Öneri Bir konu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan basit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,085
Dostlarım örneğin YouTube; içkiyi, küfürü, kumar öğretileri, teröristlerin videoları gibi bir sürü kötü ögeler içeren videolar yayınlamaya izin veriyor ve bunları yayınlayanlara da para kazandırabiliyor.

Ben mesela YouTube kullanıyorum ve bahsettiğim videoları izlemesem bile, YouTube'a fayda sağlıyorum.

Bu yüzden kullanmak gelmiyor içimden.

Bu günah değil midir?

Tamam ben kullanmayınca pek bir şey değişmeyecek, YouTube bakmayacak ama topal karınca Hz. İbrahim'i kurtarmaya gidiyordu. Ateş sönmeyecekti belki. Lakin "Allah benden bunun hesabını sorar" düşüncesiyle ağzında su taşıyarak gitti ateşi söndürme çalıştı.
Niyetine göre yüzde yüz emin değilim günah değil diyemem ama ameller niyetlere göredir

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,085
Benim niyetimde geliştirici videolar falan izlemek lakin kökünü besliyorum.
Senin amacın gülmek eğlenmek vs. değil mi yada bilgi edinmek
Mesaj otomatik birleştirildi:

Müslümansan günah sayılabilir ama bu kadar detaylı düşüneceksen, pek çok şeyi hayatından çıkarman gerekir.
Yani sana günah değil mi sanki

Müslümansan günah sayılabilir ama bu kadar detaylı düşüneceksen, pek çok şeyi hayatından çıkarman gerekir.
Çıkarman gerekirse çıkaracaksın

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,807
Dostlarım örneğin YouTube; içkiyi, küfürü, kumar öğretileri, teröristlerin videoları gibi bir sürü kötü ögeler içeren videolar yayınlamaya izin veriyor ve bunları yayınlayanlara da para kazandırabiliyor.

Ben mesela YouTube kullanıyorum ve bahsettiğim videoları izlemesem bile, YouTube'a fayda sağlıyorum.

Kötülerin olduğu dünyada yaşıyorsun?
Kötülerin de bulunduğu bir foruma kötülerin de bulunduğu bir ağ ile kötülerin bulunduğu bir üreticinin cihazı ile giriyorsun. Ama sen iyi bir şey yapıyor ve iyi insanlarla irtibata geçiyorsun.
Kötüler her yerde bazen karşında olacak. Sen niyetini bozma yeter.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Senin amacın gülmek eğlenmek vs. değil mi yada bilgi edinmek

Yani sana günah değil mi sanki

Çıkarman gerekirse çıkaracaksın
Sana ne benim inancımdan? Kızgın tuşunu kullanmayı öğren. Önüne gelene kızgın atma. Saygı duymayı öğren.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Saygıyı senden öğrenecek halim yok bari inanmıyorsun başkalarını da yoldan çıkarma
Yoldan çıkardığım falan yok? Sadece inancına göre yanlış olduğunu yazmışım. Başka bir söylem göremiyorum mesajımda.

Saygılı olursan, kimse sana saygı öğretmeye kalkışmaz zaten.

Hem inancı güçlüyse, yoldan çıkmaz. Kendine güvenmiyorsa, bilemem.

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059

Bu günah değil midir?

Tamam ben kullanmayınca pek bir şey değişmeyecek, YouTube batmayacak ama topal karınca Hz. İbrahim'i kurtarmaya gidiyordu. Ateş sönmeyecekti belki. Lakin "Allah benden bunun hesabını sorar" düşüncesiyle ağzında su taşıyarak gitti ateşi söndürme çalıştı.
Hayır, sen bunları izlendiğin sürece sorun yok. YouTube a para kazandırıyorum diyorsun ama aslında YouTube un bu konuda yapabileceği pek birşey yok. Topluluk yasalarını oldukça katı bir şekilde uygulamaya çalışıyorlar, arada bazıları kaçıyor. Bu yüzden hayır. Günah değildir.

Yok ama kökünü besliyorum işte. Örneğin ben bir video izliyorum 0,00001 TL kazandiriyorum. Bu hiç bir şey ama 1 milyar insan herhangi bir videoyu izliyor. O zaman korkunç paralar oluyor ama platform kotu icerikleri yayinliyor. Yani destekliyoruz bu platformu.
Allah sorabilir bunun hesabını.
Tiktok? ?

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,764
Hayır da Şer de Allahtan. Neticede siz bir platformu kötü niyetle değil ama fayda ve yarar sağlamak amaçlı kullanıyorsanız haram olmaz.

Migrostan alış veriş yapıyorsanız nasıl içki veya domuz ürünü alıp da tüketmedikçe günaha girmiyorsanız bence bu da böyledir.

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,764
Ben de bu niyetle kullaniyorum ama bu platformu kullanarak destek çıkıyorum, bir para kazandırmasam bile topluluk kullanadığı için maalesef korkunc paralar kazandirabiliyor bu platforma.
Neticede pek çok insan tüketmese de alkol satılan marketlerden de alış veriş yapıyor.
Önemli olan kalplerdeki niyettir

ProgramBoy

Asistan
Reaksiyon puanı
117
Başlık cok komik. Kötülüğe izin verilen sosyal medya. Şaka mısınız siz?

