Bir linux kullanıcısı olarak sayılın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eronis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Zaten Youtube'da böyle testler mevcut.Bir de bunu biz yapıp Windows kullanıcılarına göstersek ne olur? :D
Çok daha iyi olur ben bile yapmak isterdim yarın bir gün ortamda Fransız kalmamak için.:D
--- Gönderi Güncellendi ---
Laptobuma Linux kurduğumda şu ana kadar hiç driver problemi yaşamadım.Çünkü driver yüklememe gerek olmuyor.

Nasıl yani?
Anla işte sistem.:)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Zaten Youtube'da böyle testler mevcut.Bir de bunu biz yapıp Windows kullanıcılarına göstersek ne olur? :D
Karşılaştıkları sorun başı mail hesabına küfür mesajları yazarlar, gecenin bir yarısı telefonun çalar, korku filmi gibi, gergince alo ? dersin,

- Selağğğmmm ! Ağbeyy lünex çalışmıyoğğrrr.
- Nasıl çalışmıyor, sorununu anlatır mısın ?
- Masaüstü gelmiyoğğrr !
- Sabahı bekleyemedin mi ?
- Abiğğ aciğğll, acelem var, CS:GO oynayacağğhhmmmm (Oyun oynamaya acele diyor)
- Peki, tam olarak ne yaptın da böyle oldu ?
- Abi, synaptics'e girdim, Unity vardı, ben Unity oyunlarını oynamıyorum diye sildim, masaüstü gelmiyor şimdi de. Nasıl düzeltirim, çabuk söyle, hadi. (Çok zor durumda herhalde, CS oynayacağına şüpheliyim hele ki gecenin o saatinde arayıp bu kadar yalvarıyorsa başka aciliyetler var sanki...)
- Unity masaüstünün kendisiydi, oyun programı falan değildi. Niye sildin ki onu ?
- Nasıl geri yükleriğğmm ?! Çabuk !
- sudo apt install unity* ubuntu-desktop --reinstall yaz, gelir herhalde
- Ne yazim ağabeyy ?
- Ben sana mesaj atayim.

Herife mesaj atıyorum, bunu nereye yazacam, ekran gelmiyor.
CTRL+ALT+F3 yap, oraya giriş yap ve yaz.

Adam sabahın 6 sında arıyor, allah razı olsun, çok işimi gördün, çok rahatladım ağabeğğyy

Sanırım sonuçlarını biraz özeleyebilmişimdir :P Boşver, hiç kimseye geç demeyin. Bırakın kendileri geçsinler, kendi seçimleri olsun geçmek :D

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Karşılaştıkları sorun başı mail hesabına küfür mesajları yazarlar, gecenin bir yarısı telefonun çalar, korku filmi gibi, gergince alo ? dersin,

- Selağğğmmm ! Ağbeyy lünex çalışmıyoğğrrr.
- Nasıl çalışmıyor, sorununu anlatır mısın ?
- Masaüstü gelmiyoğğrr !
- Sabahı bekleyemedin mi ?
- Abiğğ aciğğll, acelem var, CS:GO oynayacağğhhmmmm (Oyun oynamaya acele diyor)
- Peki, tam olarak ne yaptın da böyle oldu ?
- Abi, synaptics'e girdim, Unity vardı, ben Unity oyunlarını oynamıyorum diye sildim, masaüstü gelmiyor şimdi de. Nasıl düzeltirim, çabuk söyle, hadi. (Çok zor durumda herhalde, CS oynayacağına şüpheliyim hele ki gecenin o saatinde arayıp bu kadar yalvarıyorsa başka aciliyetler var sanki...)
- Unity masaüstünün kendisiydi, oyun programı falan değildi. Niye sildin ki onu ?
- Nasıl geri yükleriğğmm ?! Çabuk !
- sudo apt install unity* ubuntu-desktop --reinstall yaz, gelir herhalde
- Ne yazim ağabeyy ?
- Ben sana mesaj atayim.

Herife mesaj atıyorum, bunu nereye yazacam, ekran gelmiyor.
CTRL+ALT+F3 yap, oraya giriş yap ve yaz.

Adam sabahın 6 sında arıyor, allah razı olsun, çok işimi gördün, çok rahatladım ağabeğğyy

Sanırım sonuçlarını biraz özeleyebilmişimdir :p Boşver, hiç kimseye geç demeyin. Bırakın kendileri geçsinler, kendi seçimleri olsun geçmek :D
Yani isteyen istediğini kullansın. :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
478602.png
Nasıl kaydolabilirim?

Sudo

Asistan
Reaksiyon puanı
96
Hiç unutmam bende linuxa yeni başlamışım usb bozuldu zannetmiştim. Tabi linuxa isyan etmeler felan . Oysa işin gparted ile 1 dk lık iş olduğunu öğrenince değişik duygular içine girmiştim.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Hiç unutmam bende linuxa yeni başlamışım usb bozuldu zannetmiştim. Tabi linuxa isyan etmeler felan . Oysa işin gparted ile 1 dk lık iş olduğunu öğrenince değişik duygular içine girmiştim.
Kendimi Linux'ta nasıl geliştirebileceğim hakkında yardım eder misiniz?

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Kendimi Linux'ta nasıl geliştirebileceğim hakkında yardım eder misiniz?
Kullanarak :D Aynı soruyu defalarca kez biz de sorduk, sonunda farkettik ki kullandıkça sistemi öğrendik. İlk kez elime W98 aldığımda da öyleydi ki ? XP kullanırken bilgisayarda crack yapmayı bilmiyordum ve ne kadar basit olduğunu görünce kendi halime gülmüştüm. XP'de ilk kez evime internet bağlattığımda o Google yazısına hayran kalmıştım, demek herkes bunları kullanıyor ha ? dedim :D Kral oyunu, oyun1'i ilk açtığımda karşıma çıkan oyunlarla akşamlıyordum (Sabahlayamıyordum, bilgisayar annemlerin odasındaydı) :D

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Gui kullanan noobtur diyosun :D
Hayır, herşey için GUI kullanırsan öğrenmeni engeller diyorum. GUI programları bazen bug'lu olabiliyor ve kodları senin terminalden yazman gerekiyor. Ayrıca terminalden çalışmak bir hata olduğunda direk onu görmeni sağlar, arkaplanda kalmaz.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Makineyi de kaydettim aslında ama hemen görülmüyor sanırım.
618913.png

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Makineyi de kaydettim aslında ama hemen görülmüyor sanırım.
618913.png
Ben sabah 10:00 sularında kaydoldum ve 618.862 numaralı kullanıcıydum, sen ise 17:00 sularında kaydoldun varsayarsak ve 618.913 numaralı üye olduğuna göre son 7 saatte 51 kişi daha kayıt ettirmiş :) Yeni geçenlerin arasındakilerin çoğu be eski kullanıcılar da dahil bir dünya kişi hala buraya kendini katır ettirmemiş durumda. Bazılarının buradan haberi bile yok :D
Sanırım demek istediğimi anlamışsınızdır, her saniye daha fazla kullanıcı Linux'a geçiyor :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Ben sabah 10:00 sularında kaydoldum ve 618.862 numaralı kullanıcıydum, sen ise 17:00 sularında kaydoldun varsayarsak ve 618.913 numaralı üye olduğuna göre son 7 saatte 51 kişi daha kayıt ettirmiş :) Yeni geçenlerin arasındakilerin çoğu be eski kullanıcılar da dahil bir dünya kişi hala buraya kendini katır ettirmemiş durumda. Bazılarının buradan haberi bile yok :D
Sanırım demek istediğimi anlamışsınızdır, her saniye daha fazla kullanıcı Linux'a geçiyor :)
Gerçekte Linux kullanmayanlar da bu siteye kaydolabiliyor mu?Eğer sadece Linux kullanıcıları bu siteye kaydolabiliyorsa bunu nereden anlıyorlar?
@eronis @Ben Kenobi