BIOS Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan YARD1M
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YARD1M

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba, dün bilgisayarıma format atmak için flaş hazırladım. Normal bir ŞEKİLDE Microsoft'un kendi sitesinden .İos dosyasını indirdim ve Rufus ile flaşa attım. BIOS ekranına girince Boot ayarlarından USB Flaş Belleğin önceliğini üste çıkardın ve kaydedip çıktım. Bu aşamada yanlış yaptığım herhangi bir şey var mı biliyorum fakat bilgisayar kendini tekrar başlatıyor ve istediğim ekranı göremiyorum. Yaklaşık beş altı defa denedim fakat olmadı. Şimdi de BIOStan çıkınca siyak ekran üzerinde bazı renkli noktalar oluşuyor. Tekrar BIOS menüsüne girebiliyorum. Amacım tekrar bilgisayara format atmak ve ayrılmış olan 500 gblık alanı birleştirmek. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Yaptığım işlemlerle flaşımın görselini bırakıyorım. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• 20210103_055941.jpg
    20210103_055941.jpg
    56.8 KB · Görüntüleme: 163
  • 20210103_055215.jpg
    20210103_055215.jpg
    100.7 KB · Görüntüleme: 161
  • 20210103_055919.jpg
    20210103_055919.jpg
    52.6 KB · Görüntüleme: 151
  • 20210103_055929.jpg
    20210103_055929.jpg
    69.2 KB · Görüntüleme: 163

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,431
Merhaba, dün bilgisayarıma format atmak için flaş hazırladım. Normal bir ŞEKİLDE Microsoft'un kendi sitesinden .İos dosyasını indirdim ve Rufus ile flaşa attım. BIOS ekranına girince Boot ayarlarından USB Flaş Belleğin önceliğini üste çıkardın ve kaydedip çıktım. Bu aşamada yanlış yaptığım herhangi bir şey var mı biliyorum fakat bilgisayar kendini tekrar başlatıyor ve istediğim ekranı göremiyorum. Yaklaşık beş altı defa denedim fakat olmadı. Şimdi de BIOStan çıkınca siyak ekran üzerinde bazı renkli noktalar oluşuyor. Tekrar BIOS menüsüne girebiliyorum. Amacım tekrar bilgisayara format atmak ve ayrılmış olan 500 gblık alanı birleştirmek. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Yaptığım işlemlerle flaşımın görselini bırakıyorım. Şimdiden teşekkür ederim.
Ekran kartınızda sıkıntı var gibi gözüküyor,yerinden oynamış olabilir.Düzgünce takmayı deneyin.

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Bir de boot ekranından deneyin onun kısayolu ise esc tuşudur.

YARD1M

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bilgisayarınız açılırken esc ye basın f2 bios u açar. Esc ye seri basın isterseniz doğru zamanı tutturmak zordur.
F1 System Information--- F2 System Diagnostics - - - F9 Boot Device Options - - - F10 BIOS Setup - - - F11 System Recovery seçeneği çıktı

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,431
Ekran kartınız anakarta tam oturmamış veya hasar almış olabilir,ekran kartını kontrol ediniz.

YARD1M

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,431
Bilgisayarı normal açıp kullanabiliyorum. Bir sıkıntı olmuyor ancak dediğiniz ekranda o siyah noktalı hale geliyor. Acaba flaş ile ilgili bir sorun olabilir mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Nasıl kontrol edebilirim?
Bilgisayarınızın içini açmanız gerekecektir,flashta bir sorun olduğunu sanmıyorum.

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Bilgisayarı normal açıp kullanabiliyorum. Bir sıkıntı olmuyor ancak dediğiniz ekranda o siyah noktalı hale geliyor. Acaba flaş ile ilgili bir sorun olabilir mi?
O da olabilir tabiki isterseniz farklı bir USB den deneyin ya da ISO dosyasını yeniden yükleyin.

YARD1M

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
O da olabilir tabiki isterseniz farklı bir USB den deneyin ya da ISO dosyasını yeniden yükleyin.
Microsoft kendi sitesinden yükledim ve mobil erişim kullandığım için bir daha indirmem. Zaten bir defa daha indirmiştim fakat bu sefer flaşı görmüyordu. Farklı bir flaşla tekrar deneyeceğim. Flaşta başka dosyalar olsa sıkıntı olu mu? Bir de bilgisayarıma ssd ve ram yükseltmesi yapsam hız bariz bir şekilde artar mı?

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Microsoft kendi sitesinden yükledim ve mobil erişim kullandığım için bir daha indirmem. Zaten bir defa daha indirmiştim fakat bu sefer flaşı görmüyordu. Farklı bir flaşla tekrar deneyeceğim. Flaşta başka dosyalar olsa sıkıntı olu mu? Bir de bilgisayarıma ssd ve ram yükseltmesi yapsam hız bariz bir şekilde artar mı?
SSD ile baya bir hız artar ama ram konusu ram in büyüklüğüne bağlı. Örneğin 2 GB ram li bir bilgisayara 16 takarsanız bariz bir artış olacaktır ama 4 GB takarsanız pek fark edilmez (temsili olarak söylüyorum bu çoğu etkene bağlı olarak değişir işlemci bilgisayar hızı için daha önemli bir değişkendir.)Ram kafasının dediği gibi ekran kartında sorun olabilir açıkçası ben ekran kartları konusunda profesyonel biri değilim. Isoyu rufus üzerinden yazdırdığınizda içindeki herşey silinir. Flaşla da deneyin ekran kartını da kontrol edin derim.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,431
SSD ile baya bir hız artar ama ram konusu ram in büyüklüğüne bağlı. Örneğin 2 GB ram li bir bilgisayara 16 takarsanız bariz bir artış olacaktır ama 4 GB takarsanız pek fark edilmez (temsili olarak söylüyorum bu çoğu etkene bağlı olarak değişir işlemci bilgisayar hızı için daha önemli bir değişkendir.)Ram kafasının dediği gibi ekran kartında sorun olabilir açıkçası ben ekran kartları konusunda profesyonel biri değilim. Isoyu rufus üzerinden yazdırdığınizda içindeki herşey silinir. Flaşla da deneyin ekran kartını da kontrol edin derim.
Aslında USB bölme işlemini yaparsa içindeki dosyalar silinmez,geri kalan diğer dediklerinize katılıyorum.

MUĞLALIM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Dostlar bilgisayarda mavi ekranda kaliyor suanda iso dosyasi ile yeni kurulum gerçekleştirmek gerekiyormus iso dosyasini yazdıracam fakat biosun uefi oldunu çözmedim hangi seçeneğini seçecem bulamadım mbr mi gbt mi

YARD1M

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
SanDisk Ultra 3.0 32 gb flaşa Rufus ile kurdum fakat gene ilk attığım fotoğraflardaki siyah ekranı veriyor. Ekran kartıyla ilgili demiştiniz, içini açtıktan sonra sıkıntılı olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Sistemin Cpu-z üzerinden bilgilerini paylaşıyorum. 256 gblık bir ssd ile en az 4 gb ram takmak istiyorum. Bilgisayarda kodlama dili öğrenmek istiyorum fakat istediğim programlar 64 bit destekliyor. Yardımcı olabilir misiniz
20210103_140850-min-min.jpg
20210103_140913-min-min.jpg

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
SanDisk Ultra 3.0 32 gb flaşa Rufus ile kurdum fakat gene ilk attığım fotoğraflardaki siyah ekranı veriyor. Ekran kartıyla ilgili demiştiniz, içini açtıktan sonra sıkıntılı olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Sistemin Cpu-z üzerinden bilgilerini paylaşıyorum. 256 gblık bir ssd ile en az 4 gb ram takmak istiyorum. Bilgisayarda kodlama dili öğrenmek istiyorum fakat istediğim programlar 64 bit destekliyor. Yardımcı olabilir misiniz Ekli dosyayı görüntüle 131992Ekli dosyayı görüntüle 131993
Ekran kartı yerinden çıkmış olabilir çok ciddi birşeyse görünüşünden anlarsınız zaten.

YARD1M

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ekran kartı yerinden çıkmış olabilir çok ciddi birşeyse görünüşünden anlarsınız zaten.
İlginiz için çok teşekkür ederim, sorunu buldum. Rufus ile atarken farklı bir ayar yapmam gerekiyormuş. Bir de benim bilgisayarım 2 gb rami var. İkinci slota 2 gb ram daha taksam veya iki tane 4 gb ram taksam sıkıntı olur mu? Ram uyuşmazlığı gibi bir olay söz konusu olur mu?

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
İlginiz için çok teşekkür ederim, sorunu buldum. Rufus ile atarken farklı bir ayar yapmam gerekiyormuş. Bir de benim bilgisayarım 2 gb rami var. İkinci slota 2 gb ram daha taksam veya iki tane 4 gb ram taksam sıkıntı olur mu? Ram uyuşmazlığı gibi bir olay söz konusu olur mu?
O konuda bir bilgim yok maalesef Ama iki ram in de boyutunun aynı olması gerektiğini düşünüyorum.