Benim istediğim yerli uygulamaların kullanımının yaygınlaşması.Daha iyisi varken neden o?
Fazla bilgi toplamayan yerli uygulama istiyorsanız "Dedi" var. Açık kaynak olan Signal uygulaması üzerine geliştirilmiş zaten.Topladığı bilgi daha fazlaymış diye biliyorum
Teşekkürler bir bakacağımFazla bilgi toplamayan yerli uygulama istiyorsanız "Dedi" var. Açık kaynak olan Signal uygulaması üzerine geliştirilmiş zaten.
olay o değil olay senin üzerinden para kazanılması yokse zuckerberg sevgilini takmıyorhocam merak etmeyin sevgilinizin konuşmalarınızı,kart bilgilerinizi falan almayacaklar hem napsınlar
Populasyonu çok azFazla bilgi toplamayan yerli uygulama istiyorsanız "Dedi" var. Açık kaynak olan Signal uygulaması üzerine geliştirilmiş zaten.
Evet alamayacaklar satacaklar.hocam merak etmeyin sevgilinizin konuşmalarınızı,kart bilgilerinizi falan almayacaklar hem napsınlar
Şaka mı bunu kim yapmış inşallah şakadır veriler yanlış.En güvensizi BiP ama "Ülkemize katkımız olsun" "Turkcell'e gitsin" diyorsunuz. Ne alemdesiniz ya?
Ekli dosyayı görüntüle 133465
O konuda haklısınız. Mesela "Dedi" uygulamasını yükledim ama rehberimdeki 5-10 kişide "Dedi" vardı. Rehberimde Bip kullanan sayısı ise 100 küsür kişi. WhatsApp'i ise rehberimdeki neredeyse herkes kullanıyor.Populasyonu çok az
Siz galiba yanlış anladınız. Artı olanlar olumsuz.Evet alamayacaklar satacaklar.
Satın alan firmanın elinde bilgileriniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Şaka mı bunu kim yapmış inşallah şakadır veriler yanlış.
Her türlü bip güvensiz ama signalın rehbere erişimi var.En güvensizi BiP ama "Ülkemize katkımız olsun" "Turkcell'e gitsin" diyorsunuz. Ne alemdesiniz ya?
O tablo hatalı.En güvensizi BiP ama "Ülkemize katkımız olsun" "Turkcell'e gitsin" diyorsunuz. Ne alemdesiniz ya?
Evet veriler yanlış işte signalın rehbere erişimi var.Siz galiba yanlış anladınız. Artı olanlar olumsuz.
Signal'in rehbere erişimi zorunlu değil. Az önce denedim.Evet veriler yanlış işte signalın rehbere erişimi var.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Kısaca "HAYIR"
~Use signal
Peki rehberinizde kimlerin Signal kullandığını nasıl alıyorsunuz, rehbere erişim yoksa?Signal'in rehbere erişimi zorunlu değil. Az önce denedim.
Erişim vermediğinde göstermiyor:Peki rehberinizde kimlerin Signal kullandığını nasıl alıyorsunuz? Rehbere erişim yoksa.
Whatsapta uçtan uca şifreleniyordu ama bilgiyi kendileri satıyolardı.
Şöyle dersek daha doğrusu:Erişim vermediğinde göstermiyor:
Ekli dosyayı görüntüle 133467
Ayrıca ses ve fotoğraf / video göndermek için izin verilmesi gerektiğini söylemişsiniz. Bunlar bir dayatma sonucunda verilen izinler değil, bizim kendi istediğimizle verdiğimiz izinler. Ayrıca Signal, WhatsApp ve BiP'in aksine ses ve fotoğraf verilerimizi kullanmıyor.
İnternetten Bip in gizlilik politikasını oku hadi.Hayır, aynı şeylere erişim izni istiyor:
Ekli dosyayı görüntüle 133462
Ekli dosyayı görüntüle 133463
Mesela WhatsApp'in yapmayıp Bip'in yaptığı gizlilik ihlali ne var?İnternetten Bip in gizlilik politikasını oku hadi.
Bahsettiğin bütün bu veriler sunucularda bile tutulmadan imha ediliyor. Kimin kime ne yazdığını, kime yazdığını platform bile bulmuyor. Boşa atıp tutmanıza gerek yok.Şöyle dersek daha doğrusu:
WhatsApp ve Bip rehber ve depolamaya en baştan izin istiyor.
Signal'de ise isteğe bağlı.
AMA her halükarda sonradan da olsa rehber ve depolamaya erişim vermek şart.
Mesela rehbere izin vermedin. O zaöan rehberinde kimlerin o uygulamayı kullandığını göremezsin.
Mesela mikrofona izin vermedin. O zaman ses göndermez veya sesli arama yapamazsın.
Mesela kameraya izin vermedin. O zman uygulama içinde fotoğraf çekemezsin.
Mesela konuma izin vermedin. O zman konum paylaşamzsın. Google Haritalara girip konumu bulup o linki gelip uygulamaya yapıştırıp paylaşmam gerekir.
Mesela depolamaya izin vermedin. O zaman telefon hafızasındaki hiçbir veriyi paylaşmazsı (fotoğraf, video, PDF vs.)
Ben bunlara izin vermem diyorsan o uygulamayı sırf metin şeklindeki mesajlaşma işin kullanabilirsiniz ki o da işinize gelmez.
Bundan çıkan sonuç hepsi aynı şeyin laciverti. Signal kullanın. Açık kaynak kodlu.Mesela WhatsApp'in yapmayıp Bip'in yaptığı gizlilik ihlali ne var?
Ben okudum zaten daha önce Bip'inkini. WhatsApp İngilizce olunca ne yazdığını anlamıyor millet. Ondan dolayı Bip çok şey yapıyor gibi gelmiş olabilir.
Ayrıca ben oraya ekran alıntısı koydum. Erişim izninlerinde fark yok.
Aynen öyle katılıyorum ben de tercihimi o yönde kullandım zaten istediğim kişiler de var miss ?Bundan çıkan sonuç hepsi aynı şeyin laciverti. Signal kullanın. Açık kaynak kodlu.
Gerek yok. Ha WhatsApp'a vermişim, ha BiP'e. Gidip TELEGRAM ve SIGNAL kullanın. Yerli diye peşinden koşup verilerinizi bunlara kaptırmayın.Ve son olarak şunu söylemekte yarar var.BİP KULLANIN.