Niyetine göre yüzde yüz emin değilim günah değil diyemem ama ameller niyetlere göredirDostlarım örneğin YouTube; içkiyi, küfürü, kumar öğretileri, teröristlerin videoları gibi bir sürü kötü ögeler içeren videolar yayınlamaya izin veriyor ve bunları yayınlayanlara da para kazandırabiliyor.
Ben mesela YouTube kullanıyorum ve bahsettiğim videoları izlemesem bile, YouTube'a fayda sağlıyorum.
Bu yüzden kullanmak gelmiyor içimden.
Bu günah değil midir?
Tamam ben kullanmayınca pek bir şey değişmeyecek, YouTube bakmayacak ama topal karınca Hz. İbrahim'i kurtarmaya gidiyordu. Ateş sönmeyecekti belki. Lakin "Allah benden bunun hesabını sorar" düşüncesiyle ağzında su taşıyarak gitti ateşi söndürme çalıştı.
Senin amacın gülmek eğlenmek vs. değil mi yada bilgi edinmekBenim niyetimde geliştirici videolar falan izlemek lakin kökünü besliyorum.
Yani sana günah değil mi sankiMüslümansan günah sayılabilir ama bu kadar detaylı düşüneceksen, pek çok şeyi hayatından çıkarman gerekir.
Çıkarman gerekirse çıkaracaksınMüslümansan günah sayılabilir ama bu kadar detaylı düşüneceksen, pek çok şeyi hayatından çıkarman gerekir.
Kötülerin olduğu dünyada yaşıyorsun?Dostlarım örneğin YouTube; içkiyi, küfürü, kumar öğretileri, teröristlerin videoları gibi bir sürü kötü ögeler içeren videolar yayınlamaya izin veriyor ve bunları yayınlayanlara da para kazandırabiliyor.
Ben mesela YouTube kullanıyorum ve bahsettiğim videoları izlemesem bile, YouTube'a fayda sağlıyorum.
Sana ne benim inancımdan? Kızgın tuşunu kullanmayı öğren. Önüne gelene kızgın atma. Saygı duymayı öğren.Senin amacın gülmek eğlenmek vs. değil mi yada bilgi edinmek
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yani sana günah değil mi sanki
Mesaj otomatik birleştirildi:
Çıkarman gerekirse çıkaracaksın
Saygıyı senden öğrenecek halim yok bari inanmıyorsun başkalarını da yoldan çıkarmaSana ne benim inancımdan? Kızgın tuşunu kullanmayı öğren. Önüne gelene kızgın atma. Saygı duymayı öğren.
Yoldan çıkardığım falan yok? Sadece inancına göre yanlış olduğunu yazmışım. Başka bir söylem göremiyorum mesajımda.Saygıyı senden öğrenecek halim yok bari inanmıyorsun başkalarını da yoldan çıkarma
Hayır, sen bunları izlendiğin sürece sorun yok. YouTube a para kazandırıyorum diyorsun ama aslında YouTube un bu konuda yapabileceği pek birşey yok. Topluluk yasalarını oldukça katı bir şekilde uygulamaya çalışıyorlar, arada bazıları kaçıyor. Bu yüzden hayır. Günah değildir.Dostlarım örneğin YouTube; içkiyi, küfürü, kumar öğretileri, teröristlerin videoları gibi bir sürü kötü ögeler içeren videolar yayınlamaya izin veriyor ve bunları yayınlayanlara da para kazandırabiliyor.
Bu günah değil midir?
Tamam ben kullanmayınca pek bir şey değişmeyecek, YouTube batmayacak ama topal karınca Hz. İbrahim'i kurtarmaya gidiyordu. Ateş sönmeyecekti belki. Lakin "Allah benden bunun hesabını sorar" düşüncesiyle ağzında su taşıyarak gitti ateşi söndürme çalıştı.
Tiktok? ?Yok ama kökünü besliyorum işte. Örneğin ben bir video izliyorum 0,00001 TL kazandiriyorum. Bu hiç bir şey ama 1 milyar insan herhangi bir videoyu izliyor. O zaman korkunç paralar oluyor ama platform kotu icerikleri yayinliyor. Yani destekliyoruz bu platformu.
