Black Panther Filmi Nihayet Yönetmenini Buldu Mu?

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
black-panther-gorsel-002.jpg

Black Panther, yönetmen sıkınıtısını aşamadı. Daha önce Ava DuVerynay ile anlaştığı belirtilmişti ancak sonrasında değişiklikler oldu.

Ortalıkta dolaşan söylentilere göre, “Creed” ve “Fruitvale Station” filmlerinin yönetmeni Ryan Coogler, beklenen Black Panther filminin yönetmenliği için Marvel ile el sıkışmak üzere.

Rocky serisinden uyarlama filmi Creed ile seyircinin beğenisini fazlasıyla kazanan Coogler’ın Black Panther’ın yönetmenliğini üstleneceği dedikoduları Ekim ayından beri sosyal medyada dolaşıyordu. Son gelişmelere göre ise Coogler’ın projeye imza atmasına ramak kalmış.

Black Panther için bahsi geçen diğer yönetmenlere kıyasla daha yeni bir isim olsa da Coogler hem düşük bütçeli Fruitvale Station filmiyle, hem de Creed ile gerek izleyicilerden, gerekse sinema eleştirmenlerinden tam puan almayı başarmıştı.

black-panther.jpg

Geçtiğimiz haftalarda Black Panther filmini yönetecek kişinin ırkının ne kadar önemli olduğundan bahseden yönetmen “Bakış açısı sanatta kritik bir elementtir. Bu işte daha yeniyken, kendime yakın hissettiğim filmler yaptım; kendime yakın hissetmediğim konular hakkında da filmler yaptım. Ama kesinlikle konuya aşina olmasının yönetmene yardımcı olduğunu düşünüyorum. Örneğin, yönetmenliğe adım atmadan önce bir sporcuydum ve bunun bana Creed’in senaryosunu yazarken inanılmaz bir faydası oldu. Bu tarz deneyimlere sahip olmak, projeyi şekillendirmede bana yardımcı oldu.”

İlk olarak Captain America: Civil War ile seyircinin karşısına çıkacak Black Panther’ın solo filmi 16 Şubat 2018‘de vizyona girecek.

Kaynak