Bir Telefon Önerin ki kendinize alıyormuş gibi

M. Samet

Doçent
Reaksiyon puanı
91
Bütün elektronik cihazlarda Sar değeri mevcut.:(
Sadece elektronik cihazlar değil. İnsanlar, hayvanlar, yediğimiz yemekte, içtiğimiz içecekte bile radyasyon var. 0 derece üstü her şey radyasyon yayar. Yani etrafınızdaki neredeyse her şey. Radyasyondan bu kadar korkmayın. Eğer telefonla günde 1-2 saat üstü konuşuyorsanız mutlaka kulaklık kullanın.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Sadece elektronik cihazlar değil. İnsanlar, hayvanlar, yediğimiz yemekte, içtiğimiz içecekte bile radyasyon var. 0 derece üstü her şey radyasyon yayar. Yani etrafınızdaki neredeyse her şey. Radyasyondan bu kadar korkmayın. Eğer telefonla günde 1-2 saat üstü konuşuyorsanız mutlaka kulaklık kullanın.
Zaten ayda yılda bir arıyorlar kulaklığa genelde daha çok müzik dinlerken ihtiyacım oluyor.:)

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
Bütün elektronik cihazlarda Sar değeri mevcut.:(
Sonuna üzgün koymanın sebebi nedir?Yaymamaları gerekiyor da yayıyorlar mı?
--- Gönderi Güncellendi ---
Alınacaksa G5 alınmalı.İthalatçı konusuna gelince;
Evde lg G3 var,annemin.Cihaz 2 senelik ve maşallah hiç sorunu yok.Ve ithalatçı garantili.İşin düşmezse hiç sorun değil.Güvenilir yerlerden alırsan (hepsiburada vb.) iade edeceğin zaman daha kolay iade edersin.Hatta garantiye vereceksen hepsiburadaya bildirirsin kafan rahat olur,sonuçta böyle büyük firmaların vereceği garanti tırt olmaz.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Alınacaksa G5 alınmalı.İthalatçı konusuna gelince;
Evde lg G3 var,annemin.Cihaz 2 senelik ve maşallah hiç sorunu yok.Ve ithalatçı garantili.İşin düşmezse hiç sorun değil.Güvenilir yerlerden alırsan (hepsiburada vb.) iade edeceğin zaman daha kolay iade edersin.Hatta garantiye vereceksen hepsiburadaya bildirirsin kafan rahat olur,sonuçta böyle büyük firmaların vereceği garanti tırt olmaz.
O kadar da takılma da.;)
Bilmiyorum yani Lg serisini bana sevdiren V20 oldu yoksa ben de pek sevmezdim.:)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Demagoji yapıyor.. Forumun başına SAR değerini bu musallat etti.. Tüm SAR konularına bak, hepsinde görürsün gereksiz yorumlarını.. :)

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Demagoji yapıyor.. Forumun başına SAR değerini bu musallat etti.. Tüm SAR konularına bak, hepsinde görürsün gereksiz yorumlarını.. :)
Fazla kasılma derim,yorumların çok gerekli zaten ama münakaşa yeri değil neyse.:)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Çok kasıldım, bir kasıldım ki anlatamam.. 32 yerime kramp girdi şu an(!).. Boş konuşmayı bırakman ümidiyle, iyi forumlar..

Mustafa1982

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
Kimse yazmamış galiba ama Sony Telefonları inceleyiniz derim. 1100-1700 arası güzel seçenekler var. Bizim kuşaktan olanlar bilir. 90'larda hatta 2000'li yılların başında herhangi bir elektronik eşya satın aldığımız da örneğin Walkman alırsak. Bizi bize boş bulunup da ooo walkman mi aldın? Deseydi herkes hayır Sony aldı diye düzeltirdi. Bugün de SONY SONY'dir. Üzmez, küstürmez. Ayrıca Her markanın kendine has yazılımı var. Android işletim sistemini bir At olarak düşünürsek bu AT'ın Halis Karataş'ı Markanın kendi yazılımı, arayüzü vs dir. SONY bu işte çok iyi. Öyle Kasa Toplamak gibi parçaları anakarta iliştirmekle olmuyor. En az 32gb dahili depolama alanı asgari 2gb belleği olan bir Sony alın derim.
SONY Z5 DUAL diyorum. Ben alsam bunu alırdım. 1750 lira Vatan Bilgisayar'da

