Bir PC'de 4 İşletim Sistemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fthnakdi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fthnakdi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar . Size birkaç şey sormak istiyorum .
Şimdi ben Pentium X4 960T işlemcili 8gb RAM vs vs . pc topladım . Programcılıkla ugraştıgım için 4 işletim sistemi kurmak istiyorum . 2 TB harddiskim var. Şimdi ben buna 4 işletim sistemini kursam herhangi birisinde de normal pcdeki performansı alırım dimi ? Harddisk gibi performans paylaşımı yok dimi ? Teşekkürler.
İşletim sistemleri : Win7,Pardus,Linux,Ubuntu

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Tabiki kurarsın ve performans düşüklüğü asla olmaz çünkü hepsi birbirinden bağımsız çalıştığı için.. Bendede 5 tane var istersen 10 tane kur sorun olmaz yanii..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hangi 4 tane işletim sistemlerini kurmayı düşünüyorsun. (xp,w7,pardus,ubuntu ...)
Bu işletim sistemlerini bilgisayara sanal olarakmı kuracaksın yoksa
bilgisayarı boot ederken açılacak işletim sistemini sen mi seçeceksin?

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
Herhangi bir sorun olmaz. Bende şu anda 3 tane işletim sistemi var, performasları gayet iyi.Kurulum yaparken ilk önce Win7 yi kur.En son olarakta ubuntu tavsiyemdir.Böylelikle dual bootta sorun yaşamayacağını umuyorum.Yalnız programcılıkla uğraşacaksan Debian tavsiye ederim.Ubuntu biraz evkullanıcıları için düşünülmüş gibi.Tabi bu benim fikrim biraz araştırma yaparak daha iyi bir seçim yapabilirsin.

fthnakdi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben her platform için demiştim . Neyse bu da eklendi listemize :))) Ama beni en çok şu düşündürüyor . Aynı programı birçok platformda programlamaya çalışırken aynı kodları nasıl geçirecem ? O yüzden 4 pc bana hoş gelmişti ama bunların şarjdı şuydu buydu giderleri var :S

heroares

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Linux lar aynı programlama dilini kullanmıyor mu ?

Reaksiyon puanı
189
3 Tanesi zaten aynı platform. Bu 4 sistem yerine Windows 7, Ubuntu ve Hackintosh kurarsanız birbirinden bağımsız 3 platform elde etmiş olursunuz ve daha çok işinize yarar. Ayrıca programcılık ile uğraşıyorsanız multiplatform bir framework ve dil seçerek tek platformda işinizi de görebilirsiniz...

SincapHenry

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Linux genel isimdir. Yani çekirdeğe verilen isim aslında. Mageia - Ubuntu - PcLinuxOs - LinuxMint bunlar favorilerim. Herhangi bir tane windows türü yüklersin olur biter. Ama teker teker denemen veya VirtualBox kullanmanı öneririm. Pardus'u falan boşver. O proje öldü. Artık debian tabanlı olarak geliştiriyorlar. Bende Pardus kullandım 6 sene ama sonra pes ettim. Hep geriden gelmek insanın canını sıkıyor. geriden geliyor bari stabil ol. O da yok.