Soru Bisiklet önerisi

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,532
Merhaba.
İstanbul,da bir çok bisiklet klübünün üyesiyim, illa sıfır olsun demezsen ve tam olarak bütçeyi belirtirsen etrafa senin için bakarım.
Sıfır daha düşük donanımlı bir bisiklet almak yerine daha yüksek donanımlı bisiklet almak daha mantıklı, son karar senin?
İlk attığım bisiklete baksana. Çok uygun değilmi fiyatına göre kalitesi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Trx 8400 almayı düşünüyorum Hepsiburadadan alacağım
Fiyatı kaç orada? Çok fark açılmıyorsa al 5000 bandında

Sbzemre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
İlk attığım bisiklete baksana. Çok uygun değilmi fiyatına göre kalitesi?

Fiyatı kaç orada? Çok fark açılmıyorsa al 5000 bandında
5080 TL boyum 1,73 kadro boyunu 54 seçeceğim

@_Zaur_ hocam salcano xrs 066 ile trx 8400 arasında kaldım sizce hangsi

Son düzenleme:

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,532
5080 TL boyum 1,73 kadro boyunu 54 seçeceğim

@_Zaur_ hocam salcano xrs 066 ile trx 8400 arasında kaldım sizce hangsi
Giriş model yarış bisikletinden bir fayda gelmez. Trx yeni tip bisiklet modeli.
Hem Hibryd kategorisinde öyle kadro tipi bulunmuyor. Bulunsa bile aşırı pahalı olur.

Sbzemre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Giriş model yarış bisikletinden bir fayda gelmez. Trx yeni tip bisiklet modeli.
Hem Hibryd kategorisinde öyle kadro tipi bulunmuyor. Bulunsa bile aşırı pahalı olur.
hocam bugün alcaktım 5800 tl olmuş varmı alternatif

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,532
hocam bugün alcaktım 5800 tl olmuş varmı alternatif
Alternatif olsa bile onlarında fiyatları kalkmış durumda olucak. İşteyim eve gidince bakıcam artık.

n11`de trekking bisikletin en ucuzu gine bisan trx8400. Fiyatı 5600 TL civarı

Öyle düz maşalı Bisan`ın en ucuzu bu. Fakat kalitesi giriş seviyye olabilir. fiyat 4697 TL

Birde bu var 4200TL`ye

kadrosunu kıyaslarsak
Kron daha fazla Yol - Trekking bisiklete benziyor.
Bisan Dağ bisikletine benziyor ama.

Kron 12.5 kg
Bisan 14.4 kg
Ne kadar Hafif o kadar iyi.

Ürün detaylarında bakıyom Bisan Amorisörlü maşa yazıyor ama resimdeki düz maşa.

Tek seçenek KRON kalıyor

Son düzenleme:

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,765
Hocam şehir içi için Kron XC100 bile alınır. Yarı yolda bırakmıyor. 4500 bence büyük bir meblağ. Ben zamanında 1000TL’ye almıştım şuan 4 bin bandında. Hala keyifle kullanıyorum. Salcano Hector’dan geçtim gerçek kaliteyi anladım.

Sbzemre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Şimdi bak eğer alacaksan uzun zaman keyifle kullanmak için daha iyi birşeyler al.
Ucuz alıcaksın ama her bisiklet kullanmak istediğinde bisiklete bu ne ya? diyerek binmeni istemem.

Sürerken bisikletine hayranlıkla bakmalarını istersen bu modeli öneririm.
Üzerine az ekle 5400 olsun.
Bisan marka olmasına bakma adamlar Baya iyi bisiklet çıkarmışlar piyasaya.
Hem kaliteli mal aldığını bilesin.
Hem Uzun süre bozulmadan kullanacağını bilesin.
Hemde Sürerken bisikletini sevdiğini bilesin. Bu ne yaa? denilecek bisiklet değil hani.
Güzel hava kovalayacaksın bisiklet sürmek için.

Fiyatına çok değer bir ürün aha Link altta. Bizde olsaydı ben çoktan almıştım. Ama bisikletim var malesef

Edit - Ayrıca bisiklet alınca Renk ve Kadro tipini güzel seçmende fayda var.
Mesela bir süre kullanıp satmak istersen İlan açtığın anda peşpeşe aramalar gelebilir.

Bisikletim bu. Severek kullanıyorum ve dışarıda olunca milletin bakışlarından seziyorum Ne güzel bisiklet diyorlar sanki ?

