Bir bardak çayın faydaları

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Sabah, öğlen, akşam düzenli olarak içilen üç bardak çay kalp krizinden, baş ağrısına birçok sorunu ortadan kaldırıyor

ay_rize.jpg

İngiliz Daily Mail gazetesi, yapılan araştırmaları inceleyerek düzenli olarak günde üç bardak çayın kalp krizinden, baş ağrısına birçok sorunu ortadan kaldırdığını açıkladı.
Londra Üniversitesi Eczacılık bölümünden Profesör "Simon Gibbons "Sabah, öğlen ve akşam olmak üzere günde üç bardak çay içilmeli. Çayı, sıcak suyun içinde en az 5 dakika bekletin" dedi.

İşte çayın faydaları:
KALP KRİZİNİ ENGELLİYOR

Hollanda'da 15 yıllık bir araştırmanın sonucunda, çayın içindeki antioksidanların kötü kolesterolü ve kalp krizi riskini azalttığını ortaya çıktı.
SİNDİRİME YARDIMCI

Yeşil çay, sindirim sistemini daha çok çalıştırıyor ve kötü yağların yüzde 30 oranında atılmasını sağlıyor. Zencefil çayı ise mide bulantısına ve akşamdan kalmaya iyi geliyor.
BEYİN TÜMÖRÜ RİSKİNİ AZALTIYOR

Northumbira Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma her gün 100 ml çay içen birinin beyin tümörü riskini yüzde 34 oranında azalttığı açıklandı.
KANSERLE SAVAŞIYOR

Çayın içinde bulunan polyphenoller, kanserli hücrelerin büyümesini durduruyor. Çayda, sebze ve meyvelerden daha çok antioksidan olduğunu belirten Tayvanlı bilim adamları günde bir bardak yeşil çay içmenin akciğer, prostat ve mide kanserine yakalanma riskini azalttığını belirtti. Uzmanlar çayın 70 redeceden daha sıcak içilmemesi için uyarıyor.
EN İYİ AĞRI KESİCİ

Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, düzenli olarak çay içenlerin bağışıklık sisteminin, ortalama bir insandan 5-6 kat daha kuvvetli olduğunu ortaya çıkardı. Çayın içinde bulunan alkylmanin maddesinin bakteri ve parazitlerle savaştığına dikkat çeken bilim adamları, çayın cilt sağlığına da iyi geldiğini bildirdi.
UYKUSUZLUĞA BİREBİR

Yatıştırıcı etkisi olan triptopan amino asidi, çayın içinde yüksek oranda vardır. Bu sayede gerginlik ve uykusuzluk için uzmanlar çay tavsiye ediyor.

kaynak

Reaksiyon puanı
68
fazla tüketildiğinde de faydalarından çok zararı olur:)Her şeyi dengelemk en iyisi.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Eee tabi ki her şeyin fazlası zarar. Adamlar günde üç bardak diyor gidip 15-20 bardak içersen sonuçlarına katlanırsın...

Silence

Dekan
Reaksiyon puanı
49
ben sabah bi başlıyorum taki yatana kadar çaysız bir hayat düşünemiyorum neye yarar bilmeden içiyorum ama çayı seviyorum :)

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Gunde 10 bardak iciyorum rahat.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Benim Gibi Çayçı Olarak Nam Salmış Bir Adam İçin Güzel Bir Haber

Günde 50 Bardağı Deviririm En Az ! Hatta Demlik Sürekli Ocaktadır Desem Abartmam :)

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bende staja başladığımdan beri çay içiyorum :D :D :D

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Staj adama çay içirtiyor :D Bende çok içmiştim stajda. Ama normalde hiç içmem :)

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
çayda içilmeyecek gibi değil ama, insan faydasını bilsede bilmesede içiyor işte. günde ortalama 10-15 bardak içerim.