Bitkisel hap kalp krizine sebep oldu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eSa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
22662500.jpg

Anjiyoda kalp damarlarında tıkanıklık saptanan Hasan Tiftik, reklamlarda gördüğü bitkisel haplardan kutu kutu içti. 6 ayın sonunda damarları daha da kötü oldu ve kalp krizi geçirdi. Doktorlar acil baypasa aldı. Ölümden dönen Tiftik, başkaları da aldatılmasın diye Türk Kardiyoloji Derneği ile Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı kamu spotunda hikâyesini paylaştı.

2011 YILINDA kalp krizi geçiren Hasan Tiftik’e anjiyo yapıldı. 3 damarında daralma vardı, biri stentle açıldı, diğerleri için ilaç tedavisi başladı. Tiftik bazı kanallarda sürekli yayınlanan, bir doktorun pazarladığı bitkisel ürünleri denemeye karar verdi. “Denize düşen, yılana sarılır misali doktorun iddialarına inandım. Sonuçta ot, bundan alsam ne olur diye düşündüm” diyor. Altı ay boyunca iyi gelir diye bitkisel olduğu öne sürülen hapları içti.

6 AY SONRA GÖĞSÜ AĞRIDI
Aradan altı ay geçmişti ki yine kalbinde sorun hissetmeye başladı. Yürürken rahatsızlık, göğsünde ağrı hissediyordu. Hastaneye, acil servise gitti. O esnada kalp krizi geçiriyormuş, bir anjiyo daha çekildi. Damarları altı ay öncesine göre çok fazla tıkanmıştı. “Doktorlar damarlarıma bakınca, bu kadar dikkat etmeme rağmen nasıl tıkandığını anlayamadılar. Bırakın tıkalı damarların açılmasını, daha önce açık olan damarları da tıkamıştı. Acil ameliyata aldılar. Aileme her şeye hazır olun dendi. 4 damara baypas yapıldı” diyor.

REKLAMLARA İNANMAYIN
Televizyonlardan insanların kandırıldığını belirten Tiftik, “Televizyonda bu bitkisel ürünleri anlatanlara baktım, adamlar abdestinde, namazında Müslüman'a benziyor. Bundan zarar gelmez, herhalde yalan söylemez diye düşündüm. Nihayetinde ot, zarar vermez dedim. Ama ölümden döndüm. Üstelik adı sürekli değişen bu ilaçlar hiç de ucuz değildi. Etrafımdakilere ben deneyeyim, faydasını görürsem tavsiye ederim diyordum. Denetim, zararını gördüm, içmeyin diyorum” diye anlatıyor.

BUNLARDAN ÖLEN HASTALARIMIZ VAR
Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Kozan: “Farklı bölgelerdeki hekimlerden bu bitkisel ürünlerle ilgili şikâyetler alıyoruz. ‘Hastalara stent koyuyoruz, bitkisel ürünler yüzünden ilaçlarını bıraktıkları için stentleri tıkanıp geri geliyorlar’ diyor. Binlerce şikâyet var, anlatmakla bitmez. Bu bir soygun şebekesi. Arkalarında farklı yapılar var. Düşünün Türkiye’de 3-4 milyon kalp hastası var, bunların dörtte birini kandırsalar ve birer kutu ilaç aldırsalar kazandıkları parayı düşünün. AB ülkeleri kalp ve damar hastalıklarından korumak için yılda 197 milyar Euro harcıyor. Bu masrafı yapan ülkeler, hayatlarını laboratuvarlara adamış bilim insanları böyle ilaçları geliştiremiyor da bir pratisyen doktor mu buluyor? Televizyona çıkıyor kısırlığa çare, damar açıyor, her derde deva diye satıyor. Deli zırvasıyla karşı karşıyayız. Bu otları içtikleri için, doktorlarının verdiklerini bırakan damarları tıkanan, ölen hastalarımız öyle çok ki.”

Hürriyet

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
reklamlara inanmayınmış.sen devlet olarak bunlara kanal bile açtırmışsın.hem 1 tane değil 10 tane değil.türksat bu üfürücüklerle dolmuş.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
benim babam da 1.5 sene önce kalp krizi geçirdi anjiyo oldu ondan önce o da bu sözde bitkisel haplardan bir sürü kullandı

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
bodye giderken yağ yakıcı kullandım. bitkiseldi, sadece hafif karın krampları yapmıştı.

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
kamu spotları daha fazla yayınlanmalı bence. insan öldükten sonra anlam ve önemini yitiriyor

sercankd

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu tarz hapları alırken genelde söyledikleri yalanlar "tarım ve köy işleri bakanlığınca onaylı" eee peki sağlık bakanlığından ne haber?

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Bu tarz hapları alırken genelde söyledikleri yalanlar "tarım ve köy işleri bakanlığınca onaylı" eee peki sağlık bakanlığından ne haber?

keşke sadece onu demekle kalsa;

bir bitkisel hap.ülsere,kansere,diş ağrısına,baş ağrısına,kalpe,güneş yanığına,cilte,göze.....devam ediyor.bu yanıltıcı reklam bile değil.hangi kategoriye sokacan.bu tıpcılar boşa okuyor.:) adam 1 bitkisel hapla hepsini iyileştiriyor.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Maalesef ülkemizde doğru dürüst denetim yok.
Doktor tavsiyesi olmadan alınan gıda takviyeleri, bitkisel ilaçlar filan faydalı olmaktan ziyade insanın başına ciddi dertler açabilir.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
benim babam da kullanıyor bu haplardan.. bi rahatsızlığın varsa doktora git deyince de fırçayı yiyen yine biz oğullar oluyoruz..

melihkocaturk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bitkisel ürünleri satan şirketlerde konuya hakim eğitim almış uzmanlar çalışmıyor. Aradığınızda eczacı-doktor edasıyla size tavsiyelerde bulunanlar aslında pazarlamacılar. Sattıkları ürün başına prim alıyorlar, satış yapabilmek içinde ne gerekiyorsa söylemeye hazırlar...