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Kimse yazmamış galiba ama Sony Telefonları inceleyiniz derim. 1100-1700 arası güzel seçenekler var. Bizim kuşaktan olanlar bilir. 90'larda hatta 2000'li yılların başında herhangi bir elektronik eşya satın aldığımız da örneğin Walkman alırsak. Bizi bize boş bulunup da ooo walkman mi aldın? Deseydi herkes hayır Sony aldı diye düzeltirdi. Bugün de SONY SONY'dir. Üzmez, küstürmez. Ayrıca Her markanın kendine has yazılımı var. Android işletim sistemini bir At olarak düşünürsek bu AT'ın Halis Karataş'ı Markanın kendi yazılımı, arayüzü vs dir. SONY bu işte çok iyi. Öyle Kasa Toplamak gibi parçaları anakarta iliştirmekle olmuyor. En az 32gb dahili depolama alanı asgari 2gb belleği olan bir Sony alın derim.
SONY Z5 DUAL diyorum. Ben alsam bunu alırdım. 1750 lira Vatan Bilgisayar'da
Ya bu yeni çıkan Çin'li şirketlerin cihazları var onlardan dolayı piyasada bazı markalarda düşüş yaşandı.:(

mamyymert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Ben GM5+ kullanıyorum. İnterneti kapatma gibi bir huyum yok bazen wifi kullanmasamda oda açık kalıyor ama konum takıntım var kullanmadığımda kapatırım. Kullanacağınız uygulamalara göre değişlenlik gösterecektir elben ama benim 24 saati geçtiğim oluyor.
Ancak geçen vpn açtım pili sömürüyor ona dikkat etmek lazım.

Mustafa1982

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
SONY Z5 DUAL diyorum. Ben alsam b
Ya bu yeni çıkan Çin'li şirketlerin cihazları var onlardan dolayı piyasada bazı markalarda düşüş yaşandı.:(
Düşsün işte ne güzel. Ya ben bu Çinli marka Telefonları tercih edenleri de anlamıyorum. Adam diyor ki; yok 6 gb ram var vs. Bir telefon 3gb ram'den fazlasına ihtiyaç duyuyorsa bi yerde yanlış bişiyler var demektir. Benim Notebook da Fifa 16 oynarken bile zar zor 4gb ram kullanıyor. Yani sen ne yapacaksın ki 6gb ram'le. İOS telefonlar için 2gb, Android'ler için 3gb ram fazlasıyla yeterli.

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485

Düşsün işte ne güzel. Ya ben bu Çinli marka Telefonları tercih edenleri de anlamıyorum. Adam diyor ki; yok 6 gb ram var vs. Bir telefon 3gb ram'den fazlasına ihtiyaç duyuyorsa bi yerde yanlış bişiyler var demektir. Benim Notebook da Fifa 16 oynarken bile zar zor 4gb ram kullanıyor. Yani sen ne yapacaksın ki 6gb ram'le. İOS telefonlar için 2gb, Android'ler için 3gb ram fazlasıyla yeterli.
1100 tl para verip Türkiye'de muadilleri 2000+ fiyatlardan Başlayan cihazları Almanın neresi Saçma?
Evet,fazladan ram göz boyama ama Androidde ne kadar çok ram o kadar uzun Kullanım süresi demektir.Androidin şişmesinin temel sebebi de bu zaten,kaynakları idareli kullanamaması.

Son düzenleme:

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612

Benim abimde aynısını söylüyor 2-3 gb Ram yeterli.

M. Samet

Doçent
Reaksiyon puanı
91
Keşke yerli şirketlerimiz arasında da rekabet olsa.
Bizimkiler paradan başka bir şeyi düşünmediği için Çin'den 100$'a telefon alıp, marka basıp 200$'a satıyorlar. Üstüne utanmadan milli duyguları sömürüyorlar. (Bknz: Vestel, Kaan, Casper, General Mobile) General Mobile'ı dışta tutabiliriz ancak diğerleri çöp.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Bizimkiler paradan başka bir şeyi düşünmediği için Çin'den 100$'a telefon alıp, marka basıp 200$'a satıyorlar. Üstüne utanmadan milli duyguları sömürüyorlar. (Bknz: Vestel, Kaan, Casper, General Mobile) General Mobile'ı dışta tutabiliriz ancak diğerleri çöp.
Kendi telefonumuzu üretebiliriz hem de çok güzellerini ama Ar-ge yatırımlarına biraz daha ağırlık verilmeli,örneğin Sony,Gm ve Xiaomi gibi markalar çok güzel f/p telefonları çıkarıyorlar.

Mustafa1982

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
1100 tl para verip Türkiye'de muadilleri 2000+ fiyatlardan Başlayan cihazları Almanın neresi Saçma?
Evet,fazladan ram göz boyama ama Androidde ne kadar çok ram o kadar uzun Kullanım süresi demektir.Androidin şişmesinin temel sebebi de bu zaten,kaynakları idareli kullanamaması.
Düşmanım olsa ona bile Xiaomi tavsiye etmem. Çinli bile olsa :) Ben orda saçma felan demedim. Başka birinin mesajını okuyup bana mı yazıyorsunuz? :) Beni doğru anlaman için bir örnek vereyim kardeşim. Dell, MSİ gibi şirketlerin ürettiği gamebooklar mı daha iyi yoksa CASPER, MONSTER gibi firmaların üretimleri mi? Bir de yaşın kaç bilmiyorum ama biraz akresif bir üslupla yazıyorsun. Bu tarz konuşacaksan benim mesajlarımı alıntılamayı ver

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
Arkadaşlar konu siyaset ile alakasız bu konuya bile siyaseti dahil etmeye çalışmayalım. Mesajlarınız siliniyor ve uyarı alıyorsunuz.

Mustafa1982

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
Yok ki burda öyle bişiy. Bütün konuyu okudum nerdeyse

Son düzenleyen moderatör:

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
Ben siyasete bağlamadım.

1.Beni raporladığınız yerde ben moderatörüm bunu belirteyim yani beni bana raporluyorsunuz.
2.si uyarı almadığınız halde konuyu uzatıyorsunuz.
3. Attığınız mesaj cevap olarak nitelendirmemiz o mesajın içeriğinin kurallara uymaması anlamına gelmiyor.

Son düzenleyen moderatör:

Mustafa1982

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
1.Beni raporladığınız yerde ben moderatörüm bunu belirteyim yani beni bana raporluyorsunuz.
2.si uyarı almadığınız halde konuyu uzatıyorsunuz.
3. Attığınız mesaj cevap olarak nitelendirmemiz o mesajın içeriğinin kurallara uymaması anlamına gelmiyor.

Son düzenleme:

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
Merak ettim ne yapmışlar. Ona göre Sıkıntılı tiplerse biz de engelleriz ilerde tatsız bir durum oluşmaması için. Çok da önemli değil de şimdi şu şu yüzünden bu şu cezayı aldı veya mesaj silindi diye bişiy olsa şeffaflık açısından daha iyi olur. İşler nasıl yürüyor bilmiyorum sonuçta öylesine bir öneri. Ayrıca sert bir üslubunuz var. Sizi size raporlamış oldum böylece.

Sizin bahsettiğiniz şeffaflık özel mesaj ile iletiliyor gerekli tüm bilgiler ama normal üyelere değil cezayı alan kişiye. Uyarı alan kişileri burada afişe etmem etik bir davranış olmayacaktır.

Üslubuma gelirsek neden aradığınızı sormam sert olarak görülüyorsa evet sert bir tavır sergiliyorum çünkü 2 kere mesajı sormanız ve benim mesajlar silinecektir dememe rağmen benim haricimde bir arkadaşın da bunu belirtmesinin ardından yine sormanız ilgimi çekti.