Bir ağ programı arıyorum

black-hawk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben bir program arıyorum olayı size kısaca anlatıyım ben internet alıcam ve komşulara dağıtıcam bu sayede herkez uygun fiyata interneti olacak.Benim aradığım program ağdaki kişileri gösterecek ve dosya paylaşımı yapılabilecek.Bu programda aradığım özelliklerden en önemlisi herkeze farklı hız atayabilek yani birene 10mb herbirine 8 gibi yada eşit hızlar sağlayan bi program arıyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum...:rolleyes:

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Dikkat et bu forumda ttnet var görmesin konuyu :P

Reaksiyon puanı
189
Elinizde manageable switch olmadan bunu bilgisayarlardan bağımsız yapamazsınız. Her bilgisayara kuracağınız bir istemci ile yapılır. Ama kullanıcılardan biri programı kaldırdığı anda direk bandwidth'i serbest kalır. Kaldı ki benim bir bilgisayarım olsa ve başkasından alsam interneti hayatta böyle bir program kurulmasına izin vermezdim. Kısacası o iş yaş :)

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
İnternet kafe programlarından istemiyorsun sanırım. Netsport die bi program vardı araştır bi istersen.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Aslında 100 mbit alıcaksın 5 kişi paylaş :D Bir fiber gelse gerek kalmaz paylaşmaya ama..

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
switcherla olmaz bence.
programla da olmaz
olur ama illa ki aşılacak bir yol bırakır.
ama modemde öyle bir özellik varsa olabilir.

Reaksiyon puanı
189
switcherla olmaz bence.
programla da olmaz
olur ama illa ki aşılacak bir yol bırakır.
ama modemde öyle bir özellik varsa olabilir.

Manageable switch olursa her porta özel bandwidth ayarlanabiliyor. Ya da fazla bir bilgisayar varsa ona firewall dağıtımlarından biri kurulup makine bazlı kısıtlamaya gidilebilir...

sercangüler

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar ben bir program arıyorum olayı size kısaca anlatıyım ben internet alıcam ve komşulara dağıtıcam bu sayede herkez uygun fiyata interneti olacak.Benim aradığım program ağdaki kişileri gösterecek ve dosya paylaşımı yapılabilecek.Bu programda aradığım özelliklerden en önemlisi herkeze farklı hız atayabilek yani birene 10mb herbirine 8 gibi yada eşit hızlar sağlayan bi program arıyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum...:rolleyes:

bunun için ayrı bir programa gerek yok dostum.Modem arayüzünden bağlı olan ip leri görebilirsin eğer 4 kişiden fazla kullanacaksanız değişir tabi :) switch alacaksın o zaman daha sonrası zaten komutlarla gelir dosya paylaşımınıda windowstan direk yapabilirsin zaten

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Torrentten bütün bağlantıyı felç eden bir arkadaşım vardı. Airties modemden onun IP'sini sabitledim ve sadece 2 MBit hız vermiştim. Ama ne kadar çalıştı bilmiyorum. QoS'un amacı bu mudur onu da bilmiyorum. Neyse bir süre sonra arkadaşım ağdan çıktı. :)

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Aynen hesap soran yok ne yapıyorsun diyen yok :D Hızı da gayet yerin de :D Hele Carrefour falansa 20 mbt den aşağı değildir :D :D
Tamamdır hocam :D En yakın carrefouru tespiğt ediyorum :D Neti kapatırrım ozaman :D 6 mbit alacağıma 20 mbit alırım :P :D

black-hawk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar böyle bir program var diye biliyorum modeme bir program yüklenyo galiba ama tam bilmiyorum o yüzden size sordum.Bu programı bulmam lazım yada başka bi yöntem ...

Tavsiylerinizi bekliyorum ilgilenen arkadaşlara çok teşekür ediyorum:yes:

black-hawk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aradığım programlardan birini buldum Bandwidth Controller adlı bu program ile hızı istediğiniz gibi diğer bilgisayarlara dağıtabiliyorsunuz.Şimdi tek bi sorun kaldı ağdakileri görme ve dosya alışverişi...

Tavsiyelerinizi bekliyorum

black-hawk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kablosuz ağ şifresi çözümü çok basit. :D

küçük şehirlerde yaşıyan kardeşleriniz ne yapsın üstat, burda ne Carrefour var ne AVM. :D

Ben kimsenin internetini izinsiz girmiyeceğim ben interneti paylaştırcam ne alakası var bu konuyla:cursing:

Arkadaşlar ağdakileri görme ve dosya alışverişi hakında program tavsiyerinizi bekliyorum ...

Reaksiyon puanı
189
Arkadaşım bana sıfırdan anlatabilrmisin bide diyelimki ben windows xp kullanıyorum diğeri windows 7 kulanıyo diyelim öylede oluyormu ?

Olur tabi neden olmasın. Sonuçta iletişim protokolleri tuttuğu sürece işletim sisteminin önemi yok.

Dosya paylaşımı için bir klasöre sağ tıklayıp paylaşım sekmesinden paylaşım vereceksin o kadar. Vista sonrası için Paylaşım sihirbazı diye bir saçmalık var, onu kapatırsan daha rahat olur. Kapatmak için de klasör seçeneklerinden Paylaşım sihirbazını kullan tik'ini kaldırman yeterli...

black-hawk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Olur tabi neden olmasın. Sonuçta iletişim protokolleri tuttuğu sürece işletim sisteminin önemi yok.

Dosya paylaşımı için bir klasöre sağ tıklayıp paylaşım sekmesinden paylaşım vereceksin o kadar. Vista sonrası için Paylaşım sihirbazı diye bir saçmalık var, onu kapatırsan daha rahat olur. Kapatmak için de klasör seçeneklerinden Paylaşım sihirbazını kullan tik'ini kaldırman yeterli...

