bios hatası

Reaksiyon puanı
23
sa beyler benim eski bir pc var 2011 model. Harddisk i bozuk olduğu için açılışta bios hata ekranında kalıyodu ve harddisk in bozuk olduğunu söyleyen hata mesajı veriyodu. Pazartesi günü yeni harddisk aldım ve hata mesajından kurtuldum. Bu sabah yine bir hata mesajı verdi ve sys fan error diyor yani sistem fanı hatası diyo ama fan çalışıyor. Fanı yağlasam düzelirmi yoksa direk yenisini mi almalıyım? Yoksa geçici bir hata mı bilen varsa cevap yazabilir mi şimdiden teşekkürler
27153285_1283129265120786_1099622818_n.jpg

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
sa beyler benim eski bir pc var 2011 model. Harddisk i bozuk olduğu için açılışta bios hata ekranında kalıyodu ve harddisk in bozuk olduğunu söyleyen hata mesajı veriyodu. Pazartesi günü yeni harddisk aldım ve hata mesajından kurtuldum. Bu sabah yine bir hata mesajı verdi ve sys fan error diyor yani sistem fanı hatası diyo ama fan çalışıyor. Fanı yağlasam düzelirmi yoksa direk yenisini mi almalıyım? Yoksa geçici bir hata mı bilen varsa cevap yazabilir mi şimdiden teşekkürlerEkli dosyayı görüntüle 33634
HDD yi değiştirme esnasında fan kablosunu çıkardınızmı? Fanınız eğer 3 pinli ise 3 pinlik girişe 4 pinli ise 4 pinlik girişe takmayı deneyin.
Bu yazılımsal değil donanımsal bir arızadır.

Reaksiyon puanı
23
hayır pc yi aldığımdan beri aynı duruyo fan

---- Mesajlar birleştirildi ----

hdd yi takarken ram leri söktüm

fan bozulmuş olabilir mi şu anda dönüyo ama

HDD yi değiştirme esnasında fan kablosunu çıkardınızmı? Fanınız eğer 3 pinli ise 3 pinlik girişe 4 pinli ise 4 pinlik girişe takmayı deneyin.
Bu yazılımsal değil donanımsal bir arızadır.
güç kaynağı ilk açılışta traktör gibi çalışıyor 5 dk civarı sonra sessizleşiyor acaba bu hatayı alamamın sebebi de güç kaynağı olabilir mi (bide bu hata sadece dün 1 kez geldi birdaha gelmedi)

http://www.pcnet.com.tr/forum/threads/292647-Guc-Kaynagi-Cok-Ses-Cikariyor
burdada aynı sorunu yaşayan birisi varmış bununla ilgili olabilir mi

Son düzenleme: