Biyografi sitesi için telif

Buraksahin006

Asistan
Reaksiyon puanı
63
Arkadaşlar selamlar,
Arkadaşımla yarın gece biyografi sitemizi açıyoruz. Sitede ünlü kişilerin hayatları vs. Olucak. Ama şu şekilde yapacağız biraz Wikipediadan alıntı yapacağız biraz diğer sitelerden sorun olur mu?

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,598
Wikipedia bir şey demez büyük ihtimalle ama diğer sitelerden emin değilim.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Arkadaşlar selamlar,
Arkadaşımla yarın gece biyografi sitemizi açıyoruz. Sitede ünlü kişilerin hayatları vs. Olucak. Ama şu şekilde yapacağız biraz Wikipediadan alıntı yapacağız biraz diğer sitelerden sorun olur mu?
Wikipedia'daki gönüllü bir topluluk oraya bilgileri girer ve bunlardan herhangi bir kazanç elde etmezler,bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Arkadaşlar selamlar,
Wikipedia sorun olacağını sanmıyorum ama diğer sitelerde sorun yaşayabilirsiniz.

Buraksahin006

Asistan
Reaksiyon puanı
63
Kaynak gösterirsen Wikipedia bir şey demez ama diğer sitelerin sağı solu olmaz.
Wikipedia'daki gönüllü bir topluluk oraya bilgileri girer,bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.
Screenshot_20201230_233939_com.android.chrome.jpg

Hocam böyle bir şey yazıyor yani alabilir miyiz bu siteden

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Kaynak göstereceksin. Öbür sitelerdeki bilgileri ise biraz değiştirerek kullanabilirsin. 50 kelimden 15 tanesini değiştirmen seni telif açısından koruyacaktır.

Buraksahin006

Asistan
Reaksiyon puanı
63
Kaynak göstereceksin. Öbür sitelerdeki bilgileri ise biraz değiştirerek kullanabilirsin. 50 kelimden 15 tanesini değiştirmen seni telif açısından koruyacaktır.
Hocam Wikipedia yı kaynak göstereceğim direk copy paste yapsak sıkıntı olur mu yine

Buraksahin006

Asistan
Reaksiyon puanı
63
GNU FDL yani GNU projesi için Özgür Yazılım Vakfı (FSF) tarafından tasarlanmış bir lisanstır,paylaşabileceğinizi düşünüyorum.
Hocam eminsiniz değil mi uğraşmak istemiyoruz
Mesaj otomatik birleştirildi:

GNU FDL yani GNU projesi için Özgür Yazılım Vakfı (FSF) tarafından tasarlanmış bir lisanstır,paylaşabileceğinizi düşünüyorum.
Direk aynısı yazsak bile sorun olmaz mı

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Hocam Wikipedia yı kaynak göstereceğim direk copy paste yapsak sıkıntı olur mu yine
Kaynağı vereceksin ya da 50 kelimden 15 kelimeyi değiştireceksin. 15 tanesini değiştiremeyeceksen hiç değiştirme olduğu gibi alıntıla. Ancak kelimeleri değiştirirsen kaynak vermen gerekmez.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Ekli dosyayı görüntüle 131542
Hocam böyle bir şey yazıyor yani alabilir miyiz bu siteden
GNU FDL için el kitapları, ders kitapları ve diğer kaynak ve yol gösterici materyaller için tasarlanmıştır. Ancak, konusu ne olursa olsun herhangi bir ders temelli çalışma için kullanılabilir. Materyalin herhangi bir kopyasının, değiştirilmiş dahi olsa, aynı lisansı taşıması gerekir.Bu kopyalar satılabilir ancak eğer çok miktarda kopya üretilirse, daha sonra düzenlenebilecek (değiştirilebilecek) bir biçimde olmalıdır.

Buraksahin006

Asistan
Reaksiyon puanı
63
GNU FDL için el kitapları, ders kitapları ve diğer kaynak ve yol gösterici materyaller için tasarlanmıştır. Ancak, konusu ne olursa olsun herhangi bir ders temelli çalışma için kullanılabilir. Materyalin herhangi bir kopyasının, değiştirilmiş dahi olsa, aynı lisansı taşımasını şart koşar. Bu kopyalar satılabilir ancak eğer çok miktarda kopya üretilirse, daha sonra düzenlenebilecek (değiştirilebilecek) bir biçimde olmalıdır.
Hocam ben en altta kaynak göstersem sorun olmaz değil mi

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,598
GNU FDL için el kitapları, ders kitapları ve diğer kaynak ve yol gösterici materyaller için tasarlanmıştır. Ancak, konusu ne olursa olsun herhangi bir ders temelli çalışma için kullanılabilir. Materyalin herhangi bir kopyasının, değiştirilmiş dahi olsa, aynı lisansı taşıması gerekir.Bu kopyalar satılabilir ancak eğer çok miktarda kopya üretilirse, daha sonra düzenlenebilecek (değiştirilebilecek) bir biçimde olmalıdır.
Bak dostum alıntılayacaksın aynı buradaki gibi. Yazılanın aynısını kopyalıyor ama isim gösteriyor. Kaynak göster, kopyala yapıştır.

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Kaynak verirsen noktasını bile değiştiremezsin. Eğer noktası farklı olursa kaynakla aynı yazı olmayacağı için sıkıntı çıkar. 15 kelime değişirsen kafan rahat olur. Mesela yerine örneğin fakat yerine lakin vs. kullanarak halledersin zaten.

Buraksahin006

Asistan
Reaksiyon puanı
63
Bak dostum alıntılayacaksın aynı buradaki gibi. Yazılanın aynısını kopyalıyor ama isim gösteriyor. Kaynak göster, kopyala yapıştır.
Tamam hocam ben hepsini kopyala yapıştır yaparım en alta da wiki adresini koyarım yeter mi

Kaynak verirsen noktasını bile değiştiremezsin.
Bazı siteler sıkıntı çıkarabiliyor wiki öyle değil sanırım

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,598
Tamam hocam ben hepsini kopyala yapıştır yaparım en alta da wiki adresini koyarım yeter mi

Örnek:

Ünlü Adıkısa
İyi bir insandır
Kaynak:
Fikipedya

Buraksahin006

Asistan
Reaksiyon puanı
63
Kaynak verirsen noktasını bile değiştiremezsin. Eğer noktası farklı olursa kaynakla aynı yazı olmayacağı için sıkıntı çıkar. 15 kelime değişirsen kafan rahat olur. Mesela yerine örneğin fakat yerine lakin vs. kullanarak halledersin zaten.
Hmm anladım hocam ama gibi yerlere lakin gibi kelimeler getiririm

serozdmr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
38
fandom kurabilirsiniz hem gelir sağlarsınız hem de türkiyede fandomu yaymış olursunuz size kalmış tabi

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323

Yazıyı değiştirip alıntı yaparak kendi yazdığın yazıyı kaynak siteye isnad ediyorsun. Bu yasak. Sıkıntı çıkarır.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Yazıyı değiştirip alıntı yaparak kendi yazdığın yazıyı kaynak siteye isnad ediyorsun. Bu yasak. Sıkıntı çıkarır.
Yazıyı değiştirmese sıkıntı çıkmayacağını fakat yazıyı değiştirirse lisansın ona verdiği izinlerin dışına çıktığından dolayı yayınlaması doğru olmayacağını düşünüyorum.

• Beğen
Reactions: 023