BİOS Resetleme

QUAJUR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Biosdan yaptığım bir ayar yüzünden ekrana ne açılışta ne windows açılınca ekran geliyor Laptop un içini açarak sıfırlamak istedim bios pili gömülüydü nasıl sıfırlayabilirim

Laptop: Asus X555LD

Crouse

Asistan
Reaksiyon puanı
110
Bios'ta defult setting diye bir yer olması lazım varsa bas ona çık biostan. (Benim biosta öyle, belki sende de vardır. Kullandığın PC'yi hiç kullanmadığım için kesin birşey söyleyemem.) Ayrıca görüntü sorunun biostan kaynaklandığını şahsen düşünümüyorum ama yinede dene sen. :)

QUAJUR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bios'ta defult setting diye bir yer olması lazım varsa bas ona çık biostan. (Benim biosta öyle, belki sende de vardır. Kullandığın PC'yi hiç kullanmadığım için kesin birşey söyleyemem.) Ayrıca görüntü sorunun biostan kaynaklandığını şahsen düşünümüyorum ama yinede dene sen. :)
Windows açılmıyordu flash bulamamıştım sabredemeyip biosu kurcaladım dediğiniz ayar yüzünden böyle oldu Laptop un ekranı yok monitör kullanıyorum ayara tıklar tıklamaz reset attı monitörde sinyal yok yazıyordu .

sabri28can

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
Jumper ile sıfırlamayı deneyebilirsin.

sabri28can

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
Asus X555LD modelinde pek video bulamadım fotoğraf atsam yardımcı olabilirmisiniz
Eğer bilgisayarınız buysa bios piliniz anakartın hemen altında bulunuyor.

Onun haricinde Jumper ile sıfırlamak için anakart üzerinde "ccmos" yada "clear cmos" adında 2li yada 3lü bir pin olması lazım pinin üzerinde bulunan Jumperi bir yan pine takacaksın veya üzerinde Jumper yoksa tornavida ucu gibi iletken bir şeyle iki pin arasında iletim sağlaman gerekiyor.

QUAJUR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hayır değil bios pili gömülü diye biliyorum. Jumper bumu buysa nasıl bir işlem yapmalıyım yapıncada bilgisayar ne gibi tepki vermelidir

sabri28can

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
Attığınız resimden bir şey anlamadım. Örnek olarak şu resmi bırakayım size.

18103422-computer-motherboard-circuit-jumper-bios-config-in-the-center.jpg

QUAJUR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Attığınız resimden bir şey anlamadım. Örnek olarak şu resmi bırakayım size.

18103422-computer-motherboard-circuit-jumper-bios-config-in-the-center.jpg
Jumper olmama ihtimali varmı dün ana kartı vb söküp iyicene bakındım böyle bir şeye raslamadım veya laptoplarda değişikmidir

sabri28can

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
Evet var. Bazı anakartlarda bios sıfırlamak için minik bir tuş vardır, bazılarında ise resimdeki gibi bir jumper, kimi anakartlarda ise bunlardan hiçbiri yoktur. Tek seçeneğiniz bios pilini sökmektir.

Bios piline gömülü demeniz tuhaf geldi. Resmini atabilirmisiniz?

QUAJUR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Evet var. Bazı anakartlarda bios sıfırlamak için minik bir tuş vardır, bazılarında ise resimdeki gibi bir jumper, kimi anakartlarda ise bunlardan hiçbiri yoktur. Tek seçeneğiniz bios pilini sökmektir.

Bios piline gömülü demeniz tuhaf geldi. Resmini atabilirmisiniz?
Gömülü derken anakartta burda bios pili yok felan diye değil içini açıcam her yerini fotoğraf alıp atarım müsait olduğunuz bir zaman inceleyebilirmisiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnternetten öğrendiğim kadarıyla fan olan resmin ordaki dikdörtgen çip bios çipiymiş istediğiniz yeri daha detaylı atabilirim

Son düzenleme:

ecihan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pili sök anakart üzerindeki bir kaç saat bekle ardından tekrar bağla