Emre Özdoğan
SDN
- Reaksiyon puanı
- 3,028
İnternette kıvırcık saç bakımıyla ilgili arama yaptığım zaman sürekli kadınlara yönelik bakım rehberleri görüyorum, bu yüzden tecrübelerimi burada anlatmaya karar verdim. Kadınların saç tipi farklı olsa da onlar için de geçerli bir çözüm.
Kıvırcık saçlı olmam dolayısıyla saç bakımına çok dikkat etmeye çalışıyorum, sürekli farklı şampuanlar ve saç kremlerini denedikten sonra en sonunda pes ettim. Saçlarımdaki doğal yağın korunması için hiçbir kimyasal kullanmamaya başladım. Bu deneyim bir ay sürdü ve aklında bu tarz planları olanların sorularını cevaplayacağım. Keşke deneye başladığımda saçlarımın fotoğrafını çekseydim, bu şekilde farkı görürdük.
Fotoğraf bana ait değil ama saçlarım şuna benziyor:
Kuru ve cansız saçlara sahip olmam benim için hep sorun olmuştur, kullandığım çoğu şampuan saçımı keçe haline getirdi. Pantene gibi memnun olduğum şampuanlar ise saçımı çok kurutuyordu ve beş dakikamı saç kremi sürmekle kullanmakla geçiriyordum. Tüm bu kimyasal işlemleri bir tarafa bırakıp kalıp sabun kullanmaya başladım.
İlk başta sabunu çok fazla sürdüğüm için saçım keçe gibi oldu, iki gün kadar bu şekilde kaldıktan sonra normal haline döndü.
Sonrasında sabunu daha az, daha yaygın şekilde sürmeye başladım. Birkaç dakika saçıma masaj yaparak sabunu dağıttıktan sonra soğuk suyla yıkadım. Saçımı kurulamadan önce saçlarım o kadar ağırlaşmış bir hal aldı ki ağlayacaktım neredeyse Yumuşak havlu yardımıyla kuruladıktan sonra mükemmel hale geldi. Devam eden sabun kullanımları sonrasında saçımdaki bukleler daha belirgin hale geldi. Saçlarım genele göre yavaş uzasa da bir ay içerisinde fark edilir bir sonuç aldım.
Sabunun sağladığı artılar:
Kıvırcık saçlı olmam dolayısıyla saç bakımına çok dikkat etmeye çalışıyorum, sürekli farklı şampuanlar ve saç kremlerini denedikten sonra en sonunda pes ettim. Saçlarımdaki doğal yağın korunması için hiçbir kimyasal kullanmamaya başladım. Bu deneyim bir ay sürdü ve aklında bu tarz planları olanların sorularını cevaplayacağım. Keşke deneye başladığımda saçlarımın fotoğrafını çekseydim, bu şekilde farkı görürdük.
Fotoğraf bana ait değil ama saçlarım şuna benziyor:
Kuru ve cansız saçlara sahip olmam benim için hep sorun olmuştur, kullandığım çoğu şampuan saçımı keçe haline getirdi. Pantene gibi memnun olduğum şampuanlar ise saçımı çok kurutuyordu ve beş dakikamı saç kremi sürmekle kullanmakla geçiriyordum. Tüm bu kimyasal işlemleri bir tarafa bırakıp kalıp sabun kullanmaya başladım.
İlk başta sabunu çok fazla sürdüğüm için saçım keçe gibi oldu, iki gün kadar bu şekilde kaldıktan sonra normal haline döndü.
Sonrasında sabunu daha az, daha yaygın şekilde sürmeye başladım. Birkaç dakika saçıma masaj yaparak sabunu dağıttıktan sonra soğuk suyla yıkadım. Saçımı kurulamadan önce saçlarım o kadar ağırlaşmış bir hal aldı ki ağlayacaktım neredeyse Yumuşak havlu yardımıyla kuruladıktan sonra mükemmel hale geldi. Devam eden sabun kullanımları sonrasında saçımdaki bukleler daha belirgin hale geldi. Saçlarım genele göre yavaş uzasa da bir ay içerisinde fark edilir bir sonuç aldım.
Sabunun sağladığı artılar:
- Gratis'ten 4TL ödeyerek aldığım keçi sütlü sabun bir ay kullanım sonrasında yarısına geldi. Bir kalıp uzun süre gidiyor.
- Vasat market şampuanları ve saç kremleri yaklaşık 30TL, "kaliteli kimyasal" olanlar 100TL iken sabun çok daha ucuz.
- Saça zarar verecek kimyasallar yok, sadece kirini söküp atıyor saçın doğal yağına dokunmuyor. Bu da saçınızı besleyen sıvıyı aynen bırakıyor. Başlarda rahatsız edebilir ama alışırsınız.
- Saçımdaki bukleler daha belirgin, saç rengim daha açık hale geldi.
- Duşta harcadığım zaman yarıya indi, şampuanı sürmek ve birkaç dakika beklemek; ardından saç kremini sürüp yaydıktan sonra birkaç dakika beklemek zaman kaybıydı benim için. Beş dakikada saç bakımını tamamlayabiliyorum artık.
- Buna fayda mı desem zarar mı bilemedim ama şampuan kullandığımda bir hafta saçımı yıkamadığım oldu ve saçımda hiç yara oluşmadı. Ama sabunu üç gün kullanmadığımda saçımda sivilceler oluştu. Bu kabus gibiydi, yastık kılıfımı değiştirmek zorunda kaldım. Sanırım şampuandaki kimyasallar olmadığı için doğal bir sonuç bu.
- Bazen fazla sürebilmek mümkün, katı sabunu ne kadar sürmem gerektiğini hesap edebilmiş değilim.
- Sabunu duşta ıslak halde bırakmayın, bazı tarafları katılaşıyor bazı tarafları nemli kalıyor.
Son düzenleme: