Bill Gates Linux Kullanırsa Ne Olur?

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
bill-gates-linux.jpg

Internet’te çok tartışılır.
Windows mu daha iyi, Mac mi yoksa İşletim Sistemi dünyasının asi çocuğu Linux Mu?
Dünya’da her ne kadar Windows kullanıcılarının sayısı hatırı sayılır bir şekilde fazla olsa da Mac ve Linux kullanıcı sayısını her geçen gün arttırmaktadır.
Mac BSD temelli (Unix) bir sistem, Linux ise her ne kadar bazı Unix komutlarını kullansada kendi çekirdeğine sahip. Bu iki sistem Virüsler konusunda oldukça güvenli..Mac ve Linux sistemleri için yazılmış virüs sayısı yok denecek kadar az..Dolayısı ile bu sistemleri kullananlar, bilgisayarlarını daha güvenli ve keyifli bir şekilde kullanııyorlar.
Peki Dünya’nın geri kalan büyük çoğunluğu ne yapıyor?
Windows kullanıcıları tabi ki bu sorunun cevabını iyi biliyorlar. Microsoft firmasının meşhur sahibi Bill Gates’ in Linux yüklü bir makine önündeki (belki de montajdır bilemiyorum) resmi Internet’te sık sık karşımıza çıkıyor..
Acaba Microsoft’un patronu Bill Gates, Linux kullanırsa ne olur?
Bu sorunun cevabını aşağıdaki şekilde cevaplayabiliriz..

1-) Virüslerden ve virüs kapma endişesinden kurtulmuş olur.

2-) Spyware, Malware, Trojan gibi zararlı yazılımlardan etkilenmemiş olur.

3-) Bilgisayarına zırt pırt format atmaktan kurtulur.

4-) Sistem kurulduktan sonra yavaşlayan Windows’ lard daki gibi ikide bir disk birleştirme işlemleri yapmaz.

5-) USB Bellekleri bilgisayarına güvenle takabilir. Bu belleklerde autorun.inf virüsleri olsa bile bunlardan etkilenmeyeceğini bilir.

6-) Vista kullanıp ta kağnıya dönen bilgisayarına karşıi linux’un bilgisayarında daha hızlı çalıştığını görebilir.

7-) İşletim sistemine ve sisteme kurulan diğer programlara para ödemez. Bunlara ödeyeceği paralar ile yazıcı, tarayıcı, modem, v.b ek donanımları bedavaya getirebilir.
Windows XP veya Vista’ nın tek düze masa üstüne mahkum olmaz, KDE, GNOME, XFCE, v.b gibi farklı masaüstlerini kullanabilir, eskimiş Windows özellikleri yerine, linux’un bir çok özelliğini keşfedebilir, bunun tadına ve keyfine varabilir.

9-) Linux çekirdeği veya kullandığı diğer programlar ile ilgili güncelleştirmeleri otomatik olarak yükleyebilir. Ürün Etkinleştirme, Ürün Orjinallik kodu gibi saçmalıklarla uğraşmaz.

10-) Korsan yazılım kullanan kişiler gibi her an yakalanma endişesi taşımadan, bilgisayarını ve işetim sistemini özgürce kullanır.

11-) Linux’un yüzlerce donanım sorunsuzca tanıyıp kullanması ve herhangi bir ek işlem yapmayıp bilgisayarının keyfini sürmesine şaşırır, hayret eder. Windows’un bu konudaki becerriksizliğine, gerekli donanım sürücüleri kurulmadan bir çok donanımı kullanamadığına şahit olur. “İyiki linux varmış diye şükreder”.

12-) İşletim sistemi ile ilgili anında yardımı, kullanıcı forumlarından, gezegenlerinden ve Wiki sayfalarından hızlı bir şekilde alabilir.

Bu örnekleri daha çoğaltabiliriz. Sizde Linux kullanmak istemezmisiniz? :mrgreen:

Niye bekliyorsunuz o halde buyrun.. :biggrin:

Alıntı

murat250

Doçent
Reaksiyon puanı
7
En azından test için kullanıyordur heralde.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Bana biraz ayak yapıyormuş gibi geldi :D

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Bill Gates Linux kullanırsa; virüs, malware ve trojandan kurtulmanın yanı sıra sahibi olduğu milyar dolarlık servetten de kurtulur. O yüzden kullanmaz, kullansa da çaktırmaz. :)

