Öneri Bitcoin ve bitcoin yatırımı hakkında detaylı kaynak önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Maus.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Maus.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
Detaylı ve gerçekçi bir kaynak olursa daha iyi olur. Wiki sitesi gibi mesela İngilizce de olur bitcoin yatırımı yapmayı düşünüyorum o nedenle konu hakkında geniş kapsamlı bilgiye sahip olmam gerek.

Alanur Erdemir

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
19,152
Yatırım konusunda başkasından tavsiye alınmaz, olayı öğrenmen gerek. Başkasının lafıyla hareket edersen benim gibi tether'i artarken alıp düşerken satarsın. Piyasayı gözlemle izle, küçük denemeler yap.

Maus.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
Yatırım konusunda başkasından tavsiye alınmaz, olayı öğrenmen gerek. Başkasının lafıyla hareket edersen benim gibi tether'i artarken alıp düşerken satarsın. Piyasayı gözlemle izle, küçük denemeler yap.
Hiçbirşey bilmeden nasıl yatırım yapabilirim altın gibi alıp 10 sene bekliyeyim mi?

Alanur Erdemir

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
19,152
Bitcoin al sat işlemlerinin temel mantığı, bir yatırımcının verdiği alış ya da satış emri ile diğer yatırımcının eşleşmesine dayanır. Ardından bu para ile Bitcoin alımı olur. Şöyle yani; yatırımcı herhangi bir fiyattan Bitcoin alım emri vermiş olsun. Aynı gün içerisinde, aynı fiyattan Bitcoin satış emri veren yatırımcı ile eşleşme olur ve olay gerçekleşir. Bitcoin’in yükselmesinin sebeplerinde en önemlisi, sınırlı sayıda kripto para olması. Üst sınırı olduğu için yatırımcılar bu sınırı aşamıyor ve bu nedenle Bitcoin yatırımı için arz sınırlıdır. Arz sınırlıyken talebin artması ise Bitcoin fiyatlarının yükselmesine sebep oluyor. Ayrıca kurumsal şirketlerin yüklü miktarda Bitcoin yatırımı yapmaları da Bitcoine olan talebi artırdığından Bitcoin fiyatlarının yükselmesine netice verir. Örn; Teslanın sahibi kurucusu Elon Musk’ın Bitcoini dile getirmesi ve yazılım şirketi MicroStrategy’nin 40.824 Bitcoin satın alması gibi durumlar, Bitcoin fiyatlarının yükselmesini sağlıyor.

MG4446

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,257
hiçbir şey bilmiyorsan kriptoya hiç bulaşma. Eninde sonunda batarsın kriptoya güven kalmadı.
İlla yatırım yapmak istiyorsan da güvenilir şeyelere yap mesela altın.
Ama bence en mantıklısı borsa. Ytd

Alanur Erdemir

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
19,152
hiçbir şey bilmiyorsan kriptoya hiç bulaşma. Eninde sonunda batarsın kriptoya güven kalmadı.
Borsada geçen yıl türk hava yollarının hissesini 12liradan aldım iş çıkmaz dedim sattım, şuan 120lirayı mı ne geçmiş. Düzgün bir para yatırsam sağlam para geçmişti elime..

Maus.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
Hiçbirşey bilmiyorum değil aslında biliyorum ama yatırım konusunda detaylı bilgi sahibi olmak istiyorum yoksa mağara adamı değilim teknoloji ile ilgileniyorum tabi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Borsada geçen yıl türk hava yollarının hissesini 12liradan aldım iş çıkmaz dedim sattım, şuan 120lirayı mı ne geçmiş. Düzgün bir para yatırsam sağlam para geçmişti elime..
Ne önerirsiniz peki yatırım için?

xYavuz

Profesör
Reaksiyon puanı
1,289
Hiçbirşey bilmiyorum değil aslında biliyorum ama yatırım konusunda detaylı bilgi sahibi olmak istiyorum yoksa mağara adamı değilim teknoloji ile ilgileniyorum tabi.

kısa vadadede fark etmez ama uzun vade için altın alabilirsiniz

bana da ne oluyorsa bu kararsızlıktan geliyor

MG4446

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,257
aynı şeyi gubrf de yaşamıştım . 6 7 ay tuttuğum hisse full yatay gitti sattıktan 1 hafta sonra sürekli tavan yapmaya başladı. Kendimde güzel de yatırmıştım. ihtiyacım olduğundan satmıştım

Ekran görüntüsü 2023-04-23 211917.png

uzun vadeli tutacaksan şu hisselere bakabilirsin.