Bir oyunmu ? Yoksa kumar mı?

Bu konuyu okuyanlar

Realhas the Great

Donald Trump
Katılım
3 Mart 2021
Mesajlar
4,779
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
7,975
Puanları
113
App Store'da bulunan Jungle Runner adlı oyun, dünyanın herhangi bir bölgesinden bağlandığınızda basit, pek de eğlenceli olmayan bir mobil oyun sunarken; Türkiye'den bağlandığınızda paranızı kaptırdığınızda bir daha geri alamadığınız kripto para destekli kumar uygulamasına dönüşüyor.

c1209e3f26c1a1fbad21e2f7feffec1b169319ee.jpeg
Kosta Eleftheriou tarafından ortaya
çıkarılan Jungle Runner adlı bir iOS uygulaması, ilk etapta iki boyutlu, basit bir oyun gibi görünüyor. Ancak bu sadece oyunu yurt dışında oynamaya çalıştığınızda geçerli bir durum. Jungle Runner'ı Türkiye'de açtığınızda ise kripto para destekli bir kumar uygulaması ile karşılaşıyorsunuz.

Uygulamayı ortaya çıkaran Eleftheriou'ya göre Jungle Runner'ın sözde geliştiricisi Colin Malachi'yi internette bulmak imkansız. Daha da kötüsü söz konusu uygulama, insanları dolandırmaya aylardır devam ediyor. Buradaki "dolandırma" kelimesi yalnızca uygulamanın vadettiğinden farklı bir oyun sunmasını kastetmiyor. Kullanıcılara bol keseden bonuslar dağıtan kumar uygulaması, bu bonusları alabilmek için kullanıcılardan depozito ödemelerini istiyor ve tahmin ettiğiniz gibi uygulamaya bir kere para kaptıran bir daha parasını geri alamıyor.

46a1f3a86674a369324b23fa9e0d9b2893e6cae6.jpeg

Yukarıdaki ekran görüntülerinde de görebileceğiniz üzere dolandırıcılar, uygulamayı daha da güvenilir göstermek için CNN Türk'te uygulama ile ilgili reklam yapılmış gibi gösteriyorlar. Tahmin edebileceğiniz gibi görüntüler, son derece kötü kurgulanmış birer montajdan ibaret


Kaynak: This iOS Game Secretly Turns Into a Gambling App

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
 
Üst