Bill Gates ile Dobra Dobra

eskibirkullanici

Profesör
Reaksiyon puanı
8
dünyadaki herkez keşke C++ da bişeler yazsa keşke herkez birbirine format atsa ne güzel olurdu.oyunsuz,eğencesiz,zevksiz bi dünyada :D:D

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
bi mario&tetris dedim konu nerelere geldi :D "kilitlensin" bence...

sakallıoğlu

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Böyle kişiliklere biz insanların herzaman ihtiyacı vardır ve hayatının sonuna kadar bizlere yeni ufuklar açmasıda elzemdir. Zira bu onun işi..

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
yazdığım mesaja hala cevap alamadım :)
lütfen linux kullanıcılarını küçümsemeyelim.bilmeden atıp-tutmayalım :D

Reaksiyon puanı
189
ben de programcıyım ve c#, VB.Net, java gibi diller ile uğraşıyorum (zamanında c ve c++ ile de uğraşmışlığım da var) kimi zaman stress atmak için program yazıyorum ama oyunun tadı ayrıdır. Herkes herşeyden zevk almak zorunda değil ama diğerlerinin keyif aldığı şeyleri sevmese bile kişilere saygı göstermek zorunda.

Bunun yanında linux kullanmışlığımda baya vardır. (hatta java, c, c++ programları en güzel linuxde geliştiriliyor) Linux'de oyun yok mu var ama windows'daki keyfi vermiyor açıkcası. Wine ve PlayOnLinux'u biliyorum ama windowsdaki performansı hiç bir zaman alamadım. O yüzden kişilerin bir çoğu günlük işlerinin yanında oyun da oynadığı için genellikle windows'u seçerler.

Oyunun yararları konusuna hiç girmiyeceğim onu anlatmaya ne benim sabrım ne de forum DB'si yeter.

Programcılık meslektir oyun oynamak keyfi bir şeydir bu ikisini birbiri ile karıştırmayalım...

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
yağ yanaktan pardusun kaplanı ısırsın sizi sol yanaktan penguen gagalasın ne diyeyim size artık ya yeter be kardeşim linux linux linux kurumsal alanda hiçbir halta yaramayan bir sistem defalarca anlattım anlamak istemiyorsunuz. oyun konusuda gelincede queck midir nedir bi oyun vardı oyun motorunu open source yaptıda linux kullananlar oyun yüzü gördü haberlere bakın arşivleri karıştırın o tarihten önce linux kullananlar tetris mayın tarlasından başka oyun görmüş mü :D

Reaksiyon puanı
189
yağ yanaktan pardusun kaplanı ısırsın sizi sol yanaktan penguen gagalasın ne diyeyim size artık ya yeter be kardeşim linux linux linux kurumsal alanda hiçbir halta yaramayan bir sistem defalarca anlattım anlamak istemiyorsunuz. oyun konusuda gelincede queck midir nedir bi oyun vardı oyun motorunu open source yaptıda linux kullananlar oyun yüzü gördü haberlere bakın arşivleri karıştırın o tarihten önce linux kullananlar tetris mayın tarlasından başka oyun görmüş mü :D
doğru söze ne denir :D

Ayrıca wine projesini araştırın windows'da reverse engineering yapılarak yazıldığını göreceksiniz buradan da şu olay çıkıyor microsoft öncülük yapıyor linuxcüler araklıyor :D Bana PlayOnLinux demeyin Wine'ın sadece kendi ayar yapabilen bir arayüzünden ibaret :D

