryde Alt tuşuna basılı tutup L+G+L+G basın telefon günlüğü açılır daha sonra günlüğü sil derseniz telefon hızlanır.