Bill Gates ile Dobra Dobra

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Microsoft'un kurucusu Bill Gates kendisiyle yapılan bir röportajda Chrome OS ve Project Natal hakkında çok enteresan açıklamalar yaptı.

Bill Gates, geçtiğimiz gün kendisiyle yapılan bir röportajda Google'ın üzerinde çalıştığını açıkladığı yeni işletim sistemi Chrome OS'den Project Natal'a kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.
bill-gates1247643712.jpg

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Bu kadar rahat konuşmasının sebebi piyasadaki donanımcılar ve yazılan yazılımların hep windowsa olması. İlk darbeyi ADOBE den yiyecek o zaman ne diyecek merak ediyorum :)

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
EnziM bu kadar heveslenmeyin derim..
Pazar Payı MacOs'a bile yetişemeyecek..
Ve yazılım&oyun bakımındanda fazla bişey beklemeyin tetris.. belkide mario.. :)
ama onlive cikdiginda birçok kişi linux tabanlı sistemlere geçebilir
çünkü oyunları browserdan oynatıcak :P

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
EnziM bu kadar heveslenmeyin derim..
Pazar Payı MacOs'a bile yetişemeyecek..
Ve yazılım&oyun bakımındanda fazla bişey beklemeyin tetris.. belkide mario.. :)
ama onlive cikdiginda birçok kişi linux tabanlı sistemlere geçebilir
çünkü oyunları browserdan oynatıcak :P

Bilgisayarı oyun amaçlı hiç kullanmadım oyunda sevmem oynayanlarıda. Gereksiz hiç bir işe yaramayan zevk oda zevk alabilene. Benim tanıdığım çok kişi var oyun sevmeyen. Yani sen oyununu oyna biz engel olmayalım sana :)

Reaksiyon puanı
189
Bilgisayarı oyun amaçlı hiç kullanmadım oyunda sevmem oynayanlarıda. Gereksiz hiç bir işe yaramayan zevk oda zevk alabilene. Benim tanıdığım çok kişi var oyun sevmeyen. Yani sen oyununu oyna biz engel olmayalım sana :)
Oyun sektörünün en gelişmiş olduğu alan bilgisayar oyunculuğudur. Sen oyun oynayanları sevmiyor olabilirsin ama bir piyasa için ürün tasarlıyorsan tüm müşterileri düşünmek zorundasın. Oyun keyfi bir şeydir sen keyif almazsın ben alırım. Zevkler ve renkler tartışılmaz olayı. O yüzden microsoft her zaman doğru yolda ilerliyor çünkü her türlü müşteriyi düşünüyor...

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9

sen herhalde 80 yaşlarında felansın olabilir sen inzivaya çekilde biz gençlerin önünü aç dünyada ilk defa böyle birşey duydum o da senden bence kendine dikkat etmelisin

moz

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Microsoft'un felsefesi basittir "herkeze hitap eden birşeyler yap " Önemli olan bu felsefeyi ne zaman keşfetmiş olmasıdır; bunu 85 lerede keşfetti. Oyunlar için taban oluşturdu ( Direct X ) yazılımcılar için taban oluşturdu (SDK ve SDK Geliştirme Paketleri ) bu 2 kola aynı önemi verdi, sonuçta kendi kazandı milyar dolarlık oyun sektöründe ciddi rakipleri olsada lider durmda işletim sistemi deseniz ha keza. Haa.. Linux Unix türevi Ökkeş efendiler ne yaptı. Burnundan kıl aldırmadı "kardeşim uzman bilişimciler kullansın bilmiyenlerle işimiz olmaz " edasıyla userfrendliy ( kullanıcı dostu) olamadilar.

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Microsoft'un felsefesi basittir "herkeze hitap eden birşeyler yap " Önemli olan bu felsefeyi ne zaman keşfetmiş olmasıdır; bunu 85 lerede keşfetti. Oyunlar için taban oluşturdu ( Direct X ) yazılımcılar için taban oluşturdu (SDK ve SDK Geliştirme Paketleri ) bu 2 kola aynı önemi verdi, sonuçta kendi kazandı milyar dolarlık oyun sektöründe ciddi rakipleri olsada lider durmda işletim sistemi deseniz ha keza. Haa.. Linux Unix türevi Ökkeş efendiler ne yaptı. Burnundan kıl aldırmadı "kardeşim uzman bilişimciler kullansın bilmiyenlerle işimiz olmaz " edasıyla userfrendliy ( kullanıcı dostu) olamadilar.

işte benim de demek istediğim bu , linux kullananlar oyun ile yada programlar ile alakası olmayanlar kendileri has özel bilgisayar kullanımları var linux u kendilerine deil kendilerini linux a adıyorlar windows ise tam tersi

tamamen haklısın ,, bir gün linux başagelebilir ama ne zaman ?
tüm windows formatlarını desteklemesi sadece başlangıc olur sorası zamanla gelir.

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bu adam da Steve Jobs'a özeniyor.
Steve Jobs işten ayrıldı şimdi geri döndü.Bill amca'da aynı taktiği yapıyor.
:D:D:D

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
sen herhalde 80 yaşlarında felansın olabilir sen inzivaya çekilde biz gençlerin önünü aç dünyada ilk defa böyle birşey duydum o da senden bence kendine dikkat etmelisin

Kendinden büyük birisi olduğunu anladıysan bu kadar saygısız davranma o zaman !

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Group XR yaşım 25
12 yaşında tanıştım bilgisayarlarla o günlerde bile oyun oynamadım. Bilgisayarda işimi görüp çıkarım. Bağımlısı değilim bağımlısı olmanızıda tavsiye etmem. Oyunlar ise bağımlılıktan başka bir işe yaramaz ve gereksiz zevktir.

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Oyunlar ise bağımlılıktan başka bir işe yaramaz ve gereksiz zevktir.

Bunlar sadece senin görüşlerin. Sana göre gereksiz olabilir ama başkalarına göre de gereklidir. Bu sebeple sadece kendin için geçerli olan görüşleri, sanki tek gerçek buymuş gibi yansıtma.

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Linux kullanıcılarının ve tasarımcılarının neredeyse hepsi bu düşüncede olduğu için hala işletim sistemleri içinde %1 e ulaşamamış durumdalar. Windows buna önem vererek (Directx) piyasayı ele geçirdi. Google da sadece interneti düşünüyor anladığım kadarıyla o yüzden onunda çok bir yere yayılacağını düşünmüyorum açıkçası. Son olarak; eğer bir işletim sistemi sıradan bir kullanıcının tüm ihtiyaçlarını karşılayamıyorsa hiçbir zaman piyasanın sahibi olamaz. Ancak Linux gibi belirli bir kesim kullanır yada ikinci bir işletim sistemi olarak pc de durur.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
microsoft devlet ana devlet baba gibidir herkesi her düşünceyi her isteği görür kucaklar ve sadece bunu birkaçyüz dolar karşılığında yapar o yuzden dünyanın en büyüğü en iyisi en yücesi ve ulusudur

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Bunlar sadece senin görüşlerin. Sana göre gereksiz olabilir ama başkalarına göre de gereklidir. Bu sebeple sadece kendin için geçerli olan görüşleri, sanki tek gerçek buymuş gibi yansıtma.

O zaman sizden yakın bi zamanda oyunların yararları adlı bi yazı bekliyorum.
İçeriği beyni geliştirir psikolojinizi düzeltir gibi boyama laflar olmazsa sevinirim çünkü öyle birşey yok araştırmaların hepsinin sonucu aynıdır oyunlar psikolojiyi bozar.

GTA, Counter vs vs. en populer 2 oyundur. Gereklimidir? Yararları nedir? Devlet işi bilmiyor mu? Canı sıkılıp bu tarzdaki bir çok oyunu boşuna yasaklamadı heralde.

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
O zaman sizden yakın bi zamanda oyunların yararları adlı bi yazı bekliyorum.
İçeriği beyni geliştirir psikolojinizi düzeltir gibi boyama laflar olmazsa sevinirim çünkü öyle birşey yok araştırmaların hepsinin sonucu aynıdır oyunlar psikolojiyi bozar.

GTA, Counter vs vs. en populer 2 oyundur. Gereklimidir? Yararları nedir? Devlet işi bilmiyor mu? Canı sıkılıp bu tarzdaki bir çok oyunu boşuna yasaklamadı heralde.
Oyunlar eğlencelidir. Hoşça vakit geçirtir. Can sıkıntısına iyi gelir.
El-göz koordinasyonuna hiç girmicem hemen bilimsel zerzavat istersiniz işyerinde de o araştırmaya hiç girişemem. Çoğu insan bilgisayar oyunu oynar ve oynamayı sever. Herkes canı sıkılınca pascal veya C++ ile kodlar yazmaz, yazamaz.
Bu arada çoğu kişi paraya dönük olması ve tekelciliğinden dolayı Bill Gates'i pek zevmez. Ama Bu adam kazandığı tüm parayı yiyen birisi de değil. İnternette araştırın Bill Gates Miranda Gates vakfını. Şaşıracaksınız. Afrikadaki açlıktan AIDS'e kadar birçok sorun için çok büyük miktarlarda yardımları var bu vakfın. Ayrıca beğenseniz de beğenmesenizde Microsoft ve onun geliştirdiği teknolojiler birçok konuda hayatımızı değiştirmiştir ve bunu da yapmaya devam edecek. Project NATAL da bunun en önemlilerinden biri olmaya aday. Başka bir firma acaba 50% başarısızlık için milyarlarca dolar yatırır mıydı?

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
El-göz koordinasyonuna hiç girmicem hemen bilimsel zerzavat istersiniz işyerinde de o araştırmaya hiç girişemem. Demişsin.

Bir büyüğüne bu lafları söyle bakalım (dedene ninene) babalarınızı annelerinizi böylemi büyütmüş :) Bu saydıklarınız oyunların satılması için gerekli olan zırvalıklardır :dil:

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Bir büyüğüne bu lafları söyle bakalım (dedene ninene) babalarınızı annelerinizi böylemi büyütmüş :) Bu saydıklarınız oyunların satılması için gerekli olan zırvalıklardır :dil:

Demekki bazılarını anne babaları C++ kodları yazarak, server kontrolü yaparak büyüpmüş :w00t::thumbdown: kendi adıma oyun oynuyarak büyüdüm, saklambaçta oynadım duke nukemda eksiklik hissediyormuyum hayır tam aksine fazlasıyla memnunum. Günümüz oyun teknolojilerini gördükçede mutlu olmuyorum desem yalan olur.
Sen sevmiyorsun diye dünya üzerindeki 7 milyar insanında oyunları sevmemesini istemek çok bencilce olmuyor mu sence? sonuçta herşey iş değildir arada eğlencede olmak zorunda.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
bu emekli olmamışmıydı?

hayır emekli olmadı...

Müdürlüğü yani CEO luğu bırakara Başkan oldu...

Sebebi de durmadan tekel olma nedeniyle mahkemelere çıkmasıydı...
Mahkemelere çıkma derdinden böylece kurtuldu...
Çünkü durmadan mahkemelere çıkması imajını zedeliyordu...

Yani hiç bir zaman microsft u ve işini bırkamadı... sadece başkanlık diye bir şey uydurarak börokrasinin elinden kurtuldu...

Big

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bence sevsekte sevmesekte bir teşekkürü çok görmeyelim Bill amcaya bugün linux cular bile teşekkür etmeli bilgisayar kullanımını bu seviyelere getirdiği için.

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
anfy bahsettiğin o c++ varya işte onun sayesinde bugün eline aldığın telefon faturalarını görüyorsun elektrik faturan nedir ne değildir ne kadar su harcamışsın hepsi o c++ sayesinde, muhasebe programları var o var bu var varoğlu var saymakla bitmez yararlarını. Ben hiç oyun oynayanların etrafına oyunda bak şunu yaptım diyerek ballandıra ballandıra anlatmasının dışında birşey görmedim :)

Etrafımda oyun oynayanlarda var tabi ama hiç reflexlerinde, zekasında, psikolojisinde gelişme görmedim :)

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
El-göz koordinasyonuna hiç girmicem hemen bilimsel zerzavat istersiniz işyerinde de o araştırmaya hiç girişemem. Demişsin.

32 yaşındayım hala aktif olarak oyun da oynuyorum. Çocuğum olursa ona da oynatırım. Babam ve annem de beni desteklediler bu konuda asla "oynama" vs. demediler. Kapalı kutu olmayın lütfen biraz ufkunuzu açın.

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Durum anlaşıldı bu konuda başka yazmayacam. Çünkü yazının tamamını okumaktansa sadece bir kelimeyi (cümleyi bile değil :thumbdown:) alarak konuyu saptırıyorsun. Kimse iyi gücü bırakalımda oyun oynayalım demiyor zaten. Sadece insan sürekli iş yapamaz arada rahatlamak ister, oyunlarda bunun içindir zaten. Kimisi satranç oynarak yapar bunu kimi fps ile adam öldürerek. Bir şekilde oyunu rahatlamayı getirir. Ben şu ana kadar gerginim şu 100 PC ye format atayım rahatlıyım yada c++ bir program yazayım rahatlıyım diyeni görmedim ama canım sıkıldı cs bir iki kişi vurayım diyen çok gördüm :dil:

Sana oyunsuz bol linuxlu, bol işli, oyunsuz, eğlencesiz günler dilerim :4:

Not: Bilgin olsun diye; Tetris oynarak anlık düşünme ve çabuk karar verme yeteneğimi geliştirdim :yes:

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
anfy demişki

Not: Bilgin olsun diye; Tetris oynarak anlık düşünme ve çabuk karar verme yeteneğimi geliştirdim

Bende okullarda neden tetris oynatılmıyor diye kara kara düşünüyorum. Bir an önce haraket etmeliyiz gerekli yerleri bilgilendirmeliyiz :)

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Linux kullanıcılarının ve tasarımcılarının neredeyse hepsi bu düşüncede olduğu için hala işletim sistemleri içinde %1 e ulaşamamış durumdalar. Windows buna önem vererek (Directx) piyasayı ele geçirdi. Google da sadece interneti düşünüyor anladığım kadarıyla o yüzden onunda çok bir yere yayılacağını düşünmüyorum açıkçası. Son olarak; eğer bir işletim sistemi sıradan bir kullanıcının tüm ihtiyaçlarını karşılayamıyorsa hiçbir zaman piyasanın sahibi olamaz. Ancak Linux gibi belirli bir kesim kullanır yada ikinci bir işletim sistemi olarak pc de durur.

Linux'u bu kadar küçümseme.Eminim daha Linux dağıtımlarını denememişsindir.denesen bile belki bir belki iki tanesini.eğer deneseydin veya Linux hakkında bir şeyler öğrenseydin böyle konuşmazdın.sana şunu söyleyeyim Pardus kullanıcıların yararlandığı bi site var özgürlükiçin.com pardus kullanıp da bu siteyi bilmeyen yoktur herhalde.bu siteye bi gir oyun bölümüne bi bak bakalım.oyun sunucuları bile var ki bu siteyi Pardus geliştiricileri yönetiyor.hiç bir linux kullanıcısı oyun işime yaramaz demez ki bu kullanıcılar bilgisyar başında linux'a zaman ayıran kişilerdir.EnziM'in görüşüne de saygı duyarım.sonuçta herkes oyunları sevmek zorunda değil.vesselam ben linux'da counter fifa sims oynayabiliyorum bunların yanında ÜCRETSİZ ve AÇIK KAYNAK KODLU daha pekçok oyunu -urbanterror, enemy terrıtory, foobillard vs vs- oynayabiliyorum.windows oyunları nasıl oynuyorsun diyeceğini biliyorum ki bu yazıdan Wine ile PlayOnLinux programlarını bilmediğini anlıyorum.Wine ve PlayOnLinux yazılımları sayesinde windows oyunlarının pekçoğunu yani neredeyse bütün popüler oyunları oynanabiliyor.mesela crysis fifa counter sims 3 vs vs. daha pekçok oyun Linux'da oynanılabiiyor.

daha ayrıntılı bilgi istiyorsan ::
benim kendi yazdığım PlayOnLinux makalesi için tıkla
wine için de özgürlükicin.com'da yayınlayan wine incelemesi için Tıklahttp://www.ozgurlukicin.com/paket/wine/

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
32 yaşındayım hala aktif olarak oyun da oynuyorum. Çocuğum olursa ona da oynatırım. Babam ve annem de beni desteklediler bu konuda asla "oynama" vs. demediler. Kapalı kutu olmayın lütfen biraz ufkunuzu açın.

Tamam ufkumu açmak istiyorum ben hangi oyunu oynamalıyım?