Bir proje için veritabanı ve programlama dili seçimi

illoarmad

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba millet.
Bi sunucuda veritabanının bulunması ve birden fazla cihazın buna erişmesi gerekiyor. Ekleme-silme-değiştirme yapmak için. Aynı anda erişim de olacak yani. Bunun için başta PHP+MYSQL sonra Delphi+(Firebird veya Interbase) düşündüm. Ama işi acele olarak halletmem gerekiyor. En uygun yolu bulmam gerek, daha hızlı geliştirme daha fazla sistem uyumu için. C# var şuan aklımda. C# ile uğraşmadım daha önce. Ama öğrenmem zaman almaz. En uygun tercih ne olabilir. Anket açmayı düşünüyorum duruma göre bu konuda.

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
php + mysql ikilisi sanırım tartışmasız bi şekilde geliştirme, kullanım ve esneklik konusunda önde diğer alternatiflerine göre

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Filemaker (Kolaylığın diğer adı) tavsiye ederim.

halo33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Delphi mysql en uygunu ben yapıyorum çokta güzel ve saglam oluyor kullandıgın delphi sürümüne ait mydac bileşeniyle çok rahat yapabilirsin ister ağ üzerinden programa çoklu bağlanılır ister bedava hosting sitelerinden php mysql veritabanı açar baglarsın mersinden ankaradan türkiyenin her yerinden ulaşabilirler rahatça

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ve formun show olayınada databaseni refreslersin belirli aralıklarla rahatça birbirlerinin eklediklerini o anda görebilirler

illoarmad

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Delphi+MySQL düşündüm şuan için. Gerekli olursa php ile web arayüzü de oluştururum. Teşekkürler hepinize.

illoarmad

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya şuan da Lazarus+Firebird e karar kıldım. Ama Lazarus yerine Delphi, hatta Firebird yerine Interbase de olabilir. :PP