Bios Sürümünü Güncellemeli miyim?

MertTT9

Asistan
Reaksiyon puanı
101
Öncellikle merhaba;
Benim bir HP 15-bw019nt laptopum var. HP'nin kendi sitesine acaba güncellemesi vb. var mı diye girdim. Ve gördüm ki bir sürü güncellemesi var. Bios güncellemesi de var.
Şu an bilgisayarda Insyde F.23 bios sürümü var, sürüm tarihi 3.04.2018 olarak gözüküyor. (Sistem bilgisinden baktım) Ancak güncellenen bios sürümü F.52.Rev.A
Sizce güncellemeli miyim? Tehlikesi var mıdır? Ne gibi yararları dokunur? Daha önce hiç bios güncellemedim ama kapanmaması gerektiğini biliyorum. (Bataryası en az %50 dolu ve prize takılı halde başlatacağım eğer yaparsam.)
Adım adım anlatırsanız şahane olur. :)
İndireceğim link: HP Dizüstü - 15-bw019nt Yazılım ve Sürücü İndirmeleri | HP® Müşteri Desteği
Şimdiden teşekkür ederim.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,263
Öncellikle merhaba;
Benim bir HP 15-bw019nt laptopum var. HP'nin kendi sitesine acaba güncellemesi vb. var mı diye girdim. Ve gördüm ki bir sürü güncellemesi var. Bios güncellemesi de var.
Şu an bilgisayarda Insyde F.23 bios sürümü var, sürüm tarihi 3.04.2018 olarak gözüküyor. (Sistem bilgisinden baktım) Ancak güncellenen bios sürümü F.52.Rev.A
Sizce güncellemeli miyim? Tehlikesi var mıdır? Ne gibi yararları dokunur? Daha önce hiç bios güncellemedim ama kapanmaması gerektiğini biliyorum. (Bataryası en az %50 dolu ve prize takılı halde başlatacağım eğer yaparsam.)
Adım adım anlatırsanız şahane olur. :)
İndireceğim link: HP Dizüstü - 15-bw019nt Yazılım ve Sürücü İndirmeleri | HP® Müşteri Desteği
Şimdiden teşekkür ederim.
Güncelleyin tabii ki. Sorun çözümleri ve performans geliştirmeleri içerirler.

MertTT9

Asistan
Reaksiyon puanı
101
Güncelleyin tabii ki. Sorun çözümleri ve performans geliştirmeleri içerirler.
Risk almaya değer bir güvenlik ve performans artışı olur mu peki? Aynı zamanda normal bir exe dosyası gibi çift tıklayıp çalıştırıp bitince basitçe yeniden başlatmam mı gerekiyor yoksa başka özel bir işlem gerekiyor mu?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,263
Risk almaya değer bir güvenlik ve performans artışı olur mu peki? Aynı zamanda normal bir exe dosyası gibi çift tıklayıp çalıştırıp bitince basitçe yeniden başlatmam mı gerekiyor yoksa başka özel bir işlem gerekiyor mu?
.exe olarak yapıyor HP.

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Öyle risk gözüyle bakılacak bir şey değil. Eğer güncelleme esnasında kesinti olursa sizin şansınıza tabi o zamanda iyi yaşamışsınız bu zamana kadar derim :D

MertTT9

Asistan
Reaksiyon puanı
101
Öyle risk gözüyle bakılacak bir şey değil. Eğer güncelleme esnasında kesinti olursa sizin şansınıza tabi o zamanda iyi yaşamışsınız bu zamana kadar derim :D
Hala yapmadım işlemi. HP'nin sitesinden araştırıyorum fakat orada bitlocker, antivirüs korumasını devre dışı bırakın vb. şeyler yazıyor? Bunları yapmazsam ölür müyüm? :D

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Hala yapmadım işlemi. HP'nin sitesinden araştırıyorum fakat orada bitlocker, antivirüs korumasını devre dışı bırakın vb. şeyler yazıyor? Bunları yapmazsam ölür müyüm? :D
Antivirüsler 3. parti yazılımların KERNEL moda erişmesini engelliyor, devre dışı bırakmanız yararınıza olur.

MertTT9

Asistan
Reaksiyon puanı
101
Antivirüsler 3. parti yazılımların KERNEL moda erişmesini engelliyor, devre dışı bırakmanız yararınıza olur.
Windows Defender'ı kapatırım o kolay ama bitlocker diye bir seçenek bulamadım aramada da denetim masasında da.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada release notes'da v1909 a uyumluluk getirildi diyor fakat ben şu an 2004'teyim? :D

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Windows Defender'ı kapatırım o kolay ama bitlocker diye bir seçenek bulamadım aramada da denetim masasında da.
Bitlocker sürücü şifrelemesidir, disk manuel olarak seçilir ve şifreleme işlemi yapılır. Eğer yapmadıysanız bu konuya takılmanıza gerek yok, göz atmak için denetim masasına girip "Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\BitLocker Sürücü Şifrelemesi" şu yolu takip edin.

MertTT9

Asistan
Reaksiyon puanı
101
Bitlocker sürücü şifrelemesidir, disk manuel olarak seçilir ve şifreleme işlemi yapılır. Eğer yapmadıysanız bu konuya takılmanıza gerek yok, göz atmak için denetim masasına girip "Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\BitLocker Sürücü Şifrelemesi" şu yolu takip edin.
Komik olan da o zaten öyle bir seçenek yok. :D Neyse peki release notes'da windows sürüm 1909 a uyumluluk getirildi yazıyor ama ben bundan 2 sene önceki bios ile winndows sürüm 2004 kullanıyorum sıkıntı çıkarır mı?

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Komik olan da o zaten öyle bir seçenek yok. :D Neyse peki release notes'da windows sürüm 1909 a uyumluluk getirildi yazıyor ama ben bundan 2 sene önceki bios ile winndows sürüm 2004 kullanıyorum sıkıntı çıkarır mı?
Problem olmaz. Sandığınız kadar riskli bir işlem değil, cihazın kapanmaması yeterli.

Ahmet Emre Toraman

Profesör
Reaksiyon puanı
391
Eğer bilgisayarınızın performansından şikayetçi değilseniz BIOS'u güncellemenize gerek yok. Ancak BIOS güncellemeleri anakartın üstündeki parçaları güncellediğinden gözle görülür bir performans artışı elde edersiniz. Günümüzde BIOS güncellemeleri gayet kolaydır. HP'nin sitesinden kendi bilgisayarınıza özgü olan BIOS yükleme programını indirip çalıştırın. Bu sırada bilgisayarınızın şarjda olduğundan ve elektriklerin kesilmeyeceğinden emin olun. Aksi takdirde anakartınız kullanılamaz hale gelir. Programı çalıştırdıktan sonra bilgisayarınız yeniden başlayacak ve eski BIOS'unuz silinip yeni BIOS yüklenecek. Yeni BIOS yüklendikten sonra bilgisayarınız bir kaç defa yeniden başlayabilir bu normaldir. Son yeniden başlatmadan sonra bilgisayarınız açılacaktır.