Ekli dosyayı görüntüle 170415
Bu hangi model

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,532
Benim altın renkli bisikletim mi?

Edit-

İsma (Azerbaycan üretimi) Modeli- Taurus

İkinci el ilan sitelerinde satılıyor arada. Koskoca Fabrikayı kapattırmışlar patent alamadıkları için. Depoda toplanan ürünleri satıyorlar

Edit-2
Kron SPX100 alabilirsin. Hafif bisikletmiş.

Son düzenleme:

Sbzemre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Benim altın renkli bisikletim mi?

Edit-

İsma (Azerbaycan üretimi) Modeli- Taurus

İkinci el ilan sitelerinde satılıyor arada. Koskoca Fabrikayı kapattırmışlar patent alamadıkları için. Depoda toplanan ürünleri satıyorlar

Edit-2
Kron SPX100 alabilirsin. Hafif bisikletmiş.
Hocam spx 100 alıcam sanırım trx 8400 tasarım açısından gözüme kötü geldi rengi vs

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,532
Çok açık ve net söylüyorum, hata yaparsın KRON SPX 100 alırsan.
Nedir bisikletin sorunu? Bildiğin varsa yazsaydın bari. Belki 5 gün sonra döneceksin konuya 1 satır yazıp yeniden gideceksin.

Daha iyi seçenek biliyorsanda Link atardın. Neyse uzatmiycam

Jubei

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
479
Nedenki senin önerdiğin varmı

Valla rengi benim hoşuma gitmedi
Öneri olarak, asla 21 vites alma, çünkü 21 vites alırsan ileride 21 vites yetmediği zaman, vites yükseltmek için jant bisikletten çıkacak, ruble sökülecek, telleri sökülecek, arka göbek sökülüp değişecek, çok çok masraflı, ama 21 vites üstü bir bisiklet alırsan bu değişim çok daha kolay ve görece daha az masraflı ki 27 vites alırsan yeterli olacaktır.
TRX serisinde extra olarak Dereceli Gidon Boynu var ve sabit gidon boynuna göre çok çok artısı var, şimdi önemsiz gibi gelebilir ancak kullanmaya başladığında ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksın.

Nedir bisikletin sorunu? Bildiğin varsa yazsaydın bari. Belki 5 gün sonra döneceksin konuya 1 satır yazıp yeniden gideceksin.

Daha iyi seçenek biliyorsanda Link atardın. Neyse uzatmiycam
21 Vites olması ve diğer detaylar bir önceki mesajımda. :)

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,532
Öneri olarak, asla 21 vites alma, çünkü 21 vites alırsan ileride 21 vites yetmediği zaman, vites yükseltmek için jant bisikletten çıkacak, ruble sökülecek, telleri sökülecek, arka göbek sökülüp değişecek, çok çok masraflı, ama 21 vites üstü bir bisiklet alırsan bu değişim çok daha kolay ve görece daha az masraflı ki 27 vites alırsan yeterli olacaktır.
TRX serisinde extra olarak Dereceli Gidon Boynu var ve sabit gidon boynuna göre çok çok artısı var, şimdi önemsiz gibi gelebilir ancak kullanmaya başladığında ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksın.

21 Vites olması ve diğer detaylar bir önceki mesajımda. :)
Kendimde 21 vites kullanıyorum bir nevi keskin yokuşlarda zorlanıyorum ama öyle çok yüksek yokuşlardada 100 metre yolu felan yukarı yürüyerek kalkıyorum.
Herhangi Vites oranı artık kurtarmıyor çünkü. Daha iyi vites bile olsa farketmez yolu bisikletsiz kalkma tercihim olur. Dinlenmek oluyor yürüyerek yokuş kalkmak bisiklete kıyasla.

Ayrıca 27 vites sistemli bisiklet fiyatı arkadaşın cebine uygun olmadığı için yaklaşmaz.

Jubei

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
479
Kendimde 21 vites kullanıyorum bir nevi keskin yokuşlarda zorlanıyorum ama öyle çok yüksek yokuşlardada 100 metre yolu felan yukarı yürüyerek kalkıyorum.
Herhangi Vites oranı artık kurtarmıyor çünkü. Daha iyi vites bile olsa farketmez yolu bisikletsiz kalkma tercihim olur. Dinlenmek oluyor yürüyerek yokuş kalkmak bisiklete kıyasla.

