BIOS için program yapmak

nobody946

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar nasıl oluyor acaba? BIOS için nasıl bootable program hazırlayabiliriz?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Şahsen soruyu tam anlayamadım. Belki ne yapmak istediğini veya düşündüğünü daha detaylı olarak tarif etmelisin.

nobody946

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Hmm, bootable programı nasıl açıklayabilirim bilmiyorum.
söyle diyelim: bilgisayarı cd'den başlattığımda direk cd'den çalışacak işletim sisteminden bağımsız program.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Linux Live şeysini bir araştır bakalım. Sanırım aradığın şey o.

kaptann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hazırlayacağın program öncelikle "ms dos" üzerinde çalışmalı. bunu yapabilecek misin? kısacası işletim sistemi yazacaksın.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

mesela pardus, ubuntu vb.işletim sistemleri var. bunlar linux tabanlı işletim sistemleri. linux işletim sistemini kendine göre düzenleyebilirsin. tubitak büyük bir şirket kendi hazırladığı işletim sistemi olan pardus linux tabanlı. tek başın işletim sistemi yazman yıllar alır. bu ekip ile yapılacaj iş. sen işletim sistemini yaz, portable yapmak sonraki iş.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
CD'den çalışan programlar işletim sistemsiz çalışmıyorlar. Bu tür CD veya DVD'lerde FreeDos veya DRDos işletim sistemlerinin veya bir minimal Linux işletim sisteminin bir CD'den çalışan türevi birlikte kurulu geliyor ve programları CD'de kurulu olan sistem çalıştırıyor. FreeDos'u İnternetten çalışan CD veya kurulabilir bir sistem olarak, tam sürüm veya sadece (programsız) Dos sistemi olarak indirebilirsin. Adı üstünde "Free" yani tamamen ücretsiz olarak kullanabilirisin. Nasıl eklemeler yapabileceğini kendin araştırmalısın. Dos sistemlerde sadece 16 bit'lik programlar kullanabilirsin. Linux'ta 32 bit'lik programlarda mümkün. Linux için CD'den çalışan tam sürüm bir örnek, "Puppy Linux". Geliştiriciler için ayrı bir sürümü var.

nobody946

Doçent
Reaksiyon puanı
2
hepinize cevaplarınız için teşekkürler tek tek deneyeceğim hepsini.