BIOS Sorunu Acil Yardım

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Merhaba arkadaşlar, konuyu doğru yeremi açıyorum bimiyorum ama acil yardımınıza ihtiyacım var.

Bugün bilgisayarı açtım.Mavi bir ekran çıkıyor.

Ekranın üst orta bölümünde; GIGABYTE - UEFI DualBIOS yazıyor.

Ekranın tam ortasında bir kutu var.Tam olarak şöyle yazıyor.

Please select boot device.

2 seçenek var SATA PM ve SATA SM diye başlıyor.

3. seçenekte enter setup yazıyor.

Altındaa ENTER to boot device ESC to boot using defaults.

Klavye veya mouse şık seçmek için işlemiyor kesinlikle.

Ne demektir bu sorun ve napmalıyım yardım ederseniz çok sevinirim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yardım rica ediyorum, konu hakkında fikir vercek arkadaş varmı :(

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Yön tuşları ile sata pm veya sm yi seçin muhtemel açılacaktır.

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Deniyorum dediğinizi ama ne klavye işliyor nede mouse işliyor.

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
donanımlarımı cıkardım sonra denedım dedıgınızı oldu, ama tekrar reset attım yıne aynı cıkıyor yıne gırıs yaptım, bu sürekli karşıma çıkarmı böyle,bunu kapatmanın bir yolu yokmudur slzce?

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
klavye ve mouse bağlantısı USB mi ? ki eğer USB bağlantısı ise bağlantıdan dolayı görmeme problemi yaşayabilirsiniz.

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Usb girişli evet, sorun çözüldü ama bilgisayarı her kapatıp açışımda tekrar soruyor, bunu nasıl düzeltebilirim acaba?

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Dediğinizi yapmak istiyorum f2 ile giriyorum menüye ama çok seçenek var HDD göremiyorum arıyorum hala :(
f2 ile girdiğiniz bios ayarlarında usb klavye seçeneği vardır. o seçeneği aktif edince klavye sistem boot edilmeden de kullanılabilir. yani seçenek sunduğunda seçebilirsin.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Dediğinizi yapmak istiyorum f2 ile giriyorum menüye ama çok seçenek var HDD göremiyorum arıyorum hala :(

Şuna benzer bir menü olması lazım.

w2g1v.png

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Yalnız ben seçme sorununu çözdüm klavye ve mouse işliyor artık, ama reset atınca veya kapayıp açınca tekrar aynı seçenekler geliyor. Bu seçenek işlemini nasıl kaldırabilirim onu soruyorum sizlere ben.

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Yok çözemiyorum bilgisayarı kapayıp açınca aynı tablodan seçim yapmam gerekiyor.

Bunun düzelme yolu format olabilirmi?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Yok çözemiyorum bilgisayarı kapayıp açınca aynı tablodan seçim yapmam gerekiyor. Bunun düzelme yolu format olabilirmi?
Bilgisayarnız HDD yi görmediği gibi önyükleme'yi de yanlış yapıyor. Öncelikle biostan HDD yi gösterdiğinizden emin olun, Biosa girip, boot kısmından 2nd device boot, arkadaşın gösterdiği resimde ki yerden hdd'nizi gösterecek şekil de ayarlayın, daha sonra F10 tuşuna basarak, yes deyin, bios da yapmış olduğunuz değişiklik kaydedilmiş olacak. Bilgisayarınızın önyüklemeyi doğru yapmamasının nedeni, hardiskiniz de windows ile ilgili önemli bilgilerin silinmiş olmasından kaynaklanıyor, bunun içinde format atmanıza gerek yok, Önyükleme ile bu sorunu çözebilirsiniz. Biosa giriş yaptıktan sonra boot kısmına gelin, 1st boot device yi cd rom olarak değiştirip, birkaç satır önce yazdığım şekil de kaydedip, bilgisayarı yeniden başlatın, bunu yapmadan önce şu an ki işletim sisteminizin kurulu cd'sini cd roma takın. bilgisayar yeniden başladığında ön yükleme için sizden herhangi bir tuşa basmanızı isteyecek, önyükleme silinen dosyları geri yükleyecektir..

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Birkaç deneme yaptım sonrasında boşveeeer dedim idare ederim diye düşündüm 3 gün sonra kendi kendine düzeldi sorun :D
Çok sağolun arkadaşlar.

Djtufan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam Sorunumu Sanırım Tam Olarak Bulamadım Forumlarda Da yeniyim. amd athlon ii x4 740 64 bit işletim sistemi anakart cd sini okuyamıyor. sorun nedir lütfen yardım...:(