Ayrıca 27 vites sistemli bisiklet fiyatı arkadaşın cebine uygun olmadığı için yaklaşmaz.
İlla sıfır olarak diretmezse, ikinci el olarak 4000 TL - 5000 TL aralığında çok güzel bisikletler var aslında.

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
Öncelikle konu eskide kalmış ama ben de bilgi vermek istedim.

Kendimde 1.5 ay önce Kron SPX100 almış biri olarak söyleyebilirim ki Trekking kategorisinde alabileceğiniz en fiyat performans bisiklet. Diğer markalara hiç boşuna bakmanıza gerek yok. Hibrit olduğu için daha çok insan tarafından tercih ediliyor o yüzden satması da kolay olur. Üstelik tasarımı çok şık, sadece 12.5 KG ve ağırlık arttıran saçma sapan aksesuarlarda yok amortisör, bagaj, sele ve çamurluk gibi.

Tabiki dezavantajları var sonuçta 4000-4200 TL bandında bi bisiklet. V-Fren olmasını dert etmeyin iş görüyor sadece vidalar gevşiyor onları sıkıyorsunuz belirli aralıklarla iş bitti hidrolik fren yaptırmaya gerek yok. Benim tek yaşadığım sıkıntı çok dik yokuşlarda hafif rampalardan bahsetmiyorum 21 vites malesef uzun soluklu değil yetersiz çıkamıyorsunuz ister ayakta ister otur farketmez kitleniyorsun o yüzden bu bisikleti alınca en az 27 imkan yetiyorsa 30 vites seti taktırmak lazım diye düşünüyorum. Ben de bisikletçiye verdim bakalım güzel bir fiyat verirse ben de yaptıracağım. :)

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,532
Öncelikle konu eskide kalmış ama ben de bilgi vermek istedim.

Kendimde 1.5 ay önce Kron SPX100 almış biri olarak söyleyebilirim ki Trekking kategorisinde alabileceğiniz en fiyat performans bisiklet. Diğer markalara hiç boşuna bakmanıza gerek yok. Hibrit olduğu için daha çok insan tarafından tercih ediliyor o yüzden satması da kolay olur. Üstelik tasarımı çok şık, sadece 12.5 KG ve ağırlık arttıran saçma sapan aksesuarlarda yok amortisör, bagaj, sele ve çamurluk gibi.

Tabiki dezavantajları var sonuçta 4000-4200 TL bandında bi bisiklet. V-Fren olmasını dert etmeyin iş görüyor sadece vidalar gevşiyor onları sıkıyorsunuz belirli aralıklarla iş bitti hidrolik fren yaptırmaya gerek yok. Benim tek yaşadığım sıkıntı çok dik yokuşlarda hafif rampalardan bahsetmiyorum 21 vites malesef uzun soluklu değil yetersiz çıkamıyorsunuz ister ayakta ister otur farketmez kitleniyorsun o yüzden bu bisikleti alınca en az 27 imkan yetiyorsa 30 vites seti taktırmak lazım diye düşünüyorum. Ben de bisikletçiye verdim bakalım güzel bir fiyat verirse ben de yaptıracağım. :)
Aynen bisiklet kötü değil. Sadece 21 vites performansı düşük kalıyor.
Ha bide çok dik yokuşa bisikletle çıkmak bana göre gereksiz enerji kaybı.
Ayakla çıkmak ondan daha iyi bi kere.

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
Aynen bisiklet kötü değil. Sadece 21 vites performansı düşük kalıyor.
Ha bide çok dik yokuşa bisikletle çıkmak bana göre gereksiz enerji kaybı.
Ayakla çıkmak ondan daha iyi bi kere.
Evet katılıyorum ama bu bisikletin rakibi yok bana göre fiyatına göre tek geçiyorum çok araştırdım halen de alınabilir 2022 model üstelik. İdeal veya normal kilona gel, gereksiz ağırlık arttıran aksesuar almayın sadece kilit, suluk (bisikletin benzini), koltuk kılıfı yeterli üstüne bir de 27 yada 30 vites yaptırsan bak nasıl yokuşlar tek seferde durmadan çıkılıyor :) Zaten benim için önemli olan yokuşta durmamak aşırı yavaşta olsa gitmek hedefim bu. Bisikletle durmayı sevmiyorum üstünden inmemek esas. Adamlar 0.5 kg için ne paralar harcıyorlar bisikletlere yani bu ağırlık konusu çok önemli 13 KG'nin üstüne çıkmaması lazım. Vitesi 30 üstüne de çıkartabilirsin aslında ama gerek yok ağırlığı düşünmek lazım dişliler ağırlık yapıyor bir de aşırı pahalı 33-36 lar falan zaten bisiklet uyumlu olmayabilir 30'a kadar galiba takılabiliyor diye söyledi bana bisikletçi. İlk kez KRON aldım ben de adamlar kendilerini ne kadar geliştirmiş tasarımına bitiyorum jantların kenarları beyaz kadroyu da siyah kırmızı yapmışlar gören çok beğeniyor.

