rover_xp
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 2,231
Bu adamın (proximity gamesin) small sister diye bi oyunu daha varmış 30dkdır ona gülüyorum .d
O oyuna hiç girmeyelim...Bu adamın small sister diye bi oyunu daha varmış 30dkdır ona gülüyorum .d
Buna katılıyorum ama oyun iyi değilse değil. Kendi çapında yaptıysan bunu niye yayınlıyorsun? Bırak kendi çapında kalsın. Forumlarda falan paylaş yada. Adam mükemmel bir hayatta kalma oyunu misalai bir oyun yapmaya çalışıyor kendi başına. Bright memory i düşün. Adam yapmış yapmasına ama oyunun yarısı hazır asset. Bunun gibi oyunlarda hazır asset kullanamazsın yoksa aynen böyle linç yersin. Kullanıyorsan da özenle seçeceksin. Google a tree models 3d yazıp ilk çıkanı kullanmayacaksın. Baktım oyunun atmosferi vs. güzel ama oyun daha bitmemiş. (Oyunu almadım oynayan kişilerin videolarını izledim.) Oyunda hikaye yok. Donma ve üşüme gibi şeyler var ama çok hata var. Yol olmayan yerde benzinlik var. Çok saçma yerde camiler var. Çok saçma yerlerde kulübeler var. @Shiden a katılıyorum atmosfer etkileyici ver karda kışta olduğunuzu hissediyorsunuz ama adı Erzurum olmasa kendinizi Alaska da falan zannedersiniz. Kontoller de inanılmaz tanıdık geldi yüksek ihtimalle onun template i de hazır. Kısacası oyun aslında bu kadar ses getirmesi gereken bir oyun değil. Daha bitmemiş ve 25 TL den satışa sunulmuş. Bence bu parayı hak etmiyor. Sıradan bir beleş oyun havasında.25 TL nin Türkiyede Değeri nedir? Tam olarak bunu anlat Among Us Unity ile yapıldı Steamde fiyatına bak üstelik oyun ücretsiz Mobilde, 25 TL bana kalırsa hiç bir şey.
Erzurum hangi ''Türk'' oyunlarından daha üstün hocam söyler misin? Programlama ve oyun yapmasını bilmeyip oyun eleştiren insanlara 15 saat youtube izleyen ve obez bir kitle olarak göstermeniz üzücü üstelik bir şeyi eleştirmek için onu yapabiliyor olmamız gerekmiyor bilginiz olsun.Oyun hakkında yapılan açıklamalar tutarsız. Oyunu diğer türdeşleriyle karşılaştırırsak kesinlikle çok daha düşük bir seviyede ancak "Türk" yapımı oyunlara baktığımız zaman kesinlikle takdir edilmesi gereken bir oyun. Zaten kıçını 15 saat koltuğuna dayayıp YouTube'dan saçma salak videolar izleyip şakrabanlık yapan insanlar daha "programlama" kavramının ne anlama geldiğini bile bilmiyorlar. Ha evet doğrudur oyun milli değerler üzerinden ilgi çekmeye çalışıyor olabilir ama sırf bu yüzden Türk yapımı diğer oyunlara göre bu kadar üstün olan bir oyuna laf etmek, sallamak kesinlikle doğru değil. Sonuç itibariyle en azından adamlar bir oyun çıkarmış; peki, sen ne yapıyorsun?
oyun yapımcılarının hevesini kırar yakıcı eleştiriler.Yapıcı eleştiriyi bu mesajlardan çıkarabilirdik ama ben size sıralayayım;
Oyunlarınızın kendine has şeyleri olsun, her şeyi hazır satın almayın.
Oyununuza Türk bayrağı ekleyip, oyunuzun kültürüyle alakası olmayan bir bağlama müziği koyup duyguları sömürmeye çalışmayın.
Bize emek verilmemiş oyunla gelmeyin.
Ülkesi için bir halta yaramayıp sadece gençlerin cüzdanına, paralarına bel bağlayan; bir de mevcut olanı böylesine art niyetli bir şekilde eleştiren bir insandan gayet beklenilebilir bir hareket.oyun yapımcılarının hevesini kırar yakıcı eleştiriler.
Bir şey beklentilerin altında kalınca o şeye ölesiye sövmek gibi bir huy var bizim milletimizde. Adamlar ürünlerini nasıl savunuyor, ne kadar kötü de olsa gel destek çık, geliştirilebilir yanlarından bahset, en azından bir katkın dokunur. Ama o kıçını yapıştırır YouTube'dan videolar izleyip, arada bir de ev vlogu çekip kendin gibi hayat yaşayamayan gençlerin ağzının suyunu akıttırırcasına videolar çekersen, kusura bakma senden adam olmaz. Problem burada oyunu eleştirmesi değil, kullandığı tavır ve hareketleri.@Justinianus I The Great, @High Noon,
Cyberpunk 2077, bire bir Batman Arkham Şövalyesi çakması.
Neden buna tepki göstermediniz?
