Biyografi sitesi için telif

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Cihazın ön yüzünde dönemi için fena sayılamayacak bir tasarım bizi bekliyor. Cihaz Gayet sade ve şık görünüyor 2.0'' ve 220 x 176 özellijklerindeki ekran ise bu kasa için yeterli görünüyor. Üstteki hp logosu da oldukça güzel görünüyor.

Kaynak=NOSTALJI SERISI-HP IPAQ 514 İNCELEMESİ

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cihazın ön yüzünde fena sayılamayacak bir tasarım bizi bekliyor. Cihaz Gayet sade ve şık görünüyor 2.0'' ve 220 x 176 özellijklerindeki ekran ise bu kasa için yeterli görünüyor. Üstteki hp logosu da oldukça güzel görünüyor.

Kaynak=NOSTALJI SERISI-HP IPAQ 514 İNCELEMESİ

Bu şekilde olmaz. Yanlış olan şekli gösterdim. İlk metin asıl metin 2. ise değiştirilmiş metin. İlk metini kaynak gösterip metni değiştirerek 2.metni gösterirsen Kaynağın geçersiz sayılır.

Buraksahin006

Asistan
Reaksiyon puanı
63
Yazıyı değiştirmese sıkıntı çıkmayacağını fakat yazıyı değiştirirse lisansın ona verdiği izinlerin dışına çıktığından dolayı yayınlaması doğru olmayacağını düşünüyorum.
Hocam hiç değiştirmiyorum o zaman direk aynısı gibi yazıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada şablona dayanarak Fikipedya yazmayın :D
Tamam hocam aynı şablonu kullanırım teşekkür ederim

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,598
Hocam hiç değiştirmiyorum o zaman direk aynısı gibi yazıyorum

Tamam hocam aynı şablonu kullanırım teşekkür ederim
Ama istersen
Kaynak: Wikipedia (Yazı düzenlenmiştir.)
olabilir. Emin değilim.

Buraksahin006

Asistan
Reaksiyon puanı
63
Arkadaşlar kendim yazsam ama kısa yazsam olur mu örneğin barış özcanın bir videosunda elon musk kimdir diye bir videosu var onu izlesem not alsam 150 200 kelime olsa nasıl olur sizce sıkıntı çıkar mı youtube dan

Buraksahin006

Asistan
Reaksiyon puanı
63
Arkadaşlar kendim yazsam ama kısa yazsam olur mu örneğin barış özcanın bir videosunda elon musk kimdir diye bir videosu var onu izlesem not alsam 150 200 kelime olsa nasıl olur sizce sıkıntı çıkar mı youtube dan
Fikir nasıl arkadaşlar

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Hocam hiç telif hakkı olmayan site var mı ordan alsam wiki biraz sıkıntı
Lisansız yayın yapan bir site bulmanız zordur eğer kaynağı Wikipedia'dan alacaksanız Wikipedia'nın lisans koşullarına göre hareket etmenizin daha mantıklı olacağını düşünüyorum.

Buraksahin006

Asistan
Reaksiyon puanı
63
Lisansız yayın yapan bir site bulmanız zordur eğer kaynağı Wikipedia'dan alacaksanız Wikipedia'nın lisans koşullarına göre hareket etmenizin daha mantıklı olacağını düşünüyorum.
Ys kitaplardan felan alsam bugün akşam 23 50 gibi paylaşacağız 4 tane biyografi lazım nolur nolmaz wiki nin yapacağı

Senior_53

Profesör
Reaksiyon puanı
5,341
Arkadaşlar selamlar,
Arkadaşımla yarın gece biyografi sitemizi açıyoruz. Sitede ünlü kişilerin hayatları vs. Olucak. Ama şu şekilde yapacağız biraz Wikipediadan alıntı yapacağız biraz diğer sitelerden sorun olur mu?
Google nın daha iyi indekslemesi için kaynak balığın yada kod kisminda belirtin

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Ys kitaplardan felan alsam bugün akşam 23 50 gibi paylaşacağız 4 tane biyografi lazım nolur nolmaz wiki nin yapacağı
Wikipedia'nın yapacağı iş bellidir,bir özgür yazılım lisansı kullanan wikipedia'nın hangi koşullarda size tavır alacağı zaten o lisans içerisinde belirtilmiş,kitaplardan alırsanız kitabın yazarından izin almanız gerektiğini düşünüyorum.

Buraksahin006

Asistan
Reaksiyon puanı
63
Google nın daha iyi ondekslemesi için kaynak balığın yada kod kisminda belirtin
Google bildiğim kadarıyla sitelerin yazılarını öne çıkarmaktan başka bir şey yapmıyor yani wiki nin yazısını başta gösteriyor bu kadar

Wikipedia'nın yapacağı iş bellidir,bir özgür yazılım lisansı kullanan wikipedia'nın hangi koşullarda size tavır alacağı zaten o lisans içerisinde belirtilmiş,kitaplardan alırsanız kitabın yazarından izin almanız gerektiğini düşünüyorum.
Hocam bana garanti verebilir misiniz ben biraz bu işlerden korkuyorum

Senior_53

Profesör
Reaksiyon puanı
5,341
Google bildiğim kadarıyla sitelerin yazılarını öne çıkarmaktan başka bir şey yapmıyor yani wiki nin yazısını başta gösteriyor bu kadar
Seo nuz ne kadar iyiyse o kadar yüksekte gozurkusunuz seounuzu geliştirmek için de googlenin isteklerine uymanız gerekir