Bu arada Bisan Guidayı da arkadaşlar yazmışlar o bisikleti de yakından gördüm fena değil alınabilir istenirse ama Alüminyum kadroya 14.4 KG fazla bir ağırlık. Bisiklet alırken en çok dikkat etmeniz gereken konu zaten yokuş performansı yoksa düz yolda hepsi gidiyor bence yollar MTB dolu :)

Son düzenleme:

Sbzemre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
@_Zaur_ hocam bisan confortline de karar kıldım bakiyeyi yükselterek ne diyorsunuz sizce doğru kararmı

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,532
@_Zaur_ hocam bisan confortline de karar kıldım bakiyeyi yükselterek ne diyorsunuz sizce doğru kararmı
Ağırlık olarak bakarsak 16.56 kg. Ağır bisiklet.

Ama komfor ve hazır aksesuar kiti olarak bakarsak. Herşey tamamlıyor bir birini. Sadece vites sistemi yine giriş seviye.

Benimde bisikletim öyle tip. Ama artık kullanıcısı olunca hep biraz daha hafif bisiklet istiyor adam.
Belimi çanta terletmese bagaja ihtiyacım yoktu. Çamur ve su üstümü bulaştırmasa çamurluk takmazdım.
Zaten Genel ihtiyaç oluyor aksesuar kiti.

Şimdiki aklım olsa ve hafif ince tekerlekli birşey alırım diyorum. Kron SPX100 bizde yok. Yeni buldum sana attım. Bende çok beğendim.
Onu alıp uzun çamurluk. Bagaj. Ve ışıklar ekledin mi tamam olur.

Yine senin kendi kararın. Gönlüne ne yattıysa al kullan abi. Hayırlı olsun.
Ama bisikleti aldığında Vites sistemini iyi ayarlattır. Arka tekerleğe dolanmasın vites kolu.
Yeni bisikletlerde ayarlamıyorlar. Arka vites dolanıyor Janta perte çıkıyor.

Jubei

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
479
Tam olarak bütçe ne kadar, ona göre öneri yapayım, ayrıca hangi şehirdesin?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,532
Bütçe 6500 max Zonguldaktayım ve 2. El almak istemiyorum
N11 sitesini biraz daha kurcaladım.
5124 TL'ye satılıyor.

Mosso Legarda 2221 V 28" Jant 560H Kadro 21 Vites Şehir Bisikleti​

21 vites ama MegaRange arka dişlisi var. Yokuşları zorlanmazsın. 1 viteste 32 dişmi-ney böyle bişey olmalı.

Kadro dahili gidiyor vites telleri. Ve hafif.
Vites attırıcılar Shimano Altus.

MERHABA!

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Kron Bisiklet isimli marka bisikletleri öneririm. Bakınız: Gürkan Genç. O adam dünyayı o bisiklet ile dolaşıyor. Bence çok dayanıklı bir bisikletleri var o markanın.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,532
Kron Bisiklet isimli marka bisikletleri öneririm. Bakınız: Gürkan Genç. O adam dünyayı o bisiklet ile dolaşıyor. Bence çok dayanıklı bir bisikletleri var o markanın.
Önermedik bisiklet kalmadı ki. Kron SPX100 fiyat performanstı. Onuda es geçti.

MERHABA!

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Ama güzel bir marka. Alınmaya değer. Ben alırsam bir gün o markadan alırım.

Sbzemre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
N11 sitesini biraz daha kurcaladım.
5124 TL'ye satılıyor.

Mosso Legarda 2221 V 28" Jant 560H Kadro 21 Vites Şehir Bisikleti​

21 vites ama MegaRange arka dişlisi var. Yokuşları zorlanmazsın. 1 viteste 32 dişmi-ney böyle bişey olmalı.

Kadro dahili gidiyor vites telleri. Ve hafif.
Vites attırıcılar Shimano Altus.
Hocam bisab comfortline aldım ?
Bayideki adam beni çok iyi ikna etti helal olsun