Bios Güncellemesinden Sonra Oyunlarda Sadece CPU Kullanımı

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66
Merhabalar. Geçtiğimiz haftalarda BIOS güncellemesi yaptım ve bazı sorunlardan dolayı Default yapmak zorunda kaldım. Sonrasında hiçbir ayar yapmadım BIOS'dan. Farkettim ki oyunlarda aşırı ısınma oluyor CPU'da. Sonrasında görev yöneticisinden baktığımda oyunlarda GPU değil de CPU kullandığını farkettim ve aygıt yöneticisinde de sadece ekran kartı gözüküyor. Bu belayı nasıl düzeltebilirim lütfen yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

• 111.png
    111.png
    21.8 KB · Görüntüleme: 207

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66
Asus'un kendi anlaşmalı olduğu SMS Infocomm servisine kendi ellerimle teslim ettim fakat yorumlarını okuduğumda baya kötülemişler. Ek olarak işimi garantiye almak adına A4 kağıdının tamamına detaylıca sorunlarımı yazdım. Ve bugün asusu aradığımda bana dedi ki işlemciniz çok yeni(i7 8700) olduğundan dolayı siz kendiniz eski sürüme bile yükleseniz yine işlemcinizi görmeyecektir. Sebebi ise bios update'in eski nesi bir işlemci ile güncellenmesi gerekiyor. Bu sizce doğru mu yoksa laf olsun diye mi eski işlemci ile güncellemeniz gerekiyor dedi? Ben pek anlayamadım, doğruluğu nedir?