TheSev7NYT

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
73

Bu günah değil midir?

Tamam ben kullanmayınca pek bir şey değişmeyecek, YouTube batmayacak ama topal karınca Hz. İbrahim'i kurtarmaya gidiyordu. Ateş sönmeyecekti belki. Lakin "Allah benden bunun hesabını sorar" düşüncesiyle ağzında su taşıyarak gitti ateşi söndürme çalıştı.
hocam bence günah çünkü ırkçılıkta olabiliyor

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Aklıma nedense bıçak geldi. Şimdi bıçak yapan ustayı düşünelim. Bu bıçağı faydalı işlerde ekmek doğramak, domates kesmek, et doğramak gibi işlerde kullanmak için üretiyor. Fakat kötü bir insan çıkıp o bıçak ile cinayet işliyor. Şimdi soruyu şu şekilde sorsak nasıl olur ? Cinayeti işleyen adamın kullandığı bıçağı üreten usta günaha girdi mi? Bence hayır. O iyi bir amaçla üretti. İyi niyetlerle üretti. İnsanlara faydalı bir araç olarak üretti. Soruna gelirsek. Bildiğim kadarıyla ameller niyetlerle ilgilidir. Sen oradan faydalan sadece. Keyifli dakikalar geçir komik kedi videoları izle. (Bu arada gerçekten çok komikler) Aklında sadist birisine yardım etmek yok sonuçta. O yüzden bence günah değildir. Fakat burada bulunan videolar seni içki, zina, birisini öldürmek gibi düşüncelere sürülüyor ve o videolara bakıp bu tarz düşüncelerde bulunuyor ve hayalini kuruyor isen günahtır diyorum. Ne demiştik ameller niyetlere göredir. Burada hutbe verecek kadar tecrübeli değilim. En doğrusunu Allah bilir...

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
dostum çok basit bir örnek vereyim isteyen yere vursun isteyen kabul etsin,
Allah'ın kitabında haram-günah,helal-iyi ameller açık şekilde belirtilmiştir ,insanlar da kendi kirli fikir dünyası için fetva alıp yada uydurup bu haramdır bu helaldir zannı ile hareket eder.rabbim gönlündeki huzuru bozmuyorsa ,içinde bir ukte vermiyorsa bil ki bu bir sıkıntı değil ve yasakta değil .
daha düne kadar ceşitli tarikat-cemaat-gruplar kafalarına göre televizyon haram resim haram vs... diye fetvalar verdiler lakin hepsinin şu anda onlarca tv kanalı ve yayın organları mevcut ne oldu ne değiştide kendi uydurduğunuzdan caydınız?

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930

Bu günah değil midir?

Hepsinde kötü içerikler olabiliyor. Böyle içerikler yerine sizi geliştirecek kaynakları vs. izlediğiniz zaman bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,180
O videoları izlemezsen sadece Youtube'a ve izlediğin kanala para kazandırırsın, o kanallara kazandırmazsın. İzlediğin kanal giden parada sıkıntı yoktur. O zaman bir sıkıntı varsa Youtube'a giden parada olmalı. Youtube'a giden para da en fazla o kanalların barınmasına yardımcı olur. Ancak Youtube onları kapatmaya çalışıyor. Dolayısıyla belki günah olabilir ama pek büyük olacağını sanmam.
rabbim gönlündeki huzuru bozmuyorsa ,içinde bir ukte vermiyorsa bil ki bu bir sıkıntı değil ve yasakta değil.
Ben hırsızlık yaparken içimdeki huzur bozulmayabilir, yalan söylerken de içimdeki huzur bozulmayabilir, zina yaparken de içimdeki huzur bozulmayabilir, dedikodu yaparken de içimdeki huzur bozulmayabilir. Bu onların yasak olmadığı anlamına mı gelir?

Son düzenleme:

ReznooW

Asistan
Reaksiyon puanı
366
mantık olrak şuan telefonunu falan kullanmanda günah dış devletlere destek verip ekonomisini geliştirip fakir ülkelere zulum yapmasın destek veriyorsun :D

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
O videoları izlemezsen sadece Youtube'a ve izlediğin kanala para kazandırırsın, o kanallara kazandırmazsın. İzlediğin kanal giden parada sıkıntı yoktur. O zaman bir sıkıntı varsa Youtube'a giden parada olmalı. Youtube'a giden para da en fazla o kanalların barınmasına yardımcı olur. Ancak Youtube onları kapatmaya çalışıyor. Dolayısıyla belki günah olabilir ama pek büyük olacağını sanmam.

Benim hırsızlık yaparken içimdeki huzur bozulmayabilir, yalan söylerken de içimdeki huzur bozulmayabilir, zina yaparken de içimdeki huzur bozulmayabilir, dedikodu yaparken de içimdeki huzur bozulmayabilir. Bu onların yasak olmadığı anlamına mı gelir?
senin bunlarda vicdanın rahatsa bil ki kovulmuşun dostusundur,ben kötü amellerde olanlar için bir durum yazmadım ama illa o yolda isen Ve aleyküm esselam olsun sana