Çünkü onlar yaptı.
Ama bizim Türk kardeşlerimiz yapınca, Metaciritic sitesinde "Ben oyunu yaptım ve ben ensestim" gibi şeyler yazıp, her şeyinizle kin kustunuz.
Belki siz bu kadar abartmadınız. Ama büyük yapımların bile, birbirinin çakması olduğunu da hesaba katmadınız.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu olanlar bize ders oldu. İçerik çıkartabilirsek ileride, bu millet hak etmiyor diye geçebiliriz belki.
Aslında aşırı önemli bir fark var. Kendin para verip yaptırırsan ya da kendin yaparsan asseti oyununa uygun şekilde tasarlarsın. Eğer hazır olanları kullanırsan uzun süre oyununla optimize etmeye uğraşırsın. Bu oyunda yapılan optimizasyon benim gördüğüm kadarıyla ortalama %60 falan. Bazı assetler buglar sebebiyle mapten yok oluyor, bazı şeyler düzgün pozisyon almıyor vs. Bunlar assetlerin o oyun için hazırlanmamasından ve yapımcının üstlerinde çok zaman harcamamasından kaynaklanıyor. Bunların yanında yapımcı birisi oyunu beğenmeyip parasını hak etmediğini düşündüğüne hem dinen hem genel olarak hakaret ediyor. Anlamış değilim.Ha model yapan adam para vermiş, ha satın almış. Bunun arasında bir fark mı var? Ne kadar boş eleştiri yapan insanlar var ya. Yemin ediyorum bunlara bir şeye yapılmaz ya.
Evet katılıyorum. Ama oyuna 250₺ verince eleştirmek istemiyorsun lol.Hayır; dedektiflik modunu ve hikayesini birebir geçirdiler.
Üstelik ODA'yı (Oyunda bir boss) bile, Arkham Şövalyesi yapmışlar.
Ben buna bir şey demedim ki. Eğer kullanırsa oyunu için optimize etmek zorunluluk diyorum. Buglu oyuna kötü demeye kızıyorsunuz sonra yok Türk oyunu bilmem ne diye. Bir de bakıyoruz güzel kullanmış diyorsunuz ama yok olan eşyalar vs. hep oyunun mekaniklerinin optimize çalışmamasından kaynaklı. Gayet de eleştiri yapılır.Hayır. Bir geliştirici, modelleri kendi tasarlamak zorunda değil. Satın alıp, kullanabilir güzelce. Bakıyoruz güzel kullanmış evet. Bunun için eleştiri yapılmaz.
Eee insan psikolojisi. Doğru bir şey olduğunu savunmuyorum.25 TL verdim göm ha ?
Bu durum o şekilde eleştirenlerin sorunu ve onları eleştirmekte haklısınız ama siz de oyun sanki çok güzelmiş gibi gösterdiğinizden pek mantıklı eleştiriyorsunuz gibi gözükmüyor dışarıdan bakınca. Ayrıca etrafında 5 tane ev olmayan bir dağa cami yapmak nedir? Bunun dini kullanmaktan ve Türklerin genel kültürünü kullanıp oyunu aldırmaya yönlendirmekten başka bir amacı yok. İçine bile girilmiyor zaten. Sizce oyundaki o caminin amacı nedir?Kötü, çakma olabilir. Ben kızdığım nokta bu değil.
Bu yönüyle eleştirilmedi de ondan.
Yok assest kullandı, yok Türk kültürü işlendi para kastı. Sanki diğer yapımlar, kendi kültürlerini ortaya koymuyormuş gibi, ya da model satın almıyormuş gibi.
Caminin yanında avcılık yapmak da mı kötü. Gerçekler çarpıtılmadan yerleştiriliyorsa ben bir şey demem açıkçası. Bu oyunda cami gereksiz duruyor sadece.@Alper S, Yanlış anlaşılmasın ama böyle silahlı ya da şavaş oyunlarına, Camii koymak iyi bir şey değil bence. Yani herhangi bir dini bir şey koyulması.
Sonuçta o kadar silah ateş ediliyor veya bombalar patlıyor.
Yani bana gereksiz geliyor size gelmeyebilir tamamen düşünce farkları.Ekli dosyayı görüntüle 144514
Bak burada beş tane ev var mı?
Ama şaka bir yana, kendi kültürümüzden bir şey eklemek istemiştir yani. Ben bu durumu tuhaf karşılamadım.
Örneğin Dancing Line gibi bir oyunda bile Cathedral adlı bölümler var ama ibadet namına bir şey yok. Gelgelelim en sevdiğim bölümler.
Ben oyunu güzel bulmadım hiç tarzım da değil.
Bu durumda beni düşündüren şey oluyor. Mesela Iraq'ta geçen bir savaşın oyunu diyelim. Hiç cami vs koymasınlar mı? Ortamın gerçekçiliği için gerekli şeyler olarak görüyorum ben böyle insanlar için önemli şeyleri.@Alper S, Yok ben ona demedim. Savaş oyunlarına demek istedim.