Bill Gates Linux Kullanırsa Ne Olur?

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Linux a laf söyletmem üleynnn :D
O kadar övdüğünüz winzorrrrt denen ucube acaba kaç program ile geliyor
Winzorrrt u övenler size söylüyorum cevaplayın hadi
Bakın winzorrt diyorum kaç tane ücretsiz program ile geliyor
internetten indirdikleriniz ve başkalrı tarafından pazarlanan demiyorum
Sizin o kötülediğiniz Linux İşletim Sistemleri beraberinde binlerce hatta onbinlerce ücretsiz ve kaliteli program ile geliyor
ve kurup kullanması da winzorrt a göre çok çok çok kolay

Faruk ben burada Linux u savunmaya çalışıyorum maziyi hatırlatmana gerek yok
ben buradaki geçmişimi unutmadım
ama şunu bil ki ben şu an Linux da HACI isem bunu sdn foruma boçluyum

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Şuan forumda nerdeyse Linux bölümünü havada tutan rambodur :mrgreen:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
anlayacağınız; bu gün linux'un da piyasa kullanım oranı %90 larda olsa ona da virüs yazarlar. adam salak mı boşuna uğraşsın virüs yazmaya trojan yazmaya. onu yazan da para kazanmak için yazıyor.

Tipik bahanedir bu da. Bu konu altında göreceğimden emin olduğum bir bahane.

Şu an Linux'un kullanım oranı %0,85. Windows ise %91. Bu değerler masaüstü kullanıcıları için geçerli. Ve bilişim suçlarından gerçek anlamda para kazanmak isteyen kişiler, bilgisayarı sadece MSN/Facebook için kullanan %60'lık bir kesimin bilgisayarlarına sızmak için uğraşmazlar. Bankalar diyoruz, enstitüler diyoruz, şirketlerin veritabanları diyoruz ve bunların %98'inin Linux sunucularında karar kıldıklarını da biliyoruz. Madem yazabiliyorlar, madem o kadar iyiler; o zaman neden hala en fazla MSN şifrelerini çalabilen, 5 yaşındaki bir çocuğun bile ücretli ve kaliteli bir yazılımla engelleyebildiği virüsleri yazıyorlar? Artık saçma bahanelerinizin gerçekten komik durmaya başladığını çok rahatlıkla söyleyebilirim. Yani bunca hacker (!) salak, bir siz akıllısınız. :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Bırakın istediklerini kullansınlar, bunca yıllık dava bu kadar devam ediyorsa bir şeyler vardır. :)

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145

Yukarıda yazdığım gibi linux u gerçekten çok seviyorum ama hakkını yiyorsunuz windowsun.

IE yi bile kaldırtmaya çalıştılar tekel ayağına. Sonuçta openoffice, firefox, gimp vs.. bunları linux un çekirdeğine ait şeyler değil, başka yazılımcıların yaptığı ubuntu ile vs.. gelen yazılımar.

İsterse Microsoftta windows un içine winamp tır, winzip tir, aimp tir, windows live mail, ashaampo free edition vs.. vs.. sürüyle ekler öyle sürer. Bence gereksiz. Linuxta sevmediğim şey zaten sürüyle programla gelmesi. Ubuntu iyi ama mandriva kurmuştum onlarca programlarla geldi, asla kullanmayacağım o kadar program geldi ki içerisinde. Bu kadar sistemi doldurmanın ne anlamı var ?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Yukarıda yazdığım gibi linux u gerçekten çok seviyorum ama hakkını yiyorsunuz windowsun.

IE yi bile kaldırtmaya çalıştılar tekel ayağına. Sonuçta openoffice, firefox, gimp vs.. bunları linux un çekirdeğine ait şeyler değil, başka yazılımcıların yaptığı ubuntu ile vs.. gelen yazılımar.

İsterse Microsoftta windows un içine winamp tır, winzip tir, aimp tir, windows live mail, ashaampo free edition vs.. vs.. sürüyle ekler öyle sürer. Bence gereksiz. Linuxta sevmediğim şey zaten sürüyle programla gelmesi. Ubuntu iyi ama mandriva kurmuştum onlarca programlarla geldi, asla kullanmayacağım o kadar program geldi ki içerisinde. Bu kadar sistemi doldurmanın ne anlamı var ?

320 dağıtım arasından kalkıp da son kullanıcıya kolaylık olsun diye geliştirilen 2 önemli dağıtımı denersen bu yorumu yapman da kaçınılmaz olur. Madem gereksiz şeyleri istemiyorsun, Debian kullan. Sürücüler bile olmuyor içinde, sen kendin yüklüyorsun ve Ubuntu'daki gibi diğer donanımların sürücü desteği de gereksiz yere sisteminde yer etmemiş oluyor. Ya da daha fazla kas, Gentoo kur. O zaman istemediğin "hiçbir şey" yüklenmemiş oluyor.

Ha "Ben son kullanıcıyım, ne anlarım Gentoo'dan?" diyorsan o zaman Ubuntu kur ve sesini çıkarma. Windows da gereksiz birçok şeyle geliyor çünkü. Hizmetler kısmını aç da bir bak neler varmış diye, o zaman dediğimi anlarsın.

Arz - talep meselesidir bu. Ben Windows kurulduğunda gelen IE'yi kullanmıyorum ama sonuçta o geliyor, değil mi? Ve Windows'u özelleştirme şansın da yok (kurulum sırasında) ama illa ki özelleştirme istiyorsan seçeneklerin mevcut.

Gentoo'dan vazgeçtim hadi, kur Debian'ı gitsin. :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285

Aynen kardeşim, Debian ile bazı sorunlarım var. O sorunlar çözülünce tamemen boş bir sistem kuracağım. :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
yaşlanmaya başlamışsın emrecik :D

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Teşekkürler dostlar
Elimden geleni yapmaya çalışıyorum

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
ben o tacı taşıyamam ağır gelir :D

Reaksiyon puanı
2,148
Linux a laf söyletmem üleynnn :D
O kadar övdüğünüz winzorrrrt denen ucube acaba kaç program ile geliyor
Winzorrrt u övenler size söylüyorum cevaplayın hadi
internetten indirdikleriniz ve başkalrı tarafından pazarlanan demiyorum
Sizin o kötülediğiniz Linux İşletim Sistemleri beraberinde binlerce hatta onbinlerce ücretsiz ve kaliteli program ile geliyor
ve kurup kullanması da winzorrt a göre çok çok çok kolay

Faruk ben burada Linux u savunmaya çalışıyorum maziyi hatırlatmana gerek yok
ben buradaki geçmişimi unutmadım
ama şunu bil ki ben şu an Linux da HACI isem bunu sdn foruma boçluyum

Yaşına yakışmayan bir üslüpla konuşuyorsun, winzooorrrrt ne ya, 10 yaşında çocuk muhabbeti gibi, bak Merve'ye ne güzel konuşuyor.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Dostum
Yorumun güzel
Fakat bana yanlış kişiyi örnek gösteriyorsun
İkinci bir savaş başlatma
Ayrıca keyif benim değilmi canım
Windows a istediğim yakıştırmayı yaparım
Windows da derim yada winzorrrt yada findos yada window$ yada ...........................................................
bu şekilde uzar gider
burası demokratik bi ülke ise istediğimi söylerim
bunun yaşla başla ilgisi yok
windowscular Linux a linüx yada linuz diyor ya
lütfen demokratik ve tarafsız olalım :D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Yaşına yakışmayan bir üslüpla konuşuyorsun, winzooorrrrt ne ya, 10 yaşında çocuk muhabbeti gibi, bak Merve'ye ne güzel konuşuyor.
İlk ben ortaya atmıştım, çocukca davrandığımı fark edince bıraktım o sözü :)