Bana olayın başından anlatırsan mesela ilk pc leri nasıl birbirene tanıtıyoruz kablolu/kablosuz olarak anlatırsan çok iyi olur ...

Reaksiyon puanı
189
Bana olayın başından anlatırsan mesela ilk pc leri nasıl birbirene tanıtıyoruz kablolu/kablosuz olarak anlatırsan çok iyi olur ...

Kablolu ya da kablosuz bağlantı arasında bir fark yoktur (iletişim şekli açısından). Bilgisayarları birbirine tanıtmak diye bir olay olmaz. Aynı ağ içerisindeki bilgisayarlar aynı IP havuzundan IP numarası alacakları için zaten birbirlerine erişimleri olur. Bağlantıları kablolu da olsa kablosuz da olsa bu fark etmez.

Paylaşımları verdikten sonra başlattan çalıştır kısmına \\hedefBilgisayarinAdi şeklinde (ki bazen DNS'den dolayı çalışmamazlık olabiliyor bu yöntemde) ya da \\hedefBilgisayarinIPAdresi şeklinde bağlanabilirsin.

Örneğin bağlanacağın karşı bilgisayarın adı deneme olsun IP adresi de 192.168.1.144 olsun. Çalıştıra :

\\deneme

ya da

\\192.168.1.144

yazarak bilgisayarın paylaşıma sunduğu dosyaları görebilirsin.

Tabi bunları görebilmen için yine her bilgisayarın güvenlik duvarı üzerinden erişim izni verilmeli ya da güvenlik duvarlarını kapatmalısın (ki ben izin verilmesinden yanayım)...

Ayrıca karşılıklı dosya transferi olacaksa paylaşım verdiğin yerden Everyone grubuna tam yetki ya da yazma izni vermelisin. Ayrıca dosya transferi için sadece paylaşım izni yetmez bir de NTFS izni de (eğer diskler NTFS formatlı ise) verilmeli. O da paylaşım sekmesinin yanındaki güvenlik sekmesinden ayarlanır...

black-hawk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kablolu ya da kablosuz bağlantı arasında bir fark yoktur (iletişim şekli açısından). Bilgisayarları birbirine tanıtmak diye bir olay olmaz. Aynı ağ içerisindeki bilgisayarlar aynı IP havuzundan IP numarası alacakları için zaten birbirlerine erişimleri olur. Bağlantıları kablolu da olsa kablosuz da olsa bu fark etmez.

Paylaşımları verdikten sonra başlattan çalıştır kısmına \\hedefBilgisayarinAdi şeklinde (ki bazen DNS'den dolayı çalışmamazlık olabiliyor bu yöntemde) ya da \\hedefBilgisayarinIPAdresi şeklinde bağlanabilirsin.

Örneğin bağlanacağın karşı bilgisayarın adı deneme olsun IP adresi de 192.168.1.144 olsun. Çalıştıra :

\\deneme

ya da

\\192.168.1.144

yazarak bilgisayarın paylaşıma sunduğu dosyaları görebilirsin.

Tabi bunları görebilmen için yine her bilgisayarın güvenlik duvarı üzerinden erişim izni verilmeli ya da güvenlik duvarlarını kapatmalısın (ki ben izin verilmesinden yanayım)...

Ayrıca karşılıklı dosya transferi olacaksa paylaşım verdiğin yerden Everyone grubuna tam yetki ya da yazma izni vermelisin. Ayrıca dosya transferi için sadece paylaşım izni yetmez bir de NTFS izni de (eğer diskler NTFS formatlı ise) verilmeli. O da paylaşım sekmesinin yanındaki güvenlik sekmesinden ayarlanır...

Arkadşım verdiğin bilgi için saol bide ağ bağlantılarımdan ev yada küçük işyeri ağı kur şeçeneği ile de olurmu dosya alışverişi ...

Reaksiyon puanı
189
Arkadşım verdiğin bilgi için saol bide ağ bağlantılarımdan ev yada küçük işyeri ağı kur şeçeneği ile de olurmu dosya alışverişi ...

O da işini bir yere kadar görür. Sadece bilgisayarlara ulaşım sırasında parola ekranları ile karşılaşmanı engeller bir bakıma. Bilgisayarlar arası authenticationların sorunsuz olmasını sağlar.

Onun dışında yine elle paylaşımlarını verip bilgisayarlara elle ulaşmalısın. Windows'un ağ kısmından da ağdaki bilgisayarları görebilirsin ama bazen tüm cihazların ismi o listeye gelmiyor. O yüzden en iyisi yine elle çalıştır üzerinden bağlantı kurmak...

garaman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Qos un amacı modeme bağlı olan kullanıcılara yada o modem üzerindn çalışan uygulamalara bağlantı hızı atamaktır. Qos ile bağlantı hızını cözebilir. Dosya paylaşımınıda bilgisayarların çalışma gruplarını ayarlayarak rahatlıkla kullanabilirsin programa ihtiyacın yok.

black-hawk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O da işini bir yere kadar görür. Sadece bilgisayarlara ulaşım sırasında parola ekranları ile karşılaşmanı engeller bir bakıma. Bilgisayarlar arası authenticationların sorunsuz olmasını sağlar.

Onun dışında yine elle paylaşımlarını verip bilgisayarlara elle ulaşmalısın. Windows'un ağ kısmından da ağdaki bilgisayarları görebilirsin ama bazen tüm cihazların ismi o listeye gelmiyor. O yüzden en iyisi yine elle çalıştır üzerinden bağlantı kurmak...

Peki bunaları kapsayan bizi uğraştırmıcak bi program tavsiyen varmı ?