Allah sorabilir bunun hesabını.
Adam çalıyor da çalıyor çalıyor da çalıyor. Hele thumbnaillerin %99 ı çalıntı. Eskiden iyiydi ama şu anda kendini rezil etmekten başka yaptığı birşey yok.Bir nesli bitiren Enes Batur'dan bahsetmiyorum bile ?.
Eskiden de kötüydü. Sadece sen küçüktünAdam çalıyor da çalıyor çalıyor da çalıyor. Hele thumbnaillerin %99 ı çalıntı. Eskiden iyiydi ama şu anda kendini rezil etmekten başka yaptığı birşey yok.
Ben biliyorum o zamanlarını sen merak etme.Eskiden de kötüydü. Sadece sen küçüktün![]()
Neticede pek çok insan tüketmese de alkol satılan marketlerden de alış veriş yapıyor.Ben de bu niyetle kullaniyorum ama bu platformu kullanarak destek çıkıyorum, bir para kazandırmasam bile topluluk kullanadığı için maalesef korkunc paralar kazandirabiliyor bu platforma.
hocam bence günah çünkü ırkçılıkta olabiliyorDostlarım örneğin YouTube; içkiyi, küfürü, kumar öğretileri, teröristlerin videoları gibi bir sürü kötü ögeler içeren videolar yayınlamaya izin veriyor ve bunları yayınlayanlara da para kazandırabiliyor.
Bu günah değil midir?
Tamam ben kullanmayınca pek bir şey değişmeyecek, YouTube batmayacak ama topal karınca Hz. İbrahim'i kurtarmaya gidiyordu. Ateş sönmeyecekti belki. Lakin "Allah benden bunun hesabını sorar" düşüncesiyle ağzında su taşıyarak gitti ateşi söndürme çalıştı.
Hepsinde kötü içerikler olabiliyor. Böyle içerikler yerine sizi geliştirecek kaynakları vs. izlediğiniz zaman bir sorun olacağını düşünmüyorum.Dostlarım örneğin YouTube; içkiyi, küfürü, kumar öğretileri, teröristlerin videoları gibi bir sürü kötü ögeler içeren videolar yayınlamaya izin veriyor ve bunları yayınlayanlara da para kazandırabiliyor.
Bu günah değil midir?
Irkçılık olmasının ne farkı var? Irkçılık olunca bir anda günah mı oldu? Biz mi yapıyoruz ırkçılığı?hocam bence günah çünkü ırkçılıkta olabiliyor
Ben hırsızlık yaparken içimdeki huzur bozulmayabilir, yalan söylerken de içimdeki huzur bozulmayabilir, zina yaparken de içimdeki huzur bozulmayabilir, dedikodu yaparken de içimdeki huzur bozulmayabilir. Bu onların yasak olmadığı anlamına mı gelir?rabbim gönlündeki huzuru bozmuyorsa ,içinde bir ukte vermiyorsa bil ki bu bir sıkıntı değil ve yasakta değil.
senin bunlarda vicdanın rahatsa bil ki kovulmuşun dostusundur,ben kötü amellerde olanlar için bir durum yazmadım ama illa o yolda isen Ve aleyküm esselam olsun sanaO videoları izlemezsen sadece Youtube'a ve izlediğin kanala para kazandırırsın, o kanallara kazandırmazsın. İzlediğin kanal giden parada sıkıntı yoktur. O zaman bir sıkıntı varsa Youtube'a giden parada olmalı. Youtube'a giden para da en fazla o kanalların barınmasına yardımcı olur. Ancak Youtube onları kapatmaya çalışıyor. Dolayısıyla belki günah olabilir ama pek büyük olacağını sanmam.
Benim hırsızlık yaparken içimdeki huzur bozulmayabilir, yalan söylerken de içimdeki huzur bozulmayabilir, zina yaparken de içimdeki huzur bozulmayabilir, dedikodu yaparken de içimdeki huzur bozulmayabilir. Bu onların yasak olmadığı anlamına mı gelir?
Zaten yapmıyorum. Ancak bu işleri yaparken vicdanı rahat olan insanlar var.senin bunlarda vicdanın rahatsa