Reaksiyon puanı
68
başka bir konuda da belirtmiştim:)

linux dağıtımları hoşuma gidiyor ama ben kullandığım işletim sistemi üzrinde çalıştırdığım yazılaımlara daha çok önem veririm. işletim sistemi benim için o kadar öönemli değil:P

arada ubuntu kurup 3-4 ay kullanıp kaldırıyorum:)

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
lise 1 e giden cocugun yaptıgı bı montaj :D sadece resım inanmayan dikkatli baksın :D he gelelim bill'e.zamanında yaptıgı gibi (apple dan bahsedıyorum lınux degıl) sıstemın + lerının alarak bır sonrakı winos'a ekler.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Bu da yeter :D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Windows gelişir, belki zamanla Windows'un resmi bir Linux dağıtımı çıkar. Bilirsiniz, Linux sadece bir çekirdek.

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bence bu adam linux sistemini bizden iyi biliyordur:tt2: Nede olsa kodlar açık değiştirip değiştirip kullan :clap: Yanlış hatırlamıyorsam büyük bir şirket open office si az değiştirip para ile saıyordu :lol:

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Bill Gates

adam dünyada doğru dürüst çoğu kişi bilgisayar kelimesinin anlamını bilmezken Karın Tokluğuna o zamanın dev bilgisayarlarına sahip şirketlerde çalışıyordu...

Adam gündüz Şirketin işlerini yapıyor... sabaha kadar da kendini geliştirmek için kod yazıyordu... çoğu zaman 1 saatlik uykuyla idare ediyordu... Ve para almıyordu... sadece kalacak yer ve yiyecek yemek...

Adam böyle 7 yıl boyunca 3 büyük şirketin işlerini yaptı...

Ne karşılığında?

Bedava bilgisayar kullanabilmek karşılığında...

7 yıl sonunda sürekli programlama yaparak 10 000 saatin üzerinde kod yazdı...

Ve Adam Hardwardı Terk ettiğinde dünyada geldiği seviyede 50 tane adam yoktu!

Yani Üniversitede hocalarının ona öğretebileceği bir şey kalmamıştı...

Linuxun Unix in Ne olduğunu en iyi o bilir...

Adam bizim klasik PATRONLAR gibi cahil PARA BABALARINDAN değil...

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
konu biraz geyik olmuş yine de yukarıdaki maddelere bakıldığında genel fikrim şudur.

çoğu madde güvenlik, virüs düzeltme falan diye ilerliyor. anlayacağınız; bu gün linux'un da piyasa kullanım oranı %90 larda olsa ona da virüs yazarlar. adam salak mı boşuna uğraşsın virüs yazmaya trojan yazmaya. onu yazan da para kazanmak için yazıyor. konu zahmet edilip paylaşılmış ellerinize sağlık ama. bu popüler dünya geyiklerinin en babasıdır. lakin bill gates bunu hiç iplemez.

superquantum

Asistan
Reaksiyon puanı
3
kullanması zordur, her an çökebilir. basit bir driveri kurmak için damdan zıplamadığınız kalır. sonra da lnx niye yaygınlaşmıyor diye bas bas bağrılır...

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
yok yok o kadar değil. baya ilerledi özellikle bazı dağıtımlar. kullanması da artık zor değil sadece alışkanlık isteyen bişey. ben konunun fuzuliliğine karşıyım. yoksa linux'la alıp veremediğim yok. hatta kullanırım ara ara.

superquantum

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ha birde lnx cuyum iyi bilgisayar bilyorum havası da üstüne... evet lnx geyikten ibaret şu anda. yaşısın chorme.

whiskers

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Bu Linux bütün oyunları destekliyormu?

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Bu Linux bütün oyunları destekliyormu?

Ne bütün oyunları?

hangi oyunu destekliyor ki :D

Çok uzmanları İşte Pes Oynadım Fifa oynadım falan filan diyor da normal bir bilgisayar kullanıcısının daha oyun oynayabildiğine rastlanamamış :P :D

lacivert88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
oyun oynayacaksan git windows kur linuxla uğraşma. wine gibi emülatörlerle bir çok oyunu oynaybiliyorsun ama pek verimli olduğunu düşünmüyorum.

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ha birde lnx cuyum iyi bilgisayar bilyorum havası da üstüne... evet lnx geyikten ibaret şu anda. yaşısın chorme.

chorme ne ya ?
Bizde şimdilik geyik evet ama eğer bizdede telif hakları çok sıkı korunsaydı o zaman görürüm ben bizim milleti :D
Linux ta zor olan bişey yoktur ayrıca .Bence o kişinin kendi beceriksizliğidir yada işbilmezliğinden kaynaklanır :D

ea-GTR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bill-gates-linux.jpg

Internet’te çok tartışılır.
Windows mu daha iyi, Mac mi yoksa İşletim Sistemi dünyasının asi çocuğu Linux Mu?
Dünya’da her ne kadar Windows kullanıcılarının sayısı hatırı sayılır bir şekilde fazla olsa da Mac ve Linux kullanıcı sayısını her geçen gün arttırmaktadır.
Mac BSD temelli (Unix) bir sistem, Linux ise her ne kadar bazı Unix komutlarını kullansada kendi çekirdeğine sahip. Bu iki sistem Virüsler konusunda oldukça güvenli..Mac ve Linux sistemleri için yazılmış virüs sayısı yok denecek kadar az..Dolayısı ile bu sistemleri kullananlar, bilgisayarlarını daha güvenli ve keyifli bir şekilde kullanııyorlar.
Peki Dünya’nın geri kalan büyük çoğunluğu ne yapıyor?
Windows kullanıcıları tabi ki bu sorunun cevabını iyi biliyorlar. Microsoft firmasının meşhur sahibi Bill Gates’ in Linux yüklü bir makine önündeki (belki de montajdır bilemiyorum) resmi Internet’te sık sık karşımıza çıkıyor..
Acaba Microsoft’un patronu Bill Gates, Linux kullanırsa ne olur?
Bu sorunun cevabını aşağıdaki şekilde cevaplayabiliriz..

1-) Virüslerden ve virüs kapma endişesinden kurtulmuş olur.

2-) Spyware, Malware, Trojan gibi zararlı yazılımlardan etkilenmemiş olur.

3-) Bilgisayarına zırt pırt format atmaktan kurtulur.

4-) Sistem kurulduktan sonra yavaşlayan Windows’ lard daki gibi ikide bir disk birleştirme işlemleri yapmaz.

5-) USB Bellekleri bilgisayarına güvenle takabilir. Bu belleklerde autorun.inf virüsleri olsa bile bunlardan etkilenmeyeceğini bilir.

6-) Vista kullanıp ta kağnıya dönen bilgisayarına karşıi linux’un bilgisayarında daha hızlı çalıştığını görebilir.

7-) İşletim sistemine ve sisteme kurulan diğer programlara para ödemez. Bunlara ödeyeceği paralar ile yazıcı, tarayıcı, modem, v.b ek donanımları bedavaya getirebilir.
Windows XP veya Vista’ nın tek düze masa üstüne mahkum olmaz, KDE, GNOME, XFCE, v.b gibi farklı masaüstlerini kullanabilir, eskimiş Windows özellikleri yerine, linux’un bir çok özelliğini keşfedebilir, bunun tadına ve keyfine varabilir.

9-) Linux çekirdeği veya kullandığı diğer programlar ile ilgili güncelleştirmeleri otomatik olarak yükleyebilir. Ürün Etkinleştirme, Ürün Orjinallik kodu gibi saçmalıklarla uğraşmaz.

10-) Korsan yazılım kullanan kişiler gibi her an yakalanma endişesi taşımadan, bilgisayarını ve işetim sistemini özgürce kullanır.

11-) Linux’un yüzlerce donanım sorunsuzca tanıyıp kullanması ve herhangi bir ek işlem yapmayıp bilgisayarının keyfini sürmesine şaşırır, hayret eder. Windows’un bu konudaki becerriksizliğine, gerekli donanım sürücüleri kurulmadan bir çok donanımı kullanamadığına şahit olur. “İyiki linux varmış diye şükreder”.

12-) İşletim sistemi ile ilgili anında yardımı, kullanıcı forumlarından, gezegenlerinden ve Wiki sayfalarından hızlı bir şekilde alabilir.

Bu örnekleri daha çoğaltabiliriz. Sizde Linux kullanmak istemezmisiniz? :mrgreen:

Niye bekliyorsunuz o halde buyrun.. :biggrin:

Alıntı
işletim sistemi benim için her zaman amaç değil araç olarak kalacaktır , tabiki ben hıza önem veririm ama öle linux mac windovs tartışmalarından çok sıkılırım :) , paylaşım için teşekkürler .

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
İşletim sistemi programları çalıştıran bir araçtır.

Bilgisayarla sırf zaman geçirmek ve oyun oynamayı sevmeyenler Linux kurar kaldırır.

Kısır bir döngü içerisindedirler.

O dağıtım çıkmış bu dağıtım çıkmış dene dur.

Linux kullanan işi bilen adam sayısı az değildir.

Ama çoğu geek zamanının bolluğundan dağıtım kaldırıp kurmaktan öte geçemez.

Linux iyidir hoştur ama günlük kullanıma pek gelmiyor.

Ama sadece internete gireceğim.

Sonra bana sundukları ile yetineceğim ve fazlasını istemeyeceğim derseniz Linux kraldır.

Çökertmezseniz şişme yapmaz, format atmazsınız, Fazla kurcalmazsanız stabil çalışır.

Her siteye girersiniz virüs derdiniz antivirüs programı derdiniz olmaz.

Düşük konfigrasyonlu makinelerde bile çalışan dağıtımlar vardır.

Linux kurmamış bulaşmamış kullanıcı benim gözümde daha olmamıştır.

Kısacası ne istediğinizi bilmeniz çok önemli.

superquantum

Asistan
Reaksiyon puanı
3
chorme ne ya ?
Bizde şimdilik geyik evet ama eğer bizdede telif hakları çok sıkı korunsaydı o zaman görürüm ben bizim milleti :D
Linux ta zor olan bişey yoktur ayrıca .Bence o kişinin kendi beceriksizliğidir yada işbilmezliğinden kaynaklanır :D

sen bilgisayarı bir çeşit büskivi markası sanıyorsun galiba. :wink: bebe büskivisi falan değil. chorme haberin olsun. chrome de bir çikolata markası değil :) :closedeyes:

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Linux hakkındaki atıp tutmalarınız ve bi halt bilmeden yaptığınız yorumlarınız için teşekkür etmiyorum aksine şiddetle kınıyorum ve hatta şiddetle ıkınıyorum..
Lütfen Linux hakkında yeterli bilgiye sahip olmadan yorum yapmayınız ...
Biz winzorrrrrt un ne mal olduğunu çok iyi biliyoruzz..

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Lafın kime.

Ortaya öyle bir konuştun ki ben de üzerime alındım şimdi.

Bu arada geri döndüğün için tebrik ederim.

Forumda küslük olmamalı.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Linux hakkındaki atıp tutmalarınız ve bi halt bilmeden yaptığınız yorumlarınız için teşekkür etmiyorum aksine şiddetle kınıyorum ve hatta şiddetle ıkınıyorum..

Senin yazdıkların içindeki bir cümleyi ben kullandığım için 1 hafta yasaklandım forumdan...
Dikkat et... en basit kelimeden banlıyorlar!

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
1. Linux Windows kadar kullanılsa emin olun aynı virüsler Linux içinde olurdu.

2. Windowsda keşfedecek çok daha fazla şey var, kaliteli program sayısı daha fazla, oyunlar daha fazla... (ücretsiz olanlar bile daha fazla)

vs.. vs.. daha yazacak çok şey var, Windows çok kaliteli bir işletim sistemi kim ne derse desin, kötü diyen işletim sisteminden anlamıyordur...

Linux seviyormuyum ? bayılıyorum. Ama windows kötü diye bir olay yok.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
:D:D:D
Muhabbet süper:4:

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237

bu yazdıkların bana maziyi hatırlattı. :) aynıları sana 10larca kez söylenmişti, vazgeçtin mi? hadi sen cevap ver. :)

netfaruk

Doçent
Reaksiyon puanı
11
linux iyi hoş ama büyük yazılım şirketlerinden adam gibi destek alamıyor, adam gibi sürücü yazmıyorlar, her dağıtımda farklı paket yöneticisi vs. bi dağıtım için yazılan program diğerinde düzgün çalışmayabiliyor. ve windows kadar kararlı değil yani durduk yere çökme hataları vermesi normal, kim ne derse desin birçok dağıtım kullandım halada kullanıyorum.

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Herkes linux öğrenmek zorunda değil.

Bilgi sahibi olmayan fikir sahiplerine kötü davranmamak gerek ayrıca key'e hak veriyorum.

Rambo benle başladı foruma her Linux konusuna zıpladığını bilirim.

Yeni yetmelere abilik yapılması gerekir.

Onlarda öğrenecek pişecek onlarda başkalarına öğretecek.

eskibirkullanici

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bill Gates bence geldiği konumu sonuna kadar hakediyor.
Adobe, Linux'u desteklemediği sürece Linux'a geçemem :D