Bitdefender'dan Mayıs Raporu

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Bitdefender tarafından yayınlanan Mayıs ayı raporuna göre e-posta tacizleri azalıyor ama dosyalara bulaşan virüslerde artış var. Raporun detayları SDN'de Bitdefender'ın Mayıs ayı raporlarına göre e-posta ekleriyle bulaşan virüsler yılın ilk çeyreğindeki yoğunluklarını dosyalara bulaşan virüslere kaydırmış durumda. Meşhur Netsyk.P, yalnızca %4'lük bir dilimden gelen ihbarla yine dereceye girebiliyor; fakat yine eskisi kadar etkin değil.

Mayıs ayında en etkili zararlı yazılımlar arasında dosya paylaşım sistemlerinde gezinen bir solucan olan Puce.G toplam raporların %10,31'inde boy göstererek zirvede kendisine yer buldu. Listeye 5. sıradan giren dosya virüsü Jeefo.A ise, gelişmiş şifreleme tekniklerini kullanıyor ve kullanıcıların dosyalarında kurtarılamayacak hasarlar vermesiyle ünlü.

bitdef_tablo.gif

Bitdefender'ın raporunun özeti: Paylaşımda kendinizi kollayın.


Toplu e-posta ile bulaşan veya saldıran virüslerin toplam raporların %50'sinin altında kalması ise rahatlatıcı bir gelişme. Bu eğilim sürerse hem internet bağlantılarımız hem de sunucularımız umarım ileride biraz daha ferahlayacak.

Bilgi İçin: Kavi Bilgisayar
SDN: http://shiftdelete.net
 
Katılım
3 Haziran 2007
Mesajlar
3,983
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
win32.wormp2p.puce.g virüsü çok fazla tabiki p2p virüsü yani ares emule gibi programlardan bulaşıyor
 

___RA___

Öğrenci
Katılım
25 Kasım 2006
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Geçin pardusa rahat edin yazık ya millet hala virüs ile uğraşıyor biz bunların ne olduğunu unuttuk bile
 
Üst