firegenius

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Linux'un gelişmemesinin sebebi bir yazılım firmasının binlerce dolar harcayıp yazdığı yazılımın kodlarını açmak istememesidir. Kapalı vereceği kodlarda zaten Linux felsefesine aykırıdır. Ama Linux hafif bir işletim sistemidir ve netbook tarzı sadece internete girmeye yarayacak makineler için idealdir. Çünkü bedavadır. Ayrıca server konusunda kullanım oranlarında Linux öndedir. Her ne kadar orta düzey bir kullanıcı Linux'u kullanabilecek olsa da Linux'un Driver ve program konusunda biraz daha geliştirilmesi gereklidir. Onun dışında Linux'un felsefesi çok mantıklıdır. Ticari bir şirkete arkada ne yaptığı belli olmayan şekilde tüm bilgisayarınızı teslim etmek saçma olabilir. Ben de geliştiriciyim. Bilgisayarıma hem Linux (Kubuntu) hem de Windows XP kurdum. Günlük işler için ve eğer nette takılacaksam Linux'u açıyorum. Çünkü Windows yüklenene kadar bekle bekle, sinirlerim bozuluyor. Şu da bir gerçek Linux daha hızlı ve verimli çalışıyor Windows'tan, özellikle Vista'dan. Eğer Windows'la ilgili bir şeye ihtiyacım varsa Windows'u açıyorum. Böyle yapmak Linux'a alışmak isteyen yeni başlayanlar için de kolaydır. Yine de bi Gimp Photoshop'un yerini tutmuyor, Kopete MSN Messenger'ın yerini tutmuyor, Amarok Winamp'ın yerini tutmuyor. Ama özgür alternatifler, geliştirilmeye açıklar.

Linux'ta bir de dağıtım manyaklığı vardır. Bana mantıksız geliyor. Şimdi Kubuntu ve Pardus'un son sürümleri. İkisi de KDE4. Aralarında ne fark var? Görünüşte hiç bir şey yok. Kubuntu ekran kartımı tanımadı Pardus tanıdı. Ama Kubuntuda iki snde driverimi güncelledim. Pardus webcamımı tanıdı, Kubuntu tanımadı. Pardus PiSi'ye girip istediğim programı bulamıyorum. Kubuntu'da istediğimden çok daha fazlası var. Şimdi bu ikisi birleşse birbirinin eksikliklerini giderse olmaz. Herkes bir dağıtım çıkaracağına, bir Linux olsa ve adam gibi olsa daha iyi olur. Dağıtımla uğraşılacağına program yazılır sistem gelişir.

Son olarak, uzunluk için özür dilerim, devlet dairelerinde Windows'a para verilmemelidir. Okullarda Microsoft'a verilen paraların haddi hesabı yok. Çok zengin bir ülke miyiz ki, ah Office ah Vista, ah bilmem ne, para döküyoruz. Evde insanlar istediğini kullansın ama devlet acilen uygun bir Linux dağıtımına geçmeli. Çünkü okuda kullanılan programlar bellidir, hastanede kullanılanlar. Bunlar Windows tabanlı değil Linux tabanlı yazılabilir ve sistemle gelebilir. Örneğin OkulOS, HastaneOS, PolisOS çıkabilir. Bu gayet mantıklı olur. Bazı ülkelerde gayet iyi işliyor. Hatta TSK filan Pardus'a geçmiş.

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
GTA, Counter vs vs. en populer 2 oyundur. Gereklimidir? Yararları nedir? Devlet işi bilmiyor mu? Canı sıkılıp bu tarzdaki bir çok oyunu boşuna yasaklamadı heralde.

sırf buna cevap yazmak için üye ettiniz ya helal valla..

devlet bilimum siteyi de yasak etti.. çok bildiğinden sanırım..

ben de oyun sevmem.. oyundan daha çok kıl kaptığım şeyse bu linux denilen merettir..

öyle ki her distrosu farklı komutlara bile sahiptir..

-- kıonu dışı --
bunca windows düşmanı ellerini vicdanına koyup acaba hiç düşünme gereksinimleri duymuşlar mı "şu billy olmasa napardık.. şuan bu yazdıklarımızı yazabilir miydik" gibisinden..

linux gelecek, windowsu ezecek.. geçin bu safsataları.. 10 yıldır geliyor da geliyor.. eziyor da eziyor.. anca %1'e ulaşabildi..

google os da gelecekmiş.. o da gelsin.. ::dil:

bir de linuxçuların o meşhur ulusalcı türküsü var.. pardus.. çok ulusal diye kaynak kodları arak.. -ki aramızda linux felsefesine derinden bağlı hard coderlar da var iken neden gerçekten ulusal birşey yapılmıyorsa..!!-
o kadar ulusal ki sürümlerine verdikleri isim dahi latince..
o kadar ulusal ki fedora, ubuntu kadar tr desteği var..

dipnot: linuxu bol bol kullanmaya çalıştım.. program kurmak için şunu kur.. şunu kurmak için bunu kur gibi nazından ne anlıyor bu insanlar diye epey kafa patlattım..

işe yaramaz denen windowsta 2 tıkla yapabildiğim işlemler için habire komut istemine düşmekten ne anlıyor bu insanlar..

cevap kesin ve net: bunların alayı mazoşist

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
noname82 :d no standart no stabilite aha linux bu işte

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
:D bunlar sahilde penguenli tshirt giyip bilg. müh. okuyan çirkin kız tavlıyor, yoksa çekilirmi o kara konsolun derdi dimi noname82 :D

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
noname82 devlet bir çok siteyi kapattı %100 haklı olarak en basitinden youtube. O youtube diğer ülkelerde ofisi var ve reklam gelirlerinden vergi ödüyor o devlete Türkiyede bu olmadığı için kapatıldı.

Sizin gibi windows savunucuları çok var forumda windows çıksın sızdırılsında kullanalım. Bu mantıkla haraket edenlere laf anlatılmaz youtube olayını anlayacağınıda sanmıyorumki kalkıp böyle bir mesaj yazmışsın.

:D bunlar sahilde penguenli tshirt giyip bilg. müh. okuyan çirkin kız tavlıyor, yoksa çekilirmi o kara konsolun derdi dimi noname82 :D

Sende sahilde önünde windows logolu bi tshirt giyersin arkasınada çok yakında.. Sp1 Sp2 Sp3 yazdırırsın Vista ile bu rekoru kırıp Sp4 yapacaktıda uyanık çıktı windows 7 yaptı vista sp4 ü :)

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
noname82 devlet bir çok siteyi kapattı %100 haklı olarak en basitinden youtube. O youtube diğer ülkelerde ofisi var ve reklam gelirlerinden vergi ödüyor o devlete Türkiyede bu olmadığı için kapatıldı.

Sizin gibi windows savunucuları çok var forumda windows çıksın sızdırılsında kullanalım. Bu mantıkla haraket edenlere laf anlatılmaz youtube olayını anlayacağınıda sanmıyorumki kalkıp böyle bir mesaj yazmışsın.

Sende sahilde önünde windows logolu bi tshirt giyersin arkasınada çok yakında.. Sp1 Sp2 Sp3 yazdırırsın Vista ile bu rekoru kırıp Sp4 yapacaktıda uyanık çıktı windows 7 yaptı vista sp4 ü :)

kesinlikle devlet youtube gibi bir siteyi kapatarak türk kullanıcına openDNS gibi fikirleri kazandırmıştır ve bu faydalıdır da..
sen herşeyleri biliyorsun ya @enzim bu tüm devlet tebaasına yeter.. kim ne demişsse "sen anlamazsın.. anlarsan anlatırdım.." deyip kestirip atmışsın..

önceki iletimde unutmuşum.. @haps ifade etmiş de zaten..
linux camiasının bilgisayar dünyasına en büyük mirası tux avatarlarıdır.. veya diğer türlü resimleridir.. en beğendiğim resim penguen elinde sineklik ile msnyi kestiği resimdir.. hayaller hiç bu kadar güzel dile getirelememiştir..

sp' olayına takmışsın gene.. xp 2002 yılında çıtı.. yıl 2009 3 servis paketi.. ya linux'un hikayesi ne.. altı ayda bir yeni sürüm.. hangisi daha adil..

NOT: @enzim sen bir mesaj daha yazma.. biliyorum anlarsam anlatırdın.. :dil:

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
noname82 6 ayda yeni sürüm birde üstüne yeni sürüm çıktıktan 1 hafta sonra en az 100 mb a yakın açılında bi 200 oluyor update yayınlanıyor ubuntu nisan ayında çıktıktan sonra 2 defa çekirdek cüncellemesi ve 3 defada büyük bir update yayınladı.

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Haps ama onların adı service pack değil ki. Yemez koyamazlar adını service pack felan. Yoksa bir daha neye saldıracaklar :)

firegenius

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya arkadaşlar bu tartışma bitmez burda, evinde herkes istediğini kullanmakta özgür. Zaten ne desek boş, Linux kullananlar Linux kullanır, Windows kullananlar Windows kullanır. Benim asıl derdim devletin Windows'a verdiği paradır. Sonuçta devlet dairesinde oyun oynanmıyacaksa, sadece belirli programlar çalışacaksa Linux kullanılmalı bence. Çünkü bir okulda 50 tane bilgisayar var her biri EN AZ 100$'dan lisanslanıyor. 5000 $ çöpe gidiyor. Sonra üstüne Office paketi Antivirüs'ü bilmem nesi de lisanslı kurulmak zorunda devlet daiesi olduğu için. Ee ne oluyor bu rakam çıkıyo 8000$'a bu masrafla farklı şeyler de yapılabilirdi.

Pardus'a gelince hiç bir fark yok Kubuntuyla arasında. Yani Türkçe açısından arkadaşlar haklı. New wireless connetion found, new storage device tarzı şeyler yazıyo daha ilk başında en çok kullanılan yerlerinde sistemin.

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
kesinlikle devlet youtube gibi bir siteyi kapatarak türk kullanıcına openDNS gibi fikirleri kazandırmıştır ve bu faydalıdır da..
sen herşeyleri biliyorsun ya @enzim bu tüm devlet tebaasına yeter.. kim ne demişsse "sen anlamazsın.. anlarsan anlatırdım.." deyip kestirip atmışsın..

önceki iletimde unutmuşum.. @haps ifade etmiş de zaten..
linux camiasının bilgisayar dünyasına en büyük mirası tux avatarlarıdır.. veya diğer türlü resimleridir.. en beğendiğim resim penguen elinde sineklik ile msnyi kestiği resimdir.. hayaller hiç bu kadar güzel dile getirelememiştir..

sp' olayına takmışsın gene.. xp 2002 yılında çıtı.. yıl 2009 3 servis paketi.. ya linux'un hikayesi ne.. altı ayda bir yeni sürüm.. hangisi daha adil..

NOT: @enzim sen bir mesaj daha yazma.. biliyorum anlarsam anlatırdın.. :dil:

Boşuna yazmadım mesajda sen anlamazsın diye bizim bahsettiğimiz Türkiye gerçeği ile ilgili senin bahsettiğin opendns ile ilgili biraz kafanı çalıştırda ülkeye nasıl kazanç sağlanır onu düşün madem düşünmüyorsun bunu düşenenlerin işine karışma opendnsmiş.

Linux 6 ayda bir çıkar bak bunu ne güzel öğrenmişsin ama açıklarını kapatmak için değil ext2 ext3 ext4 gnome2.x kde3.x kde4.x gibi yenilikleriyle gelir açık kapama paketiyle gelmez. Windowsun sp1 ile başlayıp sp4de bitenleri açıklarını kapamak içindir. Sana yenilik getirmez 10 yıl öncede ntfs kullanırsın 10 yıl sonrada. xp nin çekirdeğini windows 7de görürsün en son rakamına 2 rakam ekleyip yedirir sana ayıkmazsın. Demekki neymiş bilmeden konuşmamak lazımmış.

hayatında windowsdan başka birşey kullanmayıpta windows service pack ile linuxun 6 ayda bir sürüm değiştirmesini eş değer tutmasıda